Şimdi Ara

RAM eklicem yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartımda 4 adet ram yuvası ve şu an 2x256 400mhz ddr kingston value ram'im var. 1 gb'a yükseltmek istiyorum. Bi kaç kişiye sordum her kafadan ayrı ses çıkıyo. 2 tane 256 daha eklersen yavaşlar diyen bile oldu. nası yapabilirim . illa bunları elden çıkarıp 2 tane 512 mi almam lazım. Bu arada dual channel çalışıyo. Ben elimdeki ramleri atsam atamam satsam satamam. 2 tane 512 daha alsam 1.5 gb 1 gb'a göre ne kadar fark eder??
    Bi de bu OCZ nasıl okunuyo. bilen varsa söylesin malum piyasaya yeni girdi. türkçe mi yoksa "OW Sİ Zİ" diye mi??
    Şimdiden hepinize teşekkürler..

• bak şçle söylüyüm elindekileri uygun bi fiyata sat ve 512+512 RAm al en cok hız artısını burda görürsün..
  • 2*512 al bencede

fazla ram göz çıkarmaz
  • Ya peki elimdeki 2x256 ram'i satmasamda 2 tane daha 512 alsam . Bu 256 ve 512ler kendi aralarında dual çalışırmı?? hani 1.5 gb fena olmazdı. Yani sorum 1.5 gb ram gereksiz mi olur??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozzy -- 1 Nisan 2007; 17:44:23 >
  • O kadar adam okumuş ama cevap veren sadece 2 kişi. Sadece fikrinizi soruyorum..
  • alıcan verim 1 gb dan çok öteye geçmez.Sebebbi 4 soket de 2 li paketler halinde uyum içinde çalışmaktadır. 4*512 remle doldurursan hepsini max performan alırsın uyumluluğu tamdır ama 2*512 ilk duale 2. sine 2*256 atarsan remler arasında bazı zamanlarda sıkıntılar çekebilirsin.Bunu eskii bilgisayarımda yaşadığım için söylüyorum.Soruna cevap maddi imkanın varsa elindekileri çıkar 3*512 tak bu daha mantıklıdır ...3*512 den alacağın verimle 2* 512+2*256 arasında fark olucaktır.3*512 olursa daha iyi çalışan bir sistem olur.Ha tam cevap verim sana tabiki 1 gb remden daha hızlı çalışacaktır ama gösterdiği gibi tam 1.5 gb değerlerine ulaşmayacaktır...
  • Teşekkür ederim arkadaşım ilgilendiğin için.. Karar verdim o zaman 2x512 yapıyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.