Şimdi Ara

Radar sinyalini alıp gösterme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
35.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piranha pathfinderlarda bu özellik var bu özelliği piranha leonda yapabilmenin bir yolu var mı acaba çünkü seçeneklerde çıkmıyor.(daha önceden haritaya kaydedilmiş kayıtlı radarlar değil yolda kurulmuş anlık radarlar)

• Cihaz GPS sinyali aldığında o seçeneklerin olduğu menüye baktınızmı ?
  • ewt baktım 2 seçenek var leonlarda pathfinderlarda ise 3. bir seçenek daha var bu seçenek işaretlenerek hatta radar sinyal algılama aktif oluyor (tam menude çıkan adını unuttum) hatta bu seçeneği aktif etmek isterken bazı ülkelerde bu suçtur devam etmek istiyor musunuz diye uyarı veriyor.
  • Bu menüye önce cihazı açıp sinyal aldırın sonra girin,girdikten sonra bakmayın.

Birde yanlış anlaşılma olmasın ! Bu tip cihazların hiç biri radar sinyali falan tespit etmez,bu zaten her ülkede suçtur.Sadece önceden hazırlanmış noktaları (tıpkı poi girdiğiniz gibi) girerseniz sizi o noktaya gelmeden önce uyarır.Yani orada radar olsada olmasada uyarır,çünki bilemez alet orada varmı yokmu.
  • şimdiki radarlar radyo sinyali ile çalışmıyor. enfraruj ışın kullanıyorlar. enfaruj ışınları tepe arkasından tespit etmeniz imkansız. ışına denk geldiğiniz anda tespit cihazı sinyal verse bile sizin hızınız çoktan ölçülmüş olacak.

ayrıca giden veri ile gelen veriyi tartıyor eğer bir noksanlık var ise bir araçta tespit cihazı var demektir, o zaman radar cihazı trafik polisini uyaracak, yakalanmama gibi bir seçeneğiniz yok kısaca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevizkabugu -- 27 Ağustos 2009; 23:41:57 >
  • biraz geç oldu ama;

olay speedcam olayı değil
    radar k... ...ini algılayan çok sayıda cihaz piyasada kullanılıyor. Böyle bir olay var. (IR yada bluetooth falan değil)
    ama bunu kullanmak suçtur, birkaç ülke hariç tüm dünyada yasak. bunun yerine tmc desteği ülkemize gelirse trafikte kural ihlali yapmadan, sıkışık trafiğe girmeden otomatik rota çizerek daha hızlı yol alınabilir. (TA ve TMC yayını)
  • Sakat iş yani ...
  • peki polisler radar a duyarli navigasyon kullandığımızı nerden bilcekler ki? :) yani nasil yakalanabiliriz bu sekilde?
  • siz istediğiniz kadar gelişmiş radar tesbir cihazı getirin devlet daha gelişmiş radar tesbit cihazı tesbit cihazı getirtiyor ve siz radarı tesbit etmeden onlar sizi tesbit ediyor ceza yemek istemeyen kalkışmasın ama gps lerde bulunan radar noktası bildirme başkadır genelde polisler aynı yerde durduğundan kalıcı radarların yerini zaten o bölgede yaşayan herkes bilir herkesin bildiği suç değildir...
  • kim yakalanmış radar tespit cihazından merak ettim. çevremde epeyce kullanan var ve daha tespit edilenini görmedim. Evet bu cihazları kullanmak yasak ama şahsen bu cihazı kullanmak elzem!!!!!
  • radarlar mikrodalga kullanır, kızılötesi teknolojisi termal kamerlara aittir...
  • Bu tür cihazları kullanmak yasak ama. Radar kontrolü olan bölgelerde de kontrolün yapıldığı yeri belirten işaretlemelerin de olması lazım.
    Trafik bu konuyu temelden halledip. Şehir girişlerine ve çıkışlarına "Bu Yolda Radar İle Hız Kontrolü Yapılmaktadır " yazan sabit levhaları dikmiş.
    Radara yakalandığınızda. "sizin konrtol noktası levhanız yok" dersenizde cevap hazır.
    "Geriye gidin, geldiğiniz yolun kenarında kocaman sabit uyarı levhası var. Görmediyseniz sizin sorununuz" ve cezayı yiyorsunuz.
    Hız yapanların, bu tür durumlara maruz kalmamak için kullanılabilir. Yakalanılırsa da cezası çok büyük.
    Ama en güzeli hız sınırlamalarına uymak.
    Not: 15 yıldır radara bir kez grdim o da 80 lik yolda 90 ile.
  • Radarları tespit eden detektörleri tespit eden detektörler bile çıktı Şimdiki trafikteki araçlarda var ve hem hızınızı hem cihazınızı yakalalar kuuuk dilulilulit :))))
  • radar tespit cihazı kullanan bir araç nasıl yakayı ele verir..??

günümüz radarları radyo sinyali ile çalışmaz. herhangi bir radyo alıcısı ile tespit edilemez.

günümüz radar cihazlarının enfaruj ışın veren bir sistemleri var. ışın direk gider. tepe arkasından bu ışını tespit etmeniz imkansız. radar cihazı ile karşı karşıya gelip direk ışını alırsanız özel (bu ışın ve frekansını algılayan) cihazlarla tespit edebilirsiniz.. böyle bir karşılaşmada zaten hızınız çoktan ölçülmüş olur.

hadi diyelim ki önünüzde bir araç var ve bir şekilde elinizdeki alet karşıdan gelen enfaruj ışını tespit etti ve size uyarı verdi.. o zaman da radar cihazının teknolojisi sizi tespit edebilir.

son teknoloji radar cihazları bunu yaparken gönderilen enfaruj ışının miktarı ile aracınıza çarpıp geri dönen enfaruj ışının miktarını hesaplıyor. eğer arada sinyal kayıpları var ise trafik polisini uyarıyor. mesela 10 birim gönderiden geri dönmesi gereken birim bellidir. sizin cihazınız bir miktarını emecek ve geriye gelmesi gereken veri normalden aşağıya düşecek. ve cihaz sizin böceği yakalamış olacak..

ve bunun cezası da oldukça ağır. hatırı sayılır bir trafik cezasından sonra, olay t.c. yasalarına göre suç olduğundan dolayı hakkınızda kamu davası açılıyor, ceza mahkemelerinde hakim karşısında hesap veriyorsunuz.. hakim karşısında kıvırmaya çalışmayın bence, o zaman en ağır cezaya çarptırılıyorsunuz ve indirimi olmuyor... yapacağınız tek şey hakim beyden özür dilemek ve pişman olduğunuzu bir daha böyle bir şeyi yapmayacağınızı beyan etmek olacak, o da cezanızı hatırı sayılır miktarda bir para cezasına çevirip salıverecek.. yanlız aynı suçtan ikinciye yakayı ele verirseniz hah işte o zaman tam porsiyon ayvayı yediniz demektir..

• Radar detektörleri sadece "enfraruj" yada infrared yada "ışın" kullanmıyor
    bu tür cihazlarda hem lazer hem radyofrekans var. yani zannedildiği gibi radyo alıcısından ibaret değildirler. Çok eski tip pasif detektörler hariç piyasadaki detektörlerde bu özelliklerin hepsi vardır. (X-band K-band Ka-band ve Laser) Bu cihazların tamamı aktiftir. ve jamming yapmaya ayarlıdır. (yanıltıcı/engelleyici yayım)
    ilgili trafik araçların hepsinde bu tip detektörleri algılayan RDD ler var ve kesinlikle yakalanırsınız.
    Yakalanacağınızı gördüğünüzde 3 seçeneğiniz var :)
    a) 300-900$ a aldığınız cihazı camdan atıp + hız cezası + adli işlem
    b) cihazı hediye etmek :))))
    c) Mustafa bey'in fotoğraf albümünü hediye etmek :)))))
  • Trafik Kurallarına Uyun.

