Merhaba arkadaşlar hocamız ram boşaltma programı yapın ramin ne kadarını boşaltmak istiyosanız okadarını boşaltsın zaman ayarlı olsun belli zamandan sonra (30 dakka 45 dakka gibi) rami boşaltsın gibi şeyler söyledi benim böyle bir program yapmam lazım yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum şimdiden teşekürler .
quote:
Orijinalden alıntı: hakan-yuce
Merhaba arkadaşlar hocamız ram boşaltma programı yapın ramin ne kadarını boşaltmak istiyosanız okadarını boşaltsın zaman ayarlı olsun belli zamandan sonra (30 dakka 45 dakka gibi) rami boşaltsın gibi şeyler söyledi benim böyle bir program yapmam lazım yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum şimdiden teşekürler .
size ders veren kişiyi yanlış olmayasınız bellek yerine disk mi dedi acaba?
teorik olarak belleği boşaltmak mümkün. ama, istediginiz kadar ram boşalttıktan sonra sistem hizmetlerinin kullandığı belleği boşaltacağınız için; hemen o anda sistem kararsız hale gelecek ve restart atacaktır.
Yanlış anlamadım hoca öyle söyledi xp de ram belli bir süre sonra şişiyor filan dedi rami boşaltmak için bir program yapın dedi .
Tabiki öyle bir şey olmasıda mümkün ama bilmiyorum hoca nerden sardı ise ödevi başıma :S
Bence hocana burdaki diyalogları kopyalayıp yapıştır. Ama hocan belkide, kendi programının kullandığı memory alanlarını boşaltmanı ima etmiştir, diğer türlüsü sistemi kararsızlığa iter.
memory den istediğin bir alanı boşaltmak için c de free(ptr*) fonksiyonunu kullanırsın, pointerini verdiğin alanı boşaltır.
Yanlış anlamadım hoca öyle söyledi xp de ram belli bir süre sonra şişiyor filan dedi rami boşaltmak için bir program yapın dedi .
bu biraz yanlış, xp her halükarda serbest kalan kaynakları kendisi süpürür. ancak uygulamalar bazı kaynakları açık bırakıp arka planda askıda kalabilirler. diyelim ki bir uygulamanın takılı kaldığnı bilip kullandığı belleğini boşaltmak istiyorsunuz. bu sizin işinizi görürdü. ama bir uygulamanın aktif mi, askıda mı kaldığını kullanıcıdan ve uygulamanın kendisinden başka kimse tam olarak bilemez.
Anladımki bu benim yapabileceğim bir şey değil sınıfda sanırsam benden başka yapabilecek birileride yokk onun için sorunda olmaz hepinize teşkkürler :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme