Şimdi Ara

Radeon HD3850 Sorunu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yükledim masaüstünde 53 Derece oyna girdikten sonraki VPU Recover hatasından sonra 93 Dereceye kadar çıkıyor?Bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim?
  • quote:

Fan hızını %75 aldım oyuna girdim yine aynı hatayı veriyor Memory Clock zaten 829Mhz imiş bu seferde saçmalamaya başladı

Tamam dedim birdaha girdim yinr VPU Recover hatası birde Atı Catalyst OverDrive bölümü kapandı henüz tam olarak başlangıç durumunda değil tekrar deneyin diyor sıcaklığa nerden bakabilirim?

Naptın yaaa 829 mhz ne la senin sorunun hızlarda hemen normal hızlarına al.Naptın hacı yaaa.Hemen geri al hızlarını

• quote:

Orjinalden alıntı: XandP

quote:

Fan hızını %75 aldım oyuna girdim yine aynı hatayı veriyor Memory Clock zaten 829Mhz imiş bu seferde saçmalamaya başladı

Tamam dedim birdaha girdim yinr VPU Recover hatası birde Atı Catalyst OverDrive bölümü kapandı henüz tam olarak başlangıç durumunda değil tekrar deneyin diyor sıcaklığa nerden bakabilirim?

Naptın yaaa 829 mhz ne la senin sorunun hızlarda hemen normal hızlarına al.Naptın hacı yaaa.Hemen geri al hızlarını

Overclock yapmadım kartı aldığımdan beri standart ayarlar RivaTuner bugün yükledim en baştaki ayarlar işte bu
     Radeon HD3850 Sorunu!

• Bende bu ekran kartından alıcam.Sapphire hd3850 512 mb 256 bit ddr3. Kafamda soru işareti kaldı. Sapphire
    iyi değilmi.

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Arkadaşım ekran kartının markası SAPPHIRE mi?SAPPHIRE markaysa sorunun sadece bundan kaynaklanıyor muhtemelen.SAPPHIRE bu konuda azılı da...
  • Bence alma HIS veya Gecube al
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaa_civic

Bende bu ekran kartından alıcam.Sapphire hd3850 512 mb 256 bit ddr3. Kafamda soru işareti kaldı. Sapphire
    iyi değilmi.

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Arkadaşım ekran kartının markası SAPPHIRE mi?SAPPHIRE markaysa sorunun sadece bundan kaynaklanıyor muhtemelen.SAPPHIRE bu konuda azılı da...

Sapphire iyi olur mu.bana sorarsanız sapphire ATi nin en kötü en başarısız markası.

HIS gecube powercolor.Üçü de iyi o modelde
  • SAPPHİRE İYİ OLURMU DİYORSUN. ATİNİN EN KÖTÜ EN BAŞARISIZ MARKASI DİYORSUN.NASIL OLUYOR.
    SAPPHİRE NİN NVİDİA LARIMI İYİ.

??????????????????????????????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 3 Eylül 2008; 20:58:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaa_civic

SAPPHİRE İYİ OLURMU DİYORSUN. ATİNİN EN KÖTÜ EN BAŞARISIZ MARKASI DİYORSUN.NASIL OLUYOR.
    SAPPHİRE NİN NVİDİA LARIMI İYİ.

??????????????????????????????
    Sapphire sadece Ati kartlarına hizmet ediyor.Aslında iyi bir üretici ama Zalmanla antlaşmasını yenilememesi (sebebi bence bu) sonradan çıkan X19x0,HD3xx0 ve HD48x0 serilerinde problem oluşturdu.
  • YANİ BEN ALSAM PROBLEM YAŞARMIYIM.
    BAŞKA MARKAMI SEÇMELİYİM.
  • Bende de Sapphire HD 3850 var (mavi soğutuculu) standart hızlarında ve gayet sessiz serin. Çok şükür bir sorun da yaşamadım. FAN hızlarını arttır ve hava akımı sağla ekstradan. Bende boşta iken yaklaşık 45 derece ve oyunlarda max 70 gördüm. Nazar değmez inşallah

Ben memnunum yani. Bir şikayetim olmadı.
  • Bu soruna nasıl çözüm bulurum VPU Recover

• Yardımcı olun????
  • I'm almost considering returning or fleabaying this card, the drivers from the 8.1 cat series on up to the 8.49betas I snagged from the net are horrible. I run a gigabyte ga-ma78-s2h board[F3 bios] with the onboard 780G[hd3200] gpu built into the Northbridge... it runs more stable by far.

