Şimdi Ara

Ram Anakart Anlaşmazlığı..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar..sorunum şu..geçenlerde elime geçen bi anakrtı sistemime taktım..anakart modelim Asus M2A-VM modelidir..elimde de 1 adet 512 ddr2 533 mhz 1 adet 1 gb 667 mhz.2 adet de 1 gb hyperx ddr2 800 mhz ram bulunuyor..
    Sorun şu arkadaşlar..
    -şimdi 533 lük ram ı taktığımda sorunsuz açılıyor..
    -O nu çıkartıp 667 lik taktığımda açılmıyor..
    -Onu da çıkartıp hyperxleri 800 lükleri taktığımda da sistem açılmıyor..(ikisini de taksam,tek tek de taksam açılmıyor..)
    -Ancak bunların yanına herhangi bir slota 533 lüğü taktığım anda bilgisayar açılıyor ve tüm ramları görüyor..(tabi hepsini 533 mhz de çalıştırıyor..)
    yani sanki anakartım o ram olmadan asla çalışmam diyor..
    gerçekten ilginç ve sistemi de verimli kullanamıyorum..bu arada bios güncellemesini yapmama rağmen yine de olmuyor..
    Bios ise 02/05/2009 tarihli 2302 versiyonudur..2 gün önce asusun kendi sitesinden update yaptım..ancak sorunu çözemiyorum..acaba benim atladığım herhangi birşey mi var bilemiyorum..yardımcı olursanız gerçekten sevinirim..
    şimdiden teşekkürler..
    bu arada anakartım ddr2 533,667,800 destekliyor..

• arkadaşlar bir yardım be ya..:) hala uğraşıyorum ama elimden fazlası da gelmiyor..aklına bi fikir gelen olursa ve paylaşırsa gerçekten çok işime yarayacak..
  • arkadaşım bu anakrt 800 mhz e kadar ram ön belleği desteklelr işlemci modelini yazarsan biraz daha yardımcı olabilirim.işlemciden kayanaklanıyo olabilir.
  • dostum elimde 3 farklı işlemci var..ilk denediğim işlemci athlon x2 4200+..aynı olaylar bunda yaptı..sonra ki denediğim işlemci athlon x2 6000+..ve son olarak denediğim işlemci ise athlon x2 7750 black edition..bu 3 işlemcide de ramlar aynı problemdeler..
  • hepsini takınca açılıyorsa hepsini tak..
    biostan ramleri 800 e ayarla... 533 olan 800 e oc olarak çalışır.
  • aynen öyle yapıyorum ancak ram 800 e kadar çıkmıyor..dolayısıyla yine olmuyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.