Şimdi Ara

RAM FPS ORANINI NE KADAR ETKİLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki arkadaşlar 2x16 yapsam daha 2x8den daha iyi olmaz mı sizce

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Rev e daha düşmüyor hocam 540 ile bile görüntü gelmiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aklaman33 A kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam öyle bir şeyin bir kere mümkünatı yok, 2400 mhz ram'inizi biosa girip 2800'e yükseltip çıksanız bile zaten o hızda çalışacaktır hiçbir şey değiştirmeden. Kesin değil ama deneyip görebilirsiniz, en kötü ihtimalle stabil olmadığı için görüntü gelmez ama bios reset yaptığınızda yeniden açılıyor. Youtube'da özellikle 2400 mhz ram'i overclock yapmayı gösteriyorlar her detayıyla boşuna para harcamayın bence elinizde sonuçta bir ram var.
    32 gb ram'in hiçbir faydasını görmezsiniz yine boşuna masraf. İki adet 8 gb ram alsanız, elinizdeki ram yavaş olduğu için satılmaz bence o yüzden yeni alacağınıza overclock öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 5 Aralık 2022; 18:43:48 >

Rev.E için zaten tRFC sınırda. Daha inmez

Ryzen 5. nesilde faydası var biliyorum 3'te de bir miktar faydalıydı sanırım ama 1. nesilde faydası olduğunu hiç hatırlamıyorum, zaten 1. nesil iyi bile değil o konuda kasmaya hiç değmez bence.

P1L8 voltajını artırıp daha fazla FCLK deneyin hocam RAM FPS ORANINI NE KADAR ETKİLER 

Dediğim gibi küçük bir hata yapmışım ve bunu kabul ettim. Daha da konunun üstüne gidip bir de bilgisiz olduğum sonucuna varmanız komik.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Zen ve Zen+ IMC'si çok dandik. Dual Rank çalıştıracağım diye çok fazla hız kaybediyor Zen ve Zen+

Hocam daha çok Zen ve Zen+ ise yarıyor özellikle Sub-Zero koşullarda. Bunun dışında dediğiniz gibi FCLK Holelarında ve genel olarak FCLK hızını artırıyor. Tek sıkıntısı Sıcaklık sensörünün saçma sapan değerler vermesine sebep oluyor.

+40 ProcODT yanlış hatırlamıyorsam MSi anakartlarda daha iyi sonuç veriyordu. Gigabyte'ta olabilir tam net hatırlamıyorum.

• Hocam o işlemci 3070e yetişemez hele ki 1080p ise. Uzun süre ben de 1700 kullandım oradan biliyorum, işlemci odaklı online oyunlar için maalesef kötü bir işlemci. Ramleri çift kanal yapsanız (yapın bu arada) tabiiki faydası olur ama aşırı büyük bir fark beklemeyin. Bütçe imkan verince en azından 5600e geçin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.