Şimdi Ara

RAID wiidows xp başlangıç sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 2 adet sata harddiskimi raid0 yaptım ve sürücülerinide xpye tanıtıp xpyi yüklemeyi başardım ama şimdiki sorunum bilgisayar başlarken başlangıç cdsi istiyor ve xop cdsini cdroma takınca normal açılıyor ama xp cdsi takılı değilken sistem açılmıyor. çok uğraştım ama çözemedim lütfen yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

• boot seçeneklerinde sıralama ne şekilde...ayrıca bios dan sata ve raid konfigürasyon ayarları doğrumu?
  • boot seçeneklerinde raid yapılmış harddisk önde ,driverlar kurulu
  • açılışta raid olarak görüyor. ayrıca xpyi kurdum xp 2 harddiski tek harddisk olarak görüyor problem yok. tek sorun açılışta xp cdsi içinde varsa normal açılıyor yoksa cd istiyor o şekilde xp başlıyor
  • şunu deneyebilirmisin....cd sürücüsüne takılı enerji kablosunu ve board üzerinden data kablosunu sök ve bu şekilde sistemi aç...
  • bootup seçeneğini cdden direk kaldırdım ve cdye şu an hiç bakmıyor ama bu seferde hiç açılmıyor sistem cdsi istiyor yinede
  • ben fiziksel olarak kaldırmanızı önermiştim.farklı şeyler bunlar...
  • peki cd takılı olmadığı zaman Ntldr is missing(yada Ntldr bulunamadı)gibi bir ibare çıkıyormu peki?Eğer çıkıyorsa forumda bir arat derim.Ben tam çözümü bilmiyorum,aynısı banada olmuştu Ntldr is missing yazıyordu ve windows cd'si takılı olmadan başlamıyordu Windows.Herşeyi denemiş başaramamıştım,Formatlamaktan başka çözüm bulamamıştım.Tam anlamıyla yardımcı olamadım kusura bakma....
  • ntldr ibaresi hiç çıkmadı. ama en sonunda raid düzenini bozdum iki ayrı harddiske dönüştürdüm ve problemsizce windows şimdi açılıyor. yani muhtemelen raid olayında bootup sırasında başlangıç bilgilerini bulamıyor ve başlayamıyor. neyse bu raid olayı şu an tam olarak olgunlaşmamış bir teknoloji yada benim sistemin raid özellikleri iyi olmayabilir. birde daha xp falan raidi açılış cdsinde tanımıyor önce disketle falan tanıtmak zorunda kaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.