Şimdi Ara

RAM’LERİ 3200MHZ YAPINCA BİLGİSAYAR RESET ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta bahsettiğim gibi RAM konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Şunu da belirtmeliyim yalnızca XMP açınca değil yalnızca mhz ayarını 3200 ya da 3000 mhz gibi değerlere alınca da kapanıyor. Bir çok şeyi denedim. Öncelikle belirtmeliyim ki RAM’leri tek tek takıp XMP açınca veya manuel olarak 3200mhz alınca bu problem olmuyor. 2 RAM’i aynı anda dual olarak takınca sorun oluyor. Manuel olarakta CL16, 1.35v ve 3200mhz yaptım yine aynı problem. RAM’ler aynı marka model kit olarak satın aldım zaten. Parçaları ekliyorum, yardımınızı rica ediyorum.

• ramler aynı marka model görünüş 1:1 bile görünse içindeki çip markaları farklı olabilir. 3 hafta bir marka atıyorum 28. haftada başka marka olabilir. ddr3'te biz kit yanına bir kit daha alırken üretim haftasına bile bakıyorduk koduna vs oradan hatırlıyorum.

• Alakanız için teşekkür ederim. Farklı çip olmasını anladım umarım değildir. Nasıl kontrol edebilirim peki? Ayrıca ürünleri kendi sitesinden kontrol ettim uyumluluk listesinde tüm kodu ile birlikte yer alıyor.

• Ha şunu belirtmeyi unutmuşum ram’ler yeni değil eski anakartımda sorunsuz bir şekilde 3200mhz XMP açık kullanabiliyordum.

• Bir ekleme daha yapayım bahsettiğim reset durumu bilgisayarı ilk açtığımda yaşanıyor. Power tuşuna basıyorum güç geliyor bios ekranı gelmeden 2 saniye kadar güç kesiliyor ve daha sonra 3200mhz değerinde çalışıyor bilgisayar. Herhangi bir oyun ya da stress testi esnasında reset atmıyor.

• Doğru slotlara takıyorsunuz değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam anakart kılavuzda da buyurduğu gibi 2 ve 4. Slotlara takıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bir yardım lütfen, bende ki çözümler tükendi

• Beklemedeyim hala yardımlarınıza ihtiyacım var

• Son çare bios update deneyiniz.
    https://rog.asus.com/motherboards/rog-strix/rog-strix-z690-a-gaming-wifi-d4-model/helpdesk/
    2204, 2305, 2403 bios sürümlerde bellek performansında iyileştirmeler yapılmış.

• Hocam voltajı az az arttırarak deneyin bakalım ne yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 11 Ağustos 2023; 17:52:54 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Alakanız için teşekkür ederim hocam bios update denedim ama sizin yazdıklarınıza tekrar bakayım. Belki el ile overclock yapmak çözüm olur diye ümit ediyorum. 3200mhz CL16 ram'e nasıl ayar yapmak lazımdır ki. Forumlarda overclock manasında en basiti ram falan demişler ancak bende 3 sayfa kadar DRAM Timing ayarları var. Varmı bilgisi olan.

• Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Deniyorum hocam o zaman da MEMORY_MANAGEMENT hatası veriyor. Acaba üstte dediğim gibi DRAM Timing ayarlarını yapmadığım için mi zira oto da duruyor şuan.

• atesumut A kullanıcısına yanıt

bu hatayı windows yüklerken alıyorsun değil mi?

şunu dener misin ara gelişmiş sistem ayarları ve resimdeki yere 32768 yaz.

timing ayarları ile oynaman gerekmez ama önceden 3200 çalışan ramlerin bu sistemde ya da anakartta çalışmayabilir bu aynı bu mercedesi ben eski evdeki garaja sokuyordum yeni evdeki garaja neden sığmıyor demek gibidir bu başka bir sistem. olmadı her şeyi auto yap 2133 çalışsın o zaman da sıkıntı olursa windows'u baştan kurmayı dene. anakart ram uyumsuzluğunun bazen çözümü yoktur insanlar bu yüzden yeni ram bile alabiliyor.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Üstadım günaydın ilginiz için teşekkür ederim öncelikle. Fakat belirttiğim gibi windows yüklenirken almıyorum bu hatayı öyle ki POST işleminden bile önce alıyorum. Power tuşuna bastığım andan 2 saniye sonra gücü kesiyor 2 saniye bekliyor sonra gücü tekrar açıyor POST işlemine başlıyor. Fakat bunu her açılışta yapıyor. Ram frekansını default yaptığımda 2133 mhz’de böyle bir sorun yok doğrudan açılıyor. Ramleri tek tek tüm slotlarda denedim 3200 mhz ile tek tek taktığımda sorunsuz açılıyor. Yeni kit ram sipariş ettim deneme amaçlı deneyip tekrar bilgi vereceğim bugün inşallah. Verdiğiniz örnek içinde teşekkürler öyle olduğunu tahmin etmiyordum, sagolun.

• atesumut A kullanıcısına yanıt

Ram değişin bence, anakartın destek listesinde olan modelleri kullanın.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Kullanmış olduğum ram’ler resmi sitede var zaten desteklendiği yazıyor. Seri numarası ile baktım. İlaveten, Belki biri okur diye guncelleme yapıyorum hata hala devam ediyor cunku. Şu saat itibari ile sorunun bende ki ram’den kaynaklanmadıgını dogruladım. Zira yeni sipariş etmiş olduğum hyperx renegade dual kit ram elime ulaştı ve aynı sorun devam ediyor.

• Ramlari tek tek dene bütün slotları kontrol et

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ram anakart uyumsuzluğu diye kafaya taktık ama işlemcin hem ddr4 hem ddr5 destekliyor yani sorun işlemcideki ram kontrolcü de olabilir. ddr4 3200 max destekliyor biraz tırt bir destek gibi geldi bana hani iş olsun diye koymuşlar.

bu kez amdci olarak değil de 11700k sahibi olarak baktım konuya ve gear1 gear2 diye bir geyik var intel'de bilmiyorum bu ayarlar mıdır ama kurcalamanda fayda var. resmi biostan aldım, bu konu sayesinde 2021'den beri 4400 mhz yapamadığım 3600 cl16 kullandığım g.skill 4400 ramleri 4400.... yine yapamadım bios pili söktüm.RAM’LERİ 3200MHZ YAPINCA BİLGİSAYAR RESET ATIYOR  işte ben bu yüzden bu foruma hala yazıp çiziyorum çünkü siz bir şey diyorsunuz yav neymiş derken bana da faydası olabiliyor. en azından artık neden xmp'de 4400 değil 4533 mhz olduğunu anladım bu resimdeki ayarlar yüzünden. 4400 seçtim bir şekilde voltaj timing hepsi doğru ama 4x ram olunca yemedi bence. bir kiti söksem olur büyük ihtimal.

bir de anakart ram uyumsuzluğu öyle bir şey ki listedeki ram ya da yeni ram falan dinlemez. ben 2007'de bir amd asus anakart almıştım ama ram sorunu yüzünden listede denemediğim ram kalmamıştı. en sonunda kafayı yiyip veritech marka oem ram takmıştım canavar gibi çalışmıştı. yine de bence hazır elinde iki ram varken işlemcinin ram kontrolcüsü mü gıcıklık yapıyor deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 12 Ağustos 2023; 19:22:55 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.