Arkadaşlar benim anakartım gigabyte vm900m modelli, önceden 2 tane farklı 1 gb ram kullanıyordum hiç bi sorun yoktu, şimdi biri bozuldu ramin 1 gb kaldı elimde, bende dedim 2 gb daha alayım vatan bilgisayardan aldım kingston 667 mhz 2 gb,önceki elimde kalanda 1 gb 667 mhz hi level idi bu ikisi birden takılınca çakışma yapıyor ama tek tek takınca ikiside çalışıyor fakat ben 2sinide aynı anda kullanmak istiyorum. Yoksa 1 gb hi level boşta kaldı yatıyor, bios güncellemesi filanda yaptım kesmedi, bios'tan işletim sistemine geçmeden rest geri başa geri başa yani işletim sistemi hiç gelmiyor devamlı resetliyor sorunun ne olduğunu biliyorum hata mesajlarını herşeyini biliyorum, neyse ben dedim format atarsam belki düzelir ama mesela xp kurarken kur dosyaları kopyalama işleminin yarısında sisteminiz acpmi uyumlu değil eğer geçmek istiyorsanız F7'ye basın diyor neyse bastın orayı geçti, format bitince aygıt yöneticisinde bi sürü çakışma oluyor, mesela ses kartının sürücüsünü yükletmiyor.Yada ekran kartı sürücüsünü yüklerken işlem hiç bitmiyor yani ram 3 gb gözüküyor ama çakışma oluyor.
En son bios'u F6'dan F7A'ya güncelledim F7A Beta olduğunu biliyorum ama dedim belki düzelir ama olmadı.
Rami alırken vatandaki adama dedim kingston olmasın başka marka ver dedim başka hiç bi marka yokmuş aynı hız ve özellikte ben bu sorunu kingstonla daha önce yaşadım aynı sistemde yine vatan'dan almıştım yine çakışma yapmıştı, dedim başka bi yerden alayım ama KAYSERİ'de başka mağazalarda aradığım ürün yani 667 mhz yoktu mecbur aldım.
Arkadaşlar bu sorunu Gigabyte'da bildirdim Feedback yoluyla ama Türkçe yazmıştım sorunu adamlar kusura bakmayın sorunun dilinden anlayamadık yazmışlar,
Ama İngilizce'den iyi anlayan arkadaşlar varsa, benim bu sorunuma kesin bi çözüm bulmam lazım, bana yardımcı olurlarsa hayat boyu minnettar kalırım.