Şimdi Ara

RAM 3200 MHZ FAKAT 2133 ÇALIŞIYOR (AUTODA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Benim Ramım G SKILL 2x 8GB 3200 Mhz idi.Ancak bilgisayarın görev yöneticisinden baktığımda 2133 Mhz de çalıştığını gördüm.BIOS tan 3200 ayarladım.Ancak istesem 4000 e de
    ayarlayabilirdim overclock gibi geliyor.Auto da neden 3200 Mhz de çalışmıyor.

Sistemde GPU ve CPU Oyunlarda %100 Çalışmama ve stabil olmama problemim vardı.Ama bunun onunla bir alakası var mıdır ?

Auto da 3200 çalışması için ne yapmalıyım.

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 23:20:46 >
  • Anakart :MSI B350M Pro Vd Plus

Auto dediğim BIOS tan ya Mhz seçiyosunuz ya da Auto ya bırakıyorsunuz yani kendi ayarı.Ama kendi ayarını 3200 e değil 2133 e alıyor.

Evet 3200e alırken XMP kullanıldı ama ben kullanmak istemiyorum zaten normali 3200 Mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaNCee

Anakart :MSI B350M Pro Vd Plus

Auto dediğim BIOS tan ya Mhz seçiyosunuz ya da Auto ya bırakıyorsunuz yani kendi ayarı.Ama kendi ayarını 3200 e değil 2133 e alıyor.

Evet 3200e alırken XMP kullanıldı ama ben kullanmak istemiyorum zaten normali 3200 Mhz
    'Evet 3200e alırken XMP kullanıldı ama ben kullanmak istemiyorum zaten normali 3200 Mhz'

DDR4 ramler default olarak 2133 çalışır XMP açarak belirtilen hıza getirirsin. 2133+ ramler bir nevi garanti overclocklu ramlerdir.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Ama ben bunu 4000 e de getirebilirdim ne değişirdi ki madem XMP ile açacağım o zaman gider 2000 Mhz li ram alır onu 4000 yapardım ?
  • quote:

Ama ben bunu 4000 e de getirebilirdim ne değişirdi ki madem XMP ile açacağım o zaman gider 2000 Mhz li ram alır onu 4000 yapardım ?
    Yazdığımı okusaydın keşke? 2133+ MHz ramler garantili overclocklu ramlerdir dedim. 3200'de çalışacağı garantidir. sen 2133 MHZ ram alıp 4000'e getirebileceğini düşünüyorsan o zaman öyle almalıydın. Tek yapman gereken XMP'yi açmak neden bu kadar uzatıyorsun anlamadım.
    Yazdığını okudum.Diyorsun ki 2000 Mhz li Rame overclock yapamazsın ama 2133+ Mhz ramlere yaparsın.Ben bunu 3200 e kendim getireyim orası ok.Ama garantili overclocklu ram diyosun ya madem bunu kendim yapacağım xmp ile 2200 mhz bi ram alsaydım sonra onu 4000 yapsaydım olmaz mıydı ? Ya da bunu 4000 yapsam ne olur ne farkı var yani ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yazdığını okudum.Diyorsun ki 2000 Mhz li Rame overclock yapamazsın ama 2133+ Mhz ramlere yaparsın.Ben bunu 3200 e kendim getireyim orası ok.Ama garantili overclocklu ram diyosun ya madem bunu kendim yapacağım xmp ile 2200 mhz bi ram alsaydım sonra onu 4000 yapsaydım olmaz mıydı ? Ya da bunu 4000 yapsam ne olur ne farkı var yani ?
    2000 MHz DDR4 Ram yok zaten. 2133'ten başlar DDR4. Diyorum işte 2133+ ramler mesela 3200 mhz ram XMP açtığın anda 3200'de çalışacağı anakartın da destekliyorsa GARANTİDİR. Sen 2133 ram alıp onu 3200 yapman garanti değil. Aradaki fark bu. Yurtdışında 15-50 dolar arası bir fark oynar 2400 mhz - 3600 mhz ram arası bizim ülkemizin müthiş ekonomisinde arada 500-600 liralar oynadığı için insanlar bu ramleri tamamen üst seviye bir fark olarak görüyor.
  • Yapmadıysan en son bios güncellemesini yap. Ondan sonra A-XMP yardımıyla ram'ini 3200 olarak çalıştırma ihtimalin yüksek. Biostan XMP aktifleştirmeden ramlerin tam performans çalışmaz. Auto'da otomatik olarak XMP çalıştırmaz. Intel'lerde de böyle.
    Anladım peki ama son soruma cevap vermemişsin.Ben bunu 4000 e de ayarlayabiliyorum BIOStan RAM 3200 GARANTİSİ olduğu için sağlıklı olmaz mı ? BIOStan 3200 e mi ayarlamam olur en mantıklısı ve sen de böyle mi yaptın bir fark oluyor mu arada ömrü kısaltma felan ?
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Ben çalıştırabiliyorum zaten ama overclock olduğu için korktum biraz yani ben bunu 3200 ordan yapayım mı herkeste mi böyle ?
  • quote:

Ben çalıştırabiliyorum zaten ama overclock olduğu için korktum biraz yani ben bunu 3200 ordan yapayım mı herkeste mi böyle ?
    Olmaz hiçbir şey üreticinin garanti ettiği hızda çalıştıracaksın zaten.
    Anladım peki ama son soruma cevap vermemişsin.Ben bunu 4000 e de ayarlayabiliyorum BIOStan RAM 3200 GARANTİSİ olduğu için sağlıklı olmaz mı ? BIOStan 3200 e mi ayarlamam olur en mantıklısı ve sen de böyle mi yaptın bir fark oluyor mu arada ömrü kısaltma felan ?

ve de sorun çözüldü veya teşekkürler felan tıkı var mı ?