Paranız da cebinizde kalsın, kafanız da rahat olsun; olmuyorsa gidin Ambulans Şöförü olarak işe müracat edin
  • arkadaşlar ben bu konuda çok araştırıdm araç radarları 4 km kardar sinyal yollar fakat radarı 1-1,5 km arası odaklıyorlar kamerayı yani 4 km simyal atıyor fakat 1-1,5 km de yakalıyor bende tomtom var yurtdışından geldi sabit radar kamera foto kameraları yaklaşık 3 km kalınca sinyal veriyor birde cihazda bir özellikdaha var yola giderken bir radar gördünüz sinyali erken vermedi yani 1-1,5 km yaklaşınca verdi ekranda radar kamera harita bildir seçeneği var dokunduğunuzda onu hafızaya alıyor siteme yüklüyor cihaz güncelleme işlemi yaparken pc den tomtom home yüklüyorve hagi model tomtom navigasyon cihazını güncellemek için pc bağladığınızda sizin navigasyon cihazınıza o radar bilgilerini yüklüyor o bölgeden daha sonra geçtiğinizde 3 km kala uyarı yapıyor.bu şekilde her gördüğü radarı tomtom kullanıcısı siteme yüklerse günceleme yaptığında tomtom kulllanıcılarının navigasyon cihazlarına yüklemiş olyor.fakat lisanslı olmayan tomtom yazılımları tomtom home de güncellenmiyorkırık yükleyenlerde çalışmıyor bu özellik bana yurtdışından geldiğinde tr harita yoktu bende kırık yükledim olmadı 130,00 tl verdim lisanslı yükledim bu özellik çalışıtı

• Şehir efsanesi!

PIRANHA'nın ve Türkiye'de faturalı satış yapan hiç bir cihaz radar sinyalini tespit etme yeteneğine sahip olamaz. Kullanımı yasak, yasak, yasak... Kullanım cezası çok ağır.

Yurtdışında lazer, Ka/Kv bandı ve kızıl ötesi tabanlı radarları tespit eden dedektör cihazla birlikte satılan navigasyon cihazları var. Ancak bunlar ayrı ayrı cihazlar ve ayrı çalışırlar. Radar tespit cihazı müstakil çalışır, navigasyon müstakil. Sadece çakmak gözünden gelen tek güç çıkışını beraber kullanırlar. Görünüm olarakta şöyledir: Tek vantuzun üzerine bağlı radar tespit cihazı ve ona dışarıdan monte edilmiş navigasyon cihazı. Yazılımsal olarak en ufak entegrasyon yoktur. Radar tespit edildiğinde üstteki cihaz uyarı sesi verir, navigasyondan tık çıkmaz.

Böyle bir cihazı da mümkünü yok Türkiyede ürettirmezler, sattırmazlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kere konuya başta yanlış bilgi vererek başlamışsınız.

120-130 TL'lik fiyata sahip 3,5'' Piranha Pathfinder'da aktif radar tespit özelliği yok!

Olsaydı Emniyet Genel Müdürlüğüyle papaz olurlardı. Hatta Sanayi Bakanlığı o ürüne üretim izin belgesi vermezdi.

O yüzden ''şehir efsanesi'' dedim. Aynı iddiayı İzmir Karşıyaka'da yaşayan kuzenim de dile getirmişti. Geçen yıl vasat bir navigasyon cihazı alan arkadaşı ona ''sabit ve mobil radarları aktif olarak tespit ediyor'' demiş.
    Resmen ayak üstü kandırmış.
    Ne kadar dil döksem de adım gibi iyi bildiğim o ucuz-vasat üründe aktif radar algılayıcı olmadığına inandıramadım!

Taşra efsaneleri işte. Maalesef bu tür yalan-yanlış bilgiler sosyo-ekonomik açıdan kötü olan semtlerde dilden dile hızlı yayılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• radar tesbit cihazı hımm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.