< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ram için destek verir misiniz?
-
-
Ne kullanılacağını bilmeden fazla olur yada al demek mantıksız olur. En azından 16 GB yapmakta fayda var. Bilendenal sitesinde bu tip cihaz bilgisi verince uygun ram söylüyorlar oraya bir bakabilirsin.
-
Tamamdır teşekkür ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mesela sürekli oyun oynayacağım. O yüzden tam kapasite kullansam doğru olmaz mı?
Ram'in fazlasından bir zarar gelmez. 32 GB'a bütçe yetiyorsa alıp takın elbette ama 16 GB eksiklik hissettirmez. Desktop PC üzerinde 64 GB ram kullanıyorum ama neden dersen hiç işte. :)
-
Ben yine 32 yapayım ilerde güçlü oyunlar için lazım olabilir :)
-
Gerekli uygulamalar ile ramlerin durumuna baktınız mı çünkü Asus TUF serilerinde 4800 MHz densede Ram için aksine 5200 MHz olabilimekte.
2023 çıkışlı Asus TUF 15 serisi aldım. Aldığım model için pek çok kaynak ve Asus'un kendi resmi sitesi 4800 MHz demesine karşın uygulamalar 5200 MHz diyorlar. Hatta CMD komut satırına bir kod girince ram 5600 MHz diyor.
-
8GB DDR5-4800 SO-DIMM x 2, Max Capacity:32GB, Support dual channel memory
8GB DDR5-4800 SO-DIMM, Max Capacity:32GB, Support dual channel memory
16GB DDR5-4800 SO-DIMM, Max Capacity:32GB, Support dual channel memory
16GB DDR5-4800 SO-DIMM x 2, Max Capacity:32GB, Support dual channel memory
En fazla 32GB kapasite yazıyor. Dokümanlarda her hangi bir bilgi bulamadım.
https://www.asus.com/laptops/for-gaming/tuf-gaming/asus-tuf-gaming-a15-2023/techspec/
Düzenleme: micron test etmiş. 64gb ram destekliyor.
https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/asus/asus-tuf-gaming-a15-(2023)
7735hs işlemcisi, zen 3+ mimarili. En fazla ddr5-4800 ve 64gb desteği var.
https://www.amd.com/en/products/processors/laptop/ryzen/7000-series/amd-ryzen-7-7735hs.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 28 Kasım 2024; 18:50:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
CPUID CPU-Z ve HWiNFO64 uygulamarını indirip bakın derim.
Üreticiler nedense en fazla eklene bilecek Ram ve Ram frekansı konusunda hatalı bilgilendirme yapabilmekte.
1.5 ay önce Asus TUF F15 (2023) aldım. İntel işlemcili benim cihaz. Asus'un sitesine göre cihazda DDR5-4800 Ram olması gerekmekte. Fakat söz ettiğim iki uygulamaya göre cihazda DDR5-5600 SO-DIMM Ram var.
Hatta HWiNFO64 uygulaması Ram'in marka ve modelini tespit edip belirtmekte. Samsung M425R2GA3P80-CWMOD diye bir model. Netten aratınca CWMOD kodu ile biten modelin sadece DDR5-5600 olarak üretildiği ve satıldığı bilgisi çıkıyor.
Ram 5600 olabilir cihaz 4800 destek veriyordur diyen olursa benim cihazda öyle bir durumda söz konusu değil.
Amd durum ne dir bilmiyorum ama dediğim uygulamalardan bakın. Ram'in sizin pc de çalışma frekansını da gösteren yerleri var. Orada gösterilen değeri 2 ile çarpınca raminizin çalışmakta olduğu değere ulaşıyorsunuz.
-
Asus TUF F15 (2023) 4050 ekran kartlı 16 GB Ramli model.
CPU-Z Yazılımı
HWiNFO64 Yazılımı
Durum göreceğiniz gibiyken Asus nedense 4800Mhz ram diyor.
-
Cpu-Z, spd sekmesi bellek modülü hakkında bilgi veriyor. Bandwidth sekmesinde görüleceği üzere 5600GT/s ama memory sekmesinde dram frequency 2600mhz, ikiyle çarpınca 5200GT/s hız yapar. Yani şu an 5200 olarak çalışıyor. Cpu-Z genellikle doğru göstermekle birlikte bios üzerinden kontrol etmek gerekir. Uygulamalar bazen yanlış raporlama yapabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin bilgisayarınız tuf serisi ama fx model koduyla başlıyor. Tahminen bilgisayarda intel core i7 13620h işlemci var. Bu işlemci DDR5-5200 destekliyor.
Konunun başındaki tuf fa kodla başlıyor zaten model linki var. Amd ryzen serisi işlemcili.
5200 çalışıyor ama üreticiye göre 4800 çalışıyor olması lazım. 5200 olması iyi bir şey ama iyi olan bir özelliği üretici neden daha düşük gösterir garip. Bu laptop'u almak isteyen ama Ram'i 5200 MHz olsun isteyen biri hiç araştırmasa veya bizlerin paylaştığı bilgileri görmese bu cihazı almaz.
Bir de üretici 32 GB dan fazla ram takamazsınız diyor ama aksine cihaz 64 GB Ram'e izin veriyormuş. Bir de 1 TB dan fazla kapasitesi olan SSD takamazsınız muhabbeti var. Oysa 2-4 TB SSD takanlar var Tuf serilerine.
Asus cihazını sanki satmamak için iyi özelliklerini eksik lanse ediyor. Benim bir önceki cihaz Asus ROG Strix GL753 VD di. 2017 model. Gecen sene 1 TB Samsung 970 Evo Plus taktım. Asus servisini aradığımda mümkün değil takamazsını dediler. Uyumsuz model dediler. Soketi uymaz dediler.
Taktım ve dediklerin aksine uyumlu olarakta çalıştı.
-
Evet o işlemci var. Fakat Asus'un resmi sitesi benim cihazda DDR5-4800 Ram olduğu şeklinde bilgi girmiş. Video ekranın hemen altındaki kısımda TUF Gaming F15 ile aksiyona dalın. 13. Nesil Intel® Core™ i7-13620H işlemciye kadar ve 16 GB'a kadar şaşırtıcı derecede hızlı DDR5-4800 RAM ile kutudan çıkarır çıkarmaz çalıştırarak akış ve çoklu görevlerin üstesinden kolayca gelin
www.asusturkiye.com.trFX507VU-LP260-Gaminghttps://www.asusturkiye.com.tr/notebook/Q1-2024-ROG/FX507VU-LP260-Gaming.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 30 Kasım 2024; 15:38:2 > -
Asus N55SF modelini aktif kullanıyorum. Benzer bir durum var. En fazla ram kapasitesi 8GB olmasına rağmen 16GB takıldığında çalışıyor. Bazı kullanıcıların, bu yükseltme sonrasında takılmalar, amiyane tabirle bazen kasma yaptığını okudum.
Belki anakartı üretirken işlemcinin destekleğine uygun şekilde üretmiyor olabilir. Bu yüzden daha düşük özelliklerde ve sorun çıkarmayacak şekilde lanse ediyor olabilir. Sizdeki 5600 ramler ise tahminen, elde olduğu için kullanılmış. Firma, son kullanıcı gibi bir kit almıyor. Büyük miktarlı sipariş veriyorlar. Kapasitesinin üstünde olsa bile kullanmış.
Elime ilk nakit geçtiğinde 32 GB yükseltmek için Crucial 16GB (1x16GB) DDR5 5200MHz CL42 Notebook Ram almayı planlıyorum. Bu marka aslında aklımda yoktı ama son kullanıcılar Asus TUF serisin de en çok bu markayı alıp takıyorlarmış.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X