Şimdi Ara

Radeon X800 incelemeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • far cry testinde sanki fazla abartı var gibi...
  • arkadaşlar testler doğru olsa bile niye ezmiş geçmiş diyorsunuz.sizce görüntü kalitesinin değeri yok mu.unutmayın ki p s 3.0 sadece nvidia da var.yani ben hız istiyorum.beni görüntü alakadar etmez diyorsanız bir şey de demiyorum.bu arada beni sakın nvidia cı sanmayın.ben atinin daha başarılı olmasını istiyorum.çünkü nvidia dan çok kazık yedik!!!!!
    herkese sabır dolu günler diliyorum.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by nerser</i>
    <br />far cry testinde sanki fazla abartı var gibi...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>+1 nerser 10 ayrı sitede 10 tane ayrı far cry inceledim hepsi farklı terslere güven yok
  • bu arada fiyat/performans oranlarına bir bakmak gerek x800pro ile 6800 gt arasında 100 dolardan fazla fark var fiyat avantajı nedeniyle 6800 gt daha cazib gözüktü
  • anladıgım kadarı ıle nvıdıa ıstedıgını yaptı ve atı ye ummadıgı bır darbe verdı. sımdı pıyasaya cıkarsa tum hazılastı toplar. beklerse atı toplanarak x900 ıle gelıyor zaten. o zaman gecebılır nvidia yı. tek bilinen bişey var asıl pazar vurgununu ati 9500 ile yapmıştı nvidia da 6800GT ile yapıcak. şu durumda aynı madem aynı perf. ve fiyatlardalar.

nvidia uzun aradan sonra yine lider. ilerdemi görücez...
  • trooper sen nediyorsun bu nvidia ya
  • Vay ATI acımamış, dehşet kart yapmış
    X800SE'ler XT olur mu acaba diyerek direk konuya giriyorum [:P]
  • kartlar çıkınca piyasaya yayılınca yani her şey anlaşılr
  • allah mayıs 14'te çıkıyorsa 4-5 gün içinde alan insanlardan bakarım ona göre de x800pro getirtirim arkadaşıma. var ya ağzım sulanmaya başladı
  • digit-life'ta da farcry'da cok fark var. ben o amcalara guveniyorum
  • Bence bu seride nvidia daha ii.chip hızı 400 mhz.Bunun 500mhz kadar yolu var.Zaten 475mhz nvidia kartlardan söz ediliyor.Hele birde sürücüleri tam yazdılarmı(farcryda kötü olabilir ama genelde nvidia önde.)o zaman x800xt falan kalmaz ortada.
  • İncelemelerdeki rakamlar oldukça farklı birbirinden, bu doğru ama nVidia'nın önde olduğu sonucunu çıkartanlara oldukça şaşırdım. Open GL dışında ya X800 önde ya da 6800u ile kafa kafaya. FarCry sonucuna güvenmeyen ya da oradaki büyük farkı önemsiz gören arkadaşlar için söylüyorum:

1.FarCry şu an itibarıyla shader 2.0 yi en yoğun olarak kullanan oyun. Ati, r300'den itibaren çok başarılı olan Dx9.0 implementasyonunu daha da iyileştirirken, nVidia SM3.0 desteğine harcamış tüm eforunu. Şu anki implementasyonların sonucu: Shader 2.0'da Ati üstünlüğünü koruyor. Yakınlarda çıkacak çokça oyunun shader 2 oyunu olması da FarCry sonuçlarının önemini gösteriyor.

2.Shader 3.0 ile ilgilenen arkadaşlar Hardocp'nin bu konudaki yazısını okuyabilirler. Yazının özeti yaklaşık şu: Shader 3.0'ın 2.0'a göre görüntü kalitesiyle ilgili belki de tek fazlası Displacement Mapping. Bu özelliğin başarısı ve yaygınlığı geliştiriciler tarafından ne kadar destek göreceğine bağlı. FarCry'ın geliştiricileri, nVidia'nın pazarlama oyunlarına rağmen FarCry'da shader 3.0'ın eksta bir görüntü iyileştirmesi getirmeyeceğini söylemişler. İşin daha da kötü tarafı Toms'un 6800u testinde farkettiği kalite problemi (ps 1.1 kullanımı) hala devam ediyor. Yani Ati daha karmaşık olan shader 2.0'yi kullanmasına ve nVidia shader 1.1'i kullanmasına rağmen Ati önde. Bazı uyanıklar nVidia'yı (bir hile ile) R3xx codepath'i ile çalıştırmaya zorladıklarında neredeyse 9800XT seviyelerine kadar düşmüştü performansı (isteyene link bulabilirim). nVidia shader 3.0'ün 2.0'a üstünlüğü diye yutturmaya çalıştığı görüntülerle hala güvenilmez olduğunu gösterdi.

Bazı yabancı forumlarda Ati'nin opengl sürücülerini baştan yazma düşüncesinde olduğunu okudum. Bu da iyi bir gelişme olurdu.

Görünen o ki yeni kral yine Ati [krl]

• bence beraberlik var tüm testleri inceledim.xt800 bi testte 1. ise 6800ultra extreme de baska bi testte 1.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Aspart</i>
    <br />İncelemelerdeki rakamlar oldukça farklı birbirinden, bu doğru ama nVidia'nın önde olduğu sonucunu çıkartanlara oldukça şaşırdım. Open GL dışında ya X800 önde ya da 6800u ile kafa kafaya. FarCry sonucuna güvenmeyen ya da oradaki büyük farkı önemsiz gören arkadaşlar için söylüyorum:

1.FarCry şu an itibarıyla shader 2.0 yi en yoğun olarak kullanan oyun. Ati, r300'den itibaren çok başarılı olan Dx9.0 implementasyonunu daha da iyileştirirken, nVidia SM3.0 desteğine harcamış tüm eforunu. Şu anki implementasyonların sonucu: Shader 2.0'da Ati üstünlüğünü koruyor. Yakınlarda çıkacak çokça oyunun shader 2 oyunu olması da FarCry sonuçlarının önemini gösteriyor.

2.Shader 3.0 ile ilgilenen arkadaşlar Hardocp'nin bu konudaki yazısını okuyabilirler. Yazının özeti yaklaşık şu: Shader 3.0'ın 2.0'a göre görüntü kalitesiyle ilgili belki de tek fazlası Displacement Mapping. Bu özelliğin başarısı ve yaygınlığı geliştiriciler tarafından ne kadar destek göreceğine bağlı. FarCry'ın geliştiricileri, nVidia'nın pazarlama oyunlarına rağmen FarCry'da shader 3.0'ın eksta bir görüntü iyileştirmesi getirmeyeceğini söylemişler. İşin daha da kötü tarafı Toms'un 6800u testinde farkettiği kalite problemi (ps 1.1 kullanımı) hala devam ediyor. Yani Ati daha karmaşık olan shader 2.0'yi kullanmasına ve nVidia shader 1.1'i kullanmasına rağmen Ati önde. Bazı uyanıklar nVidia'yı (bir hile ile) R3xx codepath'i ile çalıştırmaya zorladıklarında neredeyse 9800XT seviyelerine kadar düşmüştü performansı (isteyene link bulabilirim). nVidia shader 3.0'ün 2.0'a üstünlüğü diye yutturmaya çalıştığı görüntülerle hala güvenilmez olduğunu gösterdi.

Bazı yabancı forumlarda Ati'nin opengl sürücülerini baştan yazma düşüncesinde olduğunu okudum. Bu da iyi bir gelişme olurdu.

Görünen o ki yeni kral yine Ati [krl]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>
    Hele birde sürücüleri tam yazdılarmı

• fsa ve af yi açınca yine ati koyuyor.bu arada atiler overclock fazla olmuyormuş nvdia kadar.bence galibi kartların fiyatları belirleyecek bu arada x800xt de 6800 ultra extremede aynı ramleri kullanıyor ati 1120 mhzde çalıştırıyor nvdia 1100 de çalıştırıyor yani bir nevi ati zaten overclocklu geliyor
  • fsa ve af yi açınca yine ati koyuyor.bu arada atiler overclock fazla olmuyormuş nvdia kadar.bence galibi kartların fiyatları belirleyecek bu arada x800xt de 6800 ultra extremede aynı ramleri kullanıyor ati 1120 mhzde çalıştırıyor nvdia 1100 de çalıştırıyor yani bir nevi ati zaten overclocklu geliyor
  • biz gene SE'lere falan kalacagimiza gore onlarin performansina bakmak lazim...
  • bunlar çıktığı zaman radeon 9800 xt lerin fiyatı max ne kadar olur acaba aklımda 9600xt vardı ama bu kartlardan sonra fiyatlar düşerse 9800xt düşünebilirim
  • @alperen: türkiyeye gelmesine daha en az 2-3 ay var derim bu kartların gelmesine
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ozturert</i>
    <br />biz gene SE'lere falan kalacagimiza gore onlarin performansina bakmak lazim...

X800SE 128Bit ram veriyolu kullanacak ve bu haliyle 9800pro yu gecmesi mumkun degil ve yurt dısı fiyatı 299$ olarak belirlendi. Bence su siralar 260$+KDV ye 9800pro kapatanlar karlı cıkacak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.