Bir de öyle yapınca işlemcilerden biri

3200 Mhz de

Diğeri 2933 Mhz de çalışıyor bu nedendir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaNCee -- 31 Ağustos 2018; 17:4:14 >
  • FaNCee kullanıcısına yanıt
    yapmadıysan önce bios update'i yap. ryzenlarda msi ların bios updateleri çok güzel. devamlı ram uyumluluğu arttırdılar.

xmp kaç çalıştırabiliyorsan remin resmi olarak o hızda xmp sertifikalı demek. herkeste böyle. gönül rahatlığıyla yapabilirsin. (tabi uyum sorunu çıkarsa ozaman xmp yi seçer önce 3133 sonra 3000 sonra 2933 düşüre düşüre denersin.)

ram'in 4000 çalışmaz. ryzenlar en fazla 3600 falan görüyor ki oda zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 31 Ağustos 2018; 18:35:42 >
    3200 çalışıyo zaten BIOS update geldi ama korkuyorum yapmaya patlayabilir diyorlar çünkü.Yani en sağlıklısı kendi normal hızı yani 3200 e ayarlamam mı olur diyosun ?

MSI live updateden geldi BIOS update nasıl olacağını bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaNCee -- 31 Ağustos 2018; 18:43:44 >
    bios update'i doğru yaparsan hiçbir sorun çıkmaz ama madem çekiniyorsun yapma.

gönül rahatlıyla 3200 yapabilirsin. olurda sistem kilitlenmeye başlar sorunlar çıkmaya başlarsa. xmp'yi kapatmadan 3133'ü dene sonra bir altı bir altı deniyerek düşmeye başla. hangi hızda sistem stabil olursa orda bırak.
    Bir de cevaplayabilirsen yeni konu açmak istemiyorum belki bilgin vardır başlıkta da belirttiğim gibi bir sorunum daha var.Sistem stabil değil. Ram anlamında değil o stabildi auto ya almadan önce yeniden 3200 e alacağım zaten.

CPU ve GPU %50 %60 larda ve bazen %80 lere çıkıyor bazen %60 lara iniyor. FPS bir anda çakılıyor drop yiyip duruyorum.bu GPU yu hep %99 çalıştırsak o çalışırken de 60 fps ye kilitlersem oyundaki kasmaların çoğu geçecek ve 120 fps den 40 fps ye bir düşüş olmayacak.Ama burda sorun nedir ?

Bu arada sitede teşekkürler bu sorunumu çözdü vb felan bir şey var mı ikinizi işaretleyeyim ?
    ram'i 3200 de stabil çalıştırabiliyorsan ala çünkü pek çok ryzen kullanıcısı ram'de o hızı yakalayamıyor ram hızınında ryzen'da oyun performansına direk etkisi var.
    teşekkürler sorunumu çözdü seçeneği var mı bilmiyorum. sağ alttaki kalbin solunda + verme butonu var. mesaja + verebilirsin.

gpu'n nedir drop olan oyunlar nelerdir ?
    vallahi artıyı göremedim.

Ram zaten 3200 milletinki daha düşüktür yani benim 4000 denemem gibi olabilir bence.Görev yöneticisinde böyle stabil mi bilmiyorum öyledir sanırım.Stabil olmaması nedir ki ?

GPU:MSI Gaming 4GB 1050Ti

Oyunlar:Bazen CS:GO (Hep değil bazen %97 de kitliyor kendini)
    PUBG (Çok gözüküyor)
    GTA V (bazen)
    Just Cause 3 (bu da çok görülüyor)
    Europa Universalis IV ve Hearts Of Iron IV (bunlarda alası var Dropun)
    BF1 (Ultra da oynadığım için muhtemelen oyunun kendi şeyleridir fazla görmüyorum)

Şu an aklıma bunlar geliyor .Darboğaz olduğunu sanmıyorum testlerde ve Battlefield 1 de çok büyük bir sıkıntı göze çarpmıyor darboğaz açısından.
    stabil olmaması cihazın kilitlenmesi, kendi kendine reset, yada mavi ekran. bunlar 3-4 günde bir de olabilir.

just cause 3 zaten 2 ile kıyaslanırsa çok dandik bir oyun (kişiye göre değişir tabi), optimizasyonuda uyduruk
    pubg'ninde optimizasyon sıkıntıları var. v.s. v.s.

ne önericem...

1) güç ve uyku ayarları. ek güç ayarları. güç planını seçin veya özelleştirin. ordan "yüksek performans" ı seç. onayla

2)http://www.lucashale.com/timerresolution/TimerResolution.zip
    burdan timer resolution.zip'i indir. masaüstüne bir klasöre aç. içindeki programı çalıştır. seçeneklerden maximumum'u seç programı kapatmadan oyunu çalıştır bir dene.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.