Şimdi Ara

RAM ----> CL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.A arkadslar hayırlı aksamlar birr sorum olucak ramlerde cl olayı nedır mhz yüksek olanmı tercih edilmeli cl9 mhz 2000 olması dahamı iyi işin açıgı fps için nedir oyunlar da kulalılacak mesela

2*2 1600MHz CL6 Dual Kit Ram

2*2 1600 cl7 mi

2*4 1600 cl8 mi

cl acıklması :D yanı karısık oldu gıbı ama

• 1600 mhz den sonrası oyunlar için katkı sağlamaz 2-3 fps oynatır verdiğiniz paraya değmez. Aynı frekansta çalışan ramlerin en düşük cl li olanı daha hızlı çalışır teknik olarak. Aslında o da oyunlarda o kadar hissedilmez ancak ram benchmarkları ya da testleri ile farkı görebilirsiniz eğer bahsettiğiniz 2*2 1600 cl7 ramler uygun fiyattalarsa onları alın derim daha fazlası dedğim gibi verdiğiniz paraya değmez. ben kendi ramlerimi 1600-cl9 kullanıyorum 1333-cl7 yaptığımda neredeyse hiçbir fark göremiyorum maksimum 1 fps falan oynadı şimdiye kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: alee33

S.A arkadslar hayırlı aksamlar birr sorum olucak ramlerde cl olayı nedır mhz yüksek olanmı tercih edilmeli cl9 mhz 2000 olması dahamı iyi işin açıgı fps için nedir oyunlar da kulalılacak mesela

2*2 1600 cl7 mi

2*4 1600 cl8 mi

Fiyatını haketmeyecek kadar performans artışı görürsün.
    Fakat imzan dikkatimi çekti,1,2 V ile 5000 Mhz yi nasıl gördün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

1600 mhz den sonrası oyunlar için katkı sağlamaz 2-3 fps oynatır verdiğiniz paraya değmez. Aynı frekansta çalışan ramlerin en düşük cl li olanı daha hızlı çalışır teknik olarak. Aslında o da oyunlarda o kadar hissedilmez ancak ram benchmarkları ya da testleri ile farkı görebilirsiniz eğer bahsettiğiniz 2*2 1600 cl7 ramler uygun fiyattalarsa onları alın derim daha fazlası dedğim gibi verdiğiniz paraya değmez. ben kendi ramlerimi 1600-cl9 kullanıyorum 1333-cl7 yaptığımda neredeyse hiçbir fark göremiyorum maksimum 1 fps falan oynadı şimdiye kadar

teşşekürler hocam benim aslın niyetim şu ram almakdı ozman cl7 cl8 fazla oynamıyor mhz 1600 ideal diyorsunuz

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c8-8gb-%282*4gb%29-vengeance-ddr3-1600mhz-cl8-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51580

• quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

S.A arkadslar hayırlı aksamlar birr sorum olucak ramlerde cl olayı nedır mhz yüksek olanmı tercih edilmeli cl9 mhz 2000 olması dahamı iyi işin açıgı fps için nedir oyunlar da kulalılacak mesela

2*2 1600 cl7 mi

2*4 1600 cl8 mi

cok birşey değişmez diyotsunuz teşşkürler imaz daki yazı sildim cok sorun oldu yok öle bişeyy teşşürler.......

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

quote:

2*2 1600 cl7 mi

2*4 1600 cl8 mi

cok birşey değişmez diyotsunuz teşşkürler imaz daki yazı sildim cok sorun oldu yok öle bişeyy teşşürler.......

Alıntıları Göster
    Oyun amaçlı kullanacaksanız 4 gb yeterli derim ben. 8 gb rami hangi oyuncu doldurmuş ki sen doldurasın

• quote:

Oyun amaçlı kullanacaksanız 4 gb yeterli derim ben. 8 gb rami hangi oyuncu doldurmuş ki sen doldurasın

sadece oyun amaclı değıl oyun ıcınde + kalıtelı video alıyorum hd kalıtesınde oyüzden kulacagım proğramla beraber ideal bide hocam ram lerde şöyle bir olay war bu nedir

2*4 1600 cl8 mesele bunda 9-9-9-24 yazıyor bu nedir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

sadece oyun amaclı değıl oyun ıcınde + kalıtelı video alıyorum hd kalıtesınde oyüzden kulacagım proğramla beraber ideal bide hocam ram lerde şöyle bir olay war bu nedir

2*4 1600 cl8 mesele bunda 9-9-9-24 yazıyor bu nedir

Alıntıları Göster
    Cas Latency i oluşturan clock değerleridir onlar 9-9-9-24-89 olduğunda cl9 demektir. 7-7-7-20 (24) olduğunda da cl7 demektir.

• quote:

Cas Latency i oluşturan clock değerleridir onlar 9-9-9-24-89 olduğunda cl9 demektir. 7-7-7-20 (24) olduğunda da cl7 demektir.

çok teşşekürler hocam bir sorum daha olucak bu ram sizce nasılhttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c8-8gb-%282*4gb%29-vengeance-ddr3-1600mhz-cl8-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51580

tawsiyeniz warmı yada

• quote:

quote:

çok teşşekürler hocam bir sorum daha olucak bu ram sizce nasılhttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c8-8gb-%282*4gb%29-vengeance-ddr3-1600mhz-cl8-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51580

tawsiyeniz warmı yada

Alıntıları Göster
    Aynı ram cl9 olanı

http://www.netsiparis.com/detay/12281654024/CORSAIR-VENGEANCE-DDR3-1600MHZ-CL9-8GB--2X4GB--DUAL--9-9-9-24

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6669

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7182

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6801

Corsair vengeance serisi gayet kaliteli ramlerdir eğer bütçeniz yetiyorsa alın derim ama gskillden de asla sorun yaşamazsınız.

