Herkese merhaba Asus Tuf gaming z490 plus anakart Intel i7 10700K işlemci aldım ancak ram konusunda karar veremedim çok fazla oyun oynayan biri değilim Android stüdyo photoshop gibi programlar kullanıyorum. Ram olarak ne önerirsiniz mesela 3600 MHz 16 GB ram var markası bilindik bişey değil sağlıklı olur mu ? Anakart 4600 MHz ram destekliyor işlemci 2933 yazıyor 3600 3200 gibi ramlerden MHz yüksek olması avantaj sağlar mı yoksa düşük MHz yüksek kapasite mi düşünmeliyim. |
Ram seçemedim tavsiyelerinizi bekliyorum
-
-
kapasıte ısınıze daha cok yarayacaktır.
16 gb cl 16 3600 yerıne 32 gb cl 15 3000 ramler daha cok ısınızı gorur. küçük kurcalamalarla 3400 3600 e cıkartırsınız.
z serisi anakart kullandıgınız ıcın ram hız sınırına takılmazsınız.
https://www.n11.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/bellek-ram
16 olsun ıyı tımınglı olsun dersenız
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07kapasıte ısınıze daha cok yarayacaktır.
16 gb cl 16 3600 yerıne 32 gb cl 15 3000 ramler daha cok ısınızı gorur. küçük kurcalamalarla 3400 3600 e cıkartırsınız.
z serisi anakart kullandıgınız ıcın ram hız sınırına takılmazsınız.
https://www.n11.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/bellek-ram
16 olsun ıyı tımınglı olsun dersenız
Teşekkürler hocam bu ram nasıl sizce bundan 2 tane alsam taksam sağlam olmuş olurmu
-
Tek modül almayın. Cricual hariç tek modül ram sorun çıkarabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07Tek modül almayın. Cricual hariç tek modül ram sorun çıkarabilir.
tek modül derken 2 tane 16 lık takılmazmı firmanın kendi ayarladığı 2li paketimi almam lazım yani tam anlamadım kusura bakmayın
-
evet fırmanın 2 adet olarak sattıgı ramlerden alın.
tek tek alınan ramlerde sorun cıkabılır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07evet fırmanın 2 