I received the card and then:
    - installed a fresh copy of windows XP pro SP1[including all updates to aug07 slipstreamed on disc],
    - installed .Net framework all the way up to 3.5, including all service packs along the way,
    - installed a fresh copy of directx 9.0c...
    - installed the drivers for the mobo off the cd, disabled onboard vid, installed card.
    - installed all windows updates, hotfixes, etc

Results: with default drivers off the Diamond disc, I ended up with a VPU recover error every four minutes, sometimes three in a row, sometimes vpu recover would pop up, then BSOD with various Ati2dvag.dll infinite loop error, or another one I forgot to write down. At this point I started running through driver revisions, settling on the 8.49betas from the catalyst betacrew site, as with almost every revision I could not disable VPU recover via the Catalyst Control Center. Once VPU Recover was disabled and CLIStart.exe was removed from the startup, and Catalyst A.I. disabled, system runs fine now.

#######################

http://forums.hellgatelondon.com/showthread.php?t=94990

Benzer bir sorunun tartışıldığı başka bir konu

#######################

Aynı sorunu yaşayan biri yukarıdaki (1. paragraf) çözümü bulmuş. Onda sorun çıkartmamış sonra. Eğer ingilizce bilmiyorsan çeviririm Türkçe'ye öyle yazarım buraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 4 Eylül 2008; 14:15:44 >

• Çevirirsen iyi olur
  • Kartı neredeyse geri göndermeyi ya da iade etmeyi düşünüyordum (Fleabay bulamadım). 8.1 Catalyst serilerinden 8.49 beta sürücülerine kadar bazı sıkıntılar çekmiş. (Çok saçma geldi bana bu cümlesi o yüzden geçiyorum zaten çok da önemli değil)

Gigabyte GA-MA78-S2H anakartım var ve HD 3200 entegre grafik işlemcili. HD 3200 daha kararlı çalışıyor..

Kartı aldığımda;

-Taze bir WindowsXP yükledim (Servis Paketi 1 varmış ve Ağustos 2007'ye kadarki güncellemeri vardı onları da yükledim)
    -Tüm .NET Framework yüklemelerini servis paketleriyle birlikte yaptım. En son sürüm olarak 3.5'e kadar çıktım.
    -Taze bir DirectX 9.0c yükledim
    -Anakart ile gelen sürücülerin tamamını yükledim. Entegre grafik işlemciyi devre dışı bıraktım. Ekran kartımı yükledim
    -Tüm windows güncellemelerini yaptım (hotfix'ler felan da dahil)

Sonuç:
    Diamond (Ekran kartının markası) diskiyle gelen standart sürücülerle, her 4 dakikada bir VPU Recover hatasıyla karşılaştım. Bazen ardıardına 3 kere. Bazen VPU Recover küçük pencerede sayısız Ati2dvag.dll döngü hatası verdi, adını unuttuğum başka bir hata daha veriyordu. Bu noktadan sonra sürücü güncellemeleri denedim. 8.49 beta sürücüleriyle ilgili ATI sitesinde çözüm aradım. Ama hiç birinde VPU Recover'ı Catalyst Control Center'dan devre dışı bırakamadım. Sonra VPU Recover'ı devre dışı bırakınca ve başlangıçtan CLIStart.exe'yi silince ve Catalyst A.I. devre dışı bırakılınca, sistemim iyi çalışmaya başladı.

Burada nasıl devre dışı bıraktığını yazmamış. Ben de şimdi fark ediyorum. Ama deneyebilirsin yine de. Olmazsa artık ikinci linke sağlık

• Ben zaten VPU Recoveri devre dışı bırakıp oyuna girdim fakat bilgisayar dahada saçmalıyor bu sefer yeniden başlatıyor sonra ilk açılışta ekran gelmiyor sonraki açılışta geliyor
    Alone In The Dark oyununda hep aynı yerde VPU Recover hatası veriyor acaba sorun oyunda olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan.kaymak -- 4 Eylül 2008; 15:12:25 >
  • Başka oyunlarda felan vermiyor mu VPU Recover hatasını?

Bir de bahsi geçen programları devre dışı bırakmayı deneyebilirsen iyi olur...
  • Vermiyor??Ama Alone In The Darkta 93 Dereceye kadar cıkıyor Gpu sıcaklığı denedikten sonra haber veririm
  • 93 derece çok anormal. Fan hızlarını arttırdın mı? Riva ya da ATITool fark etmez bir şekilde fan hızlarını arttır. Eğer bu programlarla olmazsa farklı bir yöntem var anlatırım ben sana (ama risklidir).
  • Ben benim HIS ile 99 derece gördüm hatta her oyunda görüyorum ama çok şükür vpu recovery vermiyo. Bu arada bazı arkadaşlar vpu recovery hatasını kapat demişler. Böyle bişi yaptığın zaman makina ya mavi ekran verir ya da reset atar. bu daha kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarMania -- 4 Eylül 2008; 19:06:30 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.