ramlerimin özellikleri bu şekilde 1gb yerine 2gb ile değişmek istiyorum sürekli oyun oynuyorum o yüzden performans önemli "cl" "mhz" değerleri önemliymiş ama kafam karıştı ne önerirsiniz? başka neye dikkat etmem lazım?
laptop mu bu anakart nedir? ram alacaksan kit almalısın 2gb ile 1 gb yanyana iyi olmaz 2x2 4x4 gibi yapmalısın aynı ramlerden
quote:
Orijinalden alıntı: Master_Evil
laptop mu bu anakart nedir? ram alacaksan kit almalısın 2gb ile 1 gb yanyana iyi olmaz 2x2 4x4 gibi yapmalısın aynı ramlerden
evet laptop (lenovo g560) anakartı bilmiyorum cpu-z görüntüsünü atayım. işte içinde 2x1 var. o 1lik yerine diğeri ile tam uyumlu bi 2lik almak istiyorum aynı marka modelde piyasada pek yok mecburen başka marka alacam yardımcı olursanız yarın gidip almak istiyorum
laptop ramleri konusunda çok bilgim yok malesef ama eş bulamazsan uyumlu ramler bul diyebilirim
yardımcı olacak biri yokmu ya
yapabileceğiniz en güzel şey o bilgisayarı vatana götürüp ram alacağım buna uygun 2gblık bir ram verip takar mısınız demek. uyumlu bir şekilde çalıştığı sürece mhz cl önemli değil. çünkü diğer ramle tutmazlarsa ya çalışmaz ya da aradaki performansa farkı %1-2 olur
ne yazıkki yaşadığım şehirde vatan yok teknosa ve bimeks var ama çalışanları öyle ayrıntılı bilgi sahibi değiller. ben gidip bana şu ram i verin diye almak istiyorum onun için anlayan birinin yardımına ihtiyacım var
Lenovo G560 model bilgisayarınız için 2 soket ile toplamda 8GB kapasiteye çıkabilirsiniz. DDR3 1333MHz SODIMM bellekleri kullanabilirsiniz. 2GB'lık ürün yerine daha uzun süre kullanabileceğiniz 4GB'lık ürünü tercih edebilirsiniz.