• quote:

quote:

tawsiyeniz warmı yada

hocam diğer konuda da demiştim vengeance serisi iyi ramler

• quote:

Orijinalden alıntı: fundin

quote:

quote:

tawsiyeniz warmı yada

Alıntıları Göster

merhabalar. ben ram almayı düşünüyorum anakartım EVGA X79 Classified
    4x4 16GB almak istiyorum. ama marka konusu sorun oldu benim için. kingston hprx lermi -- Corsair vengeance-- GSKILL----?????? yada başka BİRİNCİ SINIF markalar varmı ?
    yardım edeceğinizi düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SvenVath -- 20 Temmuz 2013; 18:36:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SvenVath

4x4 16GB almak istiyorum. ama marka konusu sorun oldu benim için. kingston hprx lermi -- Corsair vengeance-- GSKILL----?????? yada başka BİRİNCİ SINIF markalar varmı ?

bu ramden 2 kıt alırsanız guzel olur anakartınızlahttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4713

• quote:

Orijinalden alıntı: *666*

quote:

bu ramden 2 kıt alırsanız guzel olur anakartınızlahttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4713

eyv dostum bilgin için. ayrıca cl 9 - cl 10 - cl 11 gibi seçenekler war. anakartım da 2133+ kadar ghz kadar destekliyor. işlemcim ise intel i7 3820 . örneğin alacağım ram 1600 ghz. işlemcimin fbs si 1600 destekliyorsa mı rami 1600 ghz kullanabilirim ?

• quote:

quote:

quote:

eyv dostum bilgin için. ayrıca cl 9 - cl 10 - cl 11 gibi seçenekler war. anakartım da 2133+ kadar ghz kadar destekliyor. işlemcim ise intel i7 3820 . örneğin alacağım ram 1600 ghz. işlemcimin fbs si 1600 destekliyorsa mı rami 1600 ghz kullanabilirim ?

Alıntıları Göster
    ıslemcın 1600fsblı daha ustu hızlara oc ıle cıkarsın anakartındakı 2133+ bu anlama gelıyor cl degerının dusuk olması ıyıdır ama fp olarak suan 1866 cl9 ramler ıyıdır ustu ramlerde cl degerı 11 lere cıkıyor almak mantıklı olmuyor barıs fark ta olmuyor

• quote:

ıslemcın 1600fsblı daha ustu hızlara oc ıle cıkarsın anakartındakı 2133+ bu anlama gelıyor cl degerının dusuk olması ıyıdır ama fp olarak suan 1866 cl9 ramler ıyıdır ustu ramlerde cl degerı 11 lere cıkıyor almak mantıklı olmuyor barıs fark ta olmuyor

hmm . şimdi oc olayında iyi değilim . ben bildiğim kadarıyla eksik biliyorda olabilirim işlemciyi oc yaptığımızda ghz yükseliyor. FSB de yükseliyormu ?
  • quote:

quote:

hmm . şimdi oc olayında iyi değilim . ben bildiğim kadarıyla eksik biliyorda olabilirim işlemciyi oc yaptığımızda ghz yükseliyor. FSB de yükseliyormu ?

Alıntıları Göster
    tabıkı fsb ıle ram hızıda artıyor esprısı bu zaten o yuzden oc ıcın yuksek hızlı ramler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *666* -- 20 Temmuz 2013; 19:07:36 >

• quote:

tabıkı fsb ıle ram hızıda artıyor esprısı bu zaten o yuzden oc ıcın yuksek hızlı ramler var

mantık hatasımı war yoksa banamı öle geliyor. dediğiniz gibi olunca hiç bir zaman FSB ile ram GHZ eşitlenmeyecektir . ayrıca bu parçalarım 1 aya kadar elime ulaşmış olacaktır toplamak size getirebilirmiyim imzanızdan anladığım kadaarıyla.?
  • quote:

quote:

mantık hatasımı war yoksa banamı öle geliyor. dediğiniz gibi olunca hiç bir zaman FSB ile ram GHZ eşitlenmeyecektir . ayrıca bu parçalarım 1 aya kadar elime ulaşmış olacaktır toplamak size getirebilirmiyim imzanızdan anladığım kadaarıyla.?

Alıntıları Göster
    bus hızı onemlıdır ram hız bus hızı ıle ılıntılı bunu arttırınca ram hızda yukselıyor ıdealı 1:1 olmasıdır ama olmadıgı durumlarda 2/3 4/3gıbı bolenlı olarak calısıyor
    eyupyeyım gelırsenız yardımcı olurum tabıkı

• quote:

bus hızı onemlıdır ram hız bus hızı ıle ılıntılı bunu arttırınca ram hızda yukselıyor ıdealı 1:1 olmasıdır ama olmadıgı durumlarda 2/3 4/3gıbı bolenlı olarak calısıyor
    eyupyeyım gelırsenız yardımcı olurum tabıkı

hmm anladım. ilginize teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.