Şimdi Ara

Rabadon her zaman alınmalı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazen görüyorum luden morello liandry zhonya derken bir türlü rabadon almayanlar var . Sizce böyle yapmak doğru mu ? Şahsen ben rabadon almayınca hasar vurmıycak gibi hissediyorum ve genelde oynadığım heroya bağlı olarak 2. veya 3. item olarak alıyorum siz bu konu hakkında ne düşünüyosunuz ?

• Duruma göre, ihtiyaca göre alman lazım. Ezbere oynamamak en iyisi. O an için neyin uygun olduğunu düşünüyorsan onu al. Örneğin atıyorum ilk item rabadon alman pek hoş olmayabilir ama bir luden ile etrafı dağıtabilirsin. Veya ne bileyim zed vardır ağır cc vardır hep sana focus atıyorlardır zhonya alman gerekir veya mana sıkıntısı çekersin morello alman gerekir bunun gibi durumlar var. O an için ham apye ihtiyacın olduğunu düşündüğün zaman almalısın.

Tabi mid porosu arkadaşlar daha iyi bilir ben böyle biliyorum ama
  • Alınmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyü direnci çoksa rabadon iş yapmaz büyü nüfuzu eşyaları çıkmalısın daha çok verim alırsın baktın kasan yok o zaman rabadonu almalısın.
  • Ap ranged champlere alıyorum ama ap melee olanlara almıyorum lüks geliyo

Mesela ekko ve fizz için;

Roketkemer, Lich bane, zhonya, ayakkabı core eşyalar (Kimisi morelle tercih edebilir roketkemer yerine)

5. eşya hiclik değnegi ve rabadon arasında tercih yapmam gerekiyor ve genelde hiclik alıyorum çünkü büyü nüfuzu lazım oluyor. Son eşya rabadon kalıyor ama alana kadar oyun bitiyor zaten. Oyun uzarsa kesin şart zaten alıyorum

Ama veigar, syndra, orianna, xerath falan oynarken morellodan sonra direk rabadon yapıştır snowballa bağlarsan özellikle tadından yenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdibey1 -- 13 Mayıs 2017; 3:16:41 >
  • Her zaman alınmaz. Build duruma göre yapılır. Bazı champlerin skilleri ap oranından çok etkilenmez. Mesela Azir'e kolay kolay rabadon çıkılmaz. Belki son item. Yani rabadon olayı biraz karışık. Çok öne geçtiysen veigar oynuyorsan 2. Eşya olarak bile alabilirsin. Parametreleri fazla olan bir durum bu. Sorun olursa cevaplarım.

• Aktifleri daha çok işe yarayan eşyalar var bazı şampiyonlara. Ekko, fizz, Vladimir gibi. Bunlara öncelik o eşyalar olmalı

• AP ranged herolarda 3. Veya 4. İrem olarak çıkabilirsin tabi rakibe göre değişir ama genel olarak 3. Veya 4. İremin rabadon olması daha verimli oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

Her zaman alınmaz. Build duruma göre yapılır. Bazı champlerin skilleri ap oranından çok etkilenmez. Mesela Azir'e kolay kolay rabadon çıkılmaz. Belki son item. Yani rabadon olayı biraz karışık. Çok öne geçtiysen veigar oynuyorsan 2. Eşya olarak bile alabilirsin. Parametreleri fazla olan bir durum bu. Sorun olursa cevaplarım.

Azir demişken bu aralar Azir öğrenmeye çalışıyorum item konusunda kafam karışık biraz . Nashor rylai aldıktan sonra ne almak lazım sizce ben direk rabadon alıyodum da bu yazdığınızı görünce şüpheye düştüm iyice .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercanovic

quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

Her zaman alınmaz. Build duruma göre yapılır. Bazı champlerin skilleri ap oranından çok etkilenmez. Mesela Azir'e kolay kolay rabadon çıkılmaz. Belki son item. Yani rabadon olayı biraz karışık. Çok öne geçtiysen veigar oynuyorsan 2. Eşya olarak bile alabilirsin. Parametreleri fazla olan bir durum bu. Sorun olursa cevaplarım.

Azir demişken bu aralar Azir öğrenmeye çalışıyorum item konusunda kafam karışık biraz . Nashor rylai aldıktan sonra ne almak lazım sizce ben direk rabadon alıyodum da bu yazdığınızı görünce şüpheye düştüm iyice .

Gerideysen karşıda kasmış ap varsa abbysal ya da banshee, kasmış ad varsa zhonya.

Öndeysen büyü nüfuzu odaklı eşyalar. Hiçlik olabilir çok mr varsa rakipte. Ya da Liandry.

Snowball olduysan bile 3. eşya rabadon alman pek bir şey katmaz Azir'e.

Oyunun gidişatına göre değişir, rakibe göre değişir, takımına göre değişir. Mesela takımın terörist gibiyse, Darius top Xin jungle varsa, 2. eyşa zhonya bitirirsin. Rakibin içine w-e-q ile girer R ile zayıf hedefleri Xin ve Daryuz'un önüne sunarsın. Bu sırada ölmemek adına zhonya basıp dağılan rakipten zaman kazanırsın. Biraz da stratejiyle alakalı. Sana kesin şunu alabilirsin diyemem. Ama az çok gidişata göre belli olur alacağın eşya. Oynadıkça tecrübe kazanırsın.

• Özellikle oyunun erken safhasında daha ucuza daha iyi bir güç patlaması yaşatan çok fazla item var. Ben son dönemde hemen hemen hiç rabadon çıkmıyorum.
  • Mesela takımım iyi taliyah oynuyorum gittim rylai aldım luden almak yerine takıma destek olsun diye üstünede liandry aldım bunca senelik mid oyuncusuyum bende aynı sorunu yaşıyorum rabadonu sevmiyorum fazla ziggs oynarken mesela 3. 4. item rabadon çıkıyorum cassiopeia oynarken rabadon çıkılmalı malzahar aynı hasarları düşük kalıyor bu heroların . Yeni itemlere göre bende rabadon tercih edemiyorum bufflanması lazım itemin :D
  • %20 cdr + mana + derin yara özellikleri olan bir morello varken rabadon ilk item çıkmaya gerek yok. ilk aşamada zaten morello bir ap heronun hemen hemen her işini görüyor.

Tabi şampiyonuna göe değişir. Ama ilk eşya rabadon ihtiyaç duyan şampiyon yok.

Midden devşirme sup herolarına 2. item olarak çıkılabilir. Morgana, Lulu, Lux gibi. Tabi mid ve hasar odaklı oynandığı takdirde.

Mesela morganaya Morello - Rabadon - Zonya - Liandry - Luden + sihirbaz

Morgana qw kombosu tank mank bırakmaz.

%35 cdr da iyidir. Büyü direncini e skili ile rünlerden sağlarsın. ya da luden yerine büyü banshee alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 13 Mayıs 2017; 18:43:50 >
  • Rabadon alana kadar adamlar iki item bitiriyor

• karşısı mr kasmıyorsa genellikle alınır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.