Güç Kaynağı : Silver Stone ST56F 560W Ekran Kartı : Sparkle GeForce 8800 GTX Calibre Harddisk : ST3250410AS x 2 Raid 0 + Samsung SP2544C Ram : Kingston KHX6400D2LL/2GN işlemci : E6750 Anakart : P35C-DS3R Rev 2.1
Arkadaşlar şu an sistem RAID'li ve windows kurulu(2 ay önce kuruldu). Temiz bir windows kurmak istedim. Windows cd'sini taktım önyükleme yapıyor tam sonuna geldiğinde ise resimdeki hata çıkıyor.
Windows cd'si sağlamdır. Aynı cd ile dün başka bilgisayara format attım. Farklı bir Windows cd'si de denedim. Tek olan harddiski çıkarıpta da denedim.
Yalnız elimde disket sürücü yok. İçine RAID gömülü Windows cd'sinden yüklemeye çalışıyorum. Şimdiki sistemi bir arkadaşın Windows cd'sinden yüklemiştik. Onda da RAID gömülüydü. Acaba sorun bendeki cdlerden olabilir mi? Elimdeki cdlerin birinde RAID gömülü diğerinde ise RAID gömülü değil. Ama ikisindede aynı sorunu veriyor. Windows RAID'i tanımıyorda böyle bir hata mı veriyor acaba?
Yarın bir arkadaştan disket sürücü alıpta öyle deneyeceğim.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?
muhtemelen diski tanimadigi icin hata veriyordur. Raid gomulu dedin ancak elindeki raid kontrol cipinin kendi suruculeri mi bu yoksa baska raid suruculeri mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: alimakkaya
muhtemelen diski tanimadigi icin hata veriyordur. Raid gomulu dedin ancak elindeki raid kontrol cipinin kendi suruculeri mi bu yoksa baska raid suruculeri mi ?
Cd'yi bir arkadaş yaptı bana. Son sürücülerin hepsini entegre ettim dedi içine.
Az evvel disket sürücü bulup denedim ama yine olmuyor. Diskete jraid(güvenlik kataloğu), jraid(sistem dosyası), txtsetup.oem, xraid_f dosyalarını kopyaladım ama yükleme ekranında f6 ya basıp disketi gösterince şu hatayı alıyorum "dosya txtsetup.oem beklenmeyen bir hataya <1024> neden oldu satır 1742 konum d:. "
Gigabyte'n sitesinden indirmiştim dosyayı. Belki hatalıdır dedim anakartın cd'sinden yükleyip denedim yine olmadı.
Ne yapacağım bilemiyorum. Format atmak için RAID'i baştan kurmak gerekiyor mu. Yani bilgisayar açılırken CTRL+I ya basıp(Gigabyte anakartlarda) RAID ana menüsüne gidip RAID'i kaldırıp tekrardan mı kumalıyım.
bicimlendirmek icin RAID dizisini yeniden olusturman gerekmez. Su an bilgisayar sorunsuz acildigina gore RAID dizisinde de bir sorun yok demektir, akla surucu sorunu geliyor ilk asamada, ancak soyledigin nedenden sacmaliyor da olabilir. Varsa baska bir XP cd si ile kurmayi dene (ayni cd nin abska bir kopyasi ile degil tabiiki) . linux dagitimlarindan birini kurmayi dene, onlar diski sorunsuz bir sekilde goruyor mu onu kontrol et.
Başka bir Windows cd'siylede denedim.Ondada başka bir hata veriyor.Ön yükleme tam başlarken bir hata ama tam olarak ne yazdığını hatırlayamıyorum. Ama 2 cd'de tamammen sağlam. Çünkü biriyle 2 gün önce diğer bilgisayara format attım, diğeriylede 1-2 hafta evvel arkadaşın bilgisayara format attım. Linux demişsin ama şu an linux bulabileceğim bir yer yok. Başka ne yapabilirim. Bu arada hddler 2 aylık, bunlarda sorun olabileceğini düşünmüyorum. Ama yinede ufak bir ihtimallede olsa olabilir.
Güncel!
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan birileri yardım etsin lütfen. Çıldırmak üzereyim Bilgisayara bir türlü format atamıyorum.
RAİD i bozup yeniden oluşturmayı deneyiniz. Sonrasında sata sürücüleri dahil edilmiş olan XP cd si ile kurulum yapmaya çalışınız.
Onu deniyecem ama tekrar raid'i oluşturduktan sonra aynı hatayı verecek diye korkuyorum. Bu sefere raid'imden de olacam.
Raid0 kurulu Windows XP üzerine, Windows XP kurmaya çalıştığınızda bu sorun oluşuyor. Yani bilgisayar açılırken CTRL+I ya basıp, ana menüsüne gidip Raid'i kaldırıp tekrar Raid oluşturmanız gerekiyor. Raid0 hız açısından birçok avantajı varsada, güvenlik, dosya yönetimi ve veri kurtarma yönünden birçak sakınca doğuruyor. Floppy Driver Disketi oluşturmakta, güçlük çekiyorsan; hazılanmış olan ve birçok anakartın sürücüleri olan, Uli Sata Raid Driver'i hazır halde indirmek sorununu çözebilir, buradan indirebilirsin.
Raid0 kurulu Windows XP üzerine, Windows XP kurmaya çalıştığınızda bu sorun oluşuyor. Yani bilgisayar açılırken CTRL+I ya basıp, ana menüsüne gidip Raid'i kaldırıp tekrar Raid oluşturmanız gerekiyor. Raid0 hız açısından birçok avantajı varsada, güvenlik, dosya yönetimi ve veri kurtarma yönünden birçak sakınca doğuruyor. Floppy Driver Disketi oluşturmakta, güçlük çekiyorsan; hazılanmış olan ve birçok anakartın sürücüleri olan, Uli Sata Raid Driver'i hazır halde indirmek sorununu çözebilir, buradan indirebilirsin.
Dostum raid0 lı bir sisteme raidi bozmadan, yeniden bir Windows rahatça kurulabilir. Yani illa raidi bozmaya gerek yok. O zaman kimse raid0 yapmazdı.
Burada arkadaşın sorunu muhtemelen oluşturduğu sata destekli XP cd sinde.. Verdiğin linkdeki programlarla yeniden bir CD oluşturması, kanaatimce uygun olacaktır..
@nihat35nihat dediğin dosyayı indirdim ama yine olmadı. Onu nlite ile windowsa entegre ettim ama yine olmadı. İllaki raidi bozmak şart mı anlamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme