Şimdi Ara

ram frekansı ile ilgili sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar yeni aldıgım samsung np370r5e-s06tr cihazımda 4 gb ram var tek modül istediğim performansı göremediğim için yükseltmeye karar verdim. samsung servisi ile görüstüğümde cihazda takılı ramin 1600 mhz oldugu söylendi fabrika veriside böyle görünüyor lakin cpuid programıyla baktıgımda ram 800 mhz görünüyor hangisine inanacagıma karar veremedim :( yardımlarınızı bekliyorum

ram frekansı ile ilgili sorun

• madycalf M kullanıcısına yanıt
    Ordan yazan 800 u 2 ile carparsan 1600 u gorursun. Hep ayni mantikla hesaplanir. Yani adamlarin dedigi dogru. Bi yanlislik yok. 800x2=1600 demektir. Kafabi yorma yani. Mesela benimki 933x2=1866 mhz dir. Falan filan. Sorun yok yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim bilgiler için. buna bir tane daha 4 gb 1600 mhz ram takarsam ciddi fark olusturur mu peki ?
  • ne açıdan fark oluşturmasını bekliyorsun ?

bilgisayar daha hızlı çalışsın diyorsan onu yapmaz.
    oyunlarda falan takılma yapıyorsa ram yetmezliğinden dolayı ise giderir ama ekran kartı düşükse ondan dolayı ise ona da yaramaz.

sorun nedir ?
    özel bir program kullanıyorsan ya da oyun oynuyorsan yaz ona göre ne değişir söyleyelim.

ram arttırmak her derde deva değildir.
  • ekran kartım önceki laptopum (hp g6 2202et) dan daha yüksek onda hd7670 vardı bunda(samsung np370r5e-s06tr ) hd8750 var eski bilgisayarımın bundan fazlası sadece ram durumuydu 8gb idi samsungta ise 4gb ram var onda autocad photoshop gibi programlarda en kücük bir takılma sıkıntı fln olmazken bu samsungda takılmalar var ramden kaynaklanıyor diye düsünmüstüm yanılmış mıyım hocam ?
  • autocad kullanıyorsan belli bir süre kullandıktan sonra rami dolduruyor olabilir.
    ben kullanmadım da o tür programlar genelde ram ihtiyacı duyar diye biliyorum.

ben photosop kullandım ve bir süre kullanınca sürekli ramde sakladığı için verileri, rami dolduruyor.

ram arttırma o takılmaları giderebilir.

4gb tek parça ise 4gb 1600mhz bir ram daha ekleyebilirsin.
    mümkünse aynı hız ve timing değerlerinde olsun. cpuz programından Memory sekmesindeki cl değerlerine bak. 11-11-11 ya da 9-9-9 diye yazar. 11-11-11 yazıyorsa 800mhz yazısının altında; 1600mhz cl11 ram alırsınız.
  • cok tesekkür ederim bilgiler için ben ram aramaya baslayayım ufaktan ufaktan :))
  • 100 lira civarı fiyatları normalde :http://www.akakce.com/bellek/en-ucuz-kingston-4gb-1600mhz-ddr3-cl11-kvr16s11-4-fiyati,839322.html

linkteki firmalardan birinden satın alabilirsin. webdenal, mormani ve sanalmarketim güvenilir firmalardır. üçünden de alışverişim oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 21 Mart 2014; 17:30:37 >
  • ikinci el almayı planlıyorum hocam bütceyi yeterince zorladım bu bilgisayar için bide bunu eklersem sıkıntı olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.