Şimdi Ara

Ram ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Asus P4 P800-X Anakart var

bunun üzerinde 512Mb DDR 400Ghz ram bulunmakta

ben 1024Mb lik Ram alacaığm fakat DDR2 düşünüyorum

Ramlar birbiriyle çakışırmı Yoksa DDR Kullanımına Devam Edip 1024 DDR mı alıyım

Teşşekürler

• ddr2 destekliyor mu board desteklese dahi ddr2 ile ddr aynı anda kullanılmaz sen ddr 1 gb yap zaten ddr2 1 gb pek fark yok hatta bi 512 mb ddr al dual calıstır daha da iyi
  • Özellik:
    CPU Soket Tipi Soket 478
    CPU Teknolojisi Prescot
    CPU Teknolojisi P4 HT
    Çift Çekirdek Desteği Yok
    CPU Bus Hızı 800 MHz MB Chipseti 865PE Intel 20 Yanlış
    RAM Tipi DDR 20
    RAM Bus Hızı 400 Mhz VGA Slot AGP 8X 20 Doğru
    HD I/O IDE100 20
    HD I/O SATA 20 MB PCI Sayısı 4
    SES Çıkışı 6 Kanal (5.1)
    MB Ram Slot sayısı 4
    Ethernet 100 20
    ONBOARD Ses 20
    ONBOARD Ethernet 20

BABACAN ANAKARTIN DDR2 DEKSTEKLEMİYOR SEN 1GB 400 AL AYNI MARKA MODEL FRKANSLARI ÇAKIŞMASINDA MARKA ÖNEMLİ OLMAZ...
  • eywallah arkadaşlar önerilerinizi dinledim 2 tane 512MB 400Ghz ram aladım bugun KingRAM diye bi marka

Şuanda makinada 2x256 MB 400GHz RAM var Aldığım ramleri takınca kasa çalışıyor monitor açılmıyor çıkartıyorum aldığım ramleri çalışıyor sorun ne olabilir

RAm leri aldğım yer güvenilir Ankarada oturanlar Bilir

AK-SİS bilgisarı

Bide Bunu Ne oluyor
    CPU Bus Hızı 800 MHz MB Chipseti 865PE Intel 20 Yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg -- 7 Ağustos 2007; 21:17:45 >
  • Biraz daha açık söyler misin;

1- Hepsini beraber takınca çalışıyor mu?
    2- Sadece yeni olanları takınca çalışıyor mu?

Hepsini sök, yeni aldığın bir ram'i tüm slotlarda dene bakalım çalışacak mı. Çalışırsa 1.ram temiz..
    2. yeni aldığını dene aynı şekilde, çalışırsa temiz..

Bu şekilde değişik kombinasyonlar deneyerek ne şekilde sorun çıkardığını kendin bulabilirsin ve zaten kendin bulmalısın çünkü burda söylenenler tahminlerden öteye geçmez... Bir sürü ihtimal var, tek yol deneyip görmek
  • eywallah sahinoz31

kasadaki bütün ramleri çıkarttım yeni aldığım ramin 1 tanesini bütün slotlarda denedim

kasayı çalıştırdım kasa çalışıyor gibi ama monitorü açmıyor biosu çalıştırmıyor ramler yanık olsa pc öter tmüyorda

sonra takılı olanları çıkarttım 2 x 256mb ilk slotlara taktım dual olarak saten çıkardğımdada öleydi

sorunsuz bi şekilde çalışıyor herşey tamam

2 x 256 lıklar takılı iken 1 tane 512 taktım

yine aynı şeyi yaptı

hepsini çıkarttım 512 likleri taktım

yine aynı sorunu yaptı

lütfen bi çözüm bulalım

kıracam ben bu ramleri

• Şimdi, kasanın düzgün çalışıp çalışmadığını şurdan anlarsın, eğer ekran kartının fanı full devirde dönüp sonra normale geliyorsa kasa düzgün çalışıyordur. Eğer fan sürekli full devirde kalıyorsa kasada sorun var demektir. Veya anakart açılırken dıııt eder normalde, ya da hoparlörü aç ve windows açılırsa "dınınınııııııı.." edecektir

Bunlar oluyorsa kasanda sorun yok, ama %98 yeni aldığın ram sorunlu çünkü eskileriyle çalışıp yenilerde olmaması direk bunu gösteriyor, garantiden değiş onları..
  • cok saol sahinoz31 yardımın için büyük bi ihtimalle ramler bozuktur dediğin gibi ben bios ayrlarına bakarken bi hatat gördüm biosun en altında Warning Overcolocing faild.................... deyip giden bi yazı var ne yaptıysam gideremedim ondan kaynaklanabilirmi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg -- 8 Ağustos 2007; 22:32:18 >
  • Bi dk görüntü nasıl geldi ya? Sen Windows'u mu göremiyorsun görüntü ne zaman gelip ne zaman gisiyor??

BIOS'dan ram frekansını düşür, timingleri yükselt bakalım açılacak mı.. Oc failed diyorsa o işte bi gariplik var, sen bi frekansları düşür bakalım çalışıyor mu...
  • 256 lıkları takınca sorunsuz çalışıyor

512 nin bitanesibi bile takınca monitor kendini açmıyor kasada başlangıcta dit diye bi ses geliyor oda çıkmıyor ekranda hiç bişey gözükmüyor monitoru açıp kapatıyorm tekrar kendini kapatıyor sadece boş çalışıyor pc

görüntü olayı bu ben

256 lıkları takıp bios a bakıyorum

hala o yazı (warning overclook is faild ...............) duruyor sinirime dokunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg -- 9 Ağustos 2007; 14:40:36 >
  • Ondan bişe olmaz bende de var bazen o. Demek ki senin ram'ler bozuk, git garantiden aynen değiş bitsin olay
  • selam arkadaşlar bi maruzatım olacaktı yine ramleri deiştirdim bi tanesi sağlam öbürsünü takıyorum monitor açılıyor kasa çalışıyor açılış ta anakartın P4 P800-x yazıyor donuyor o neden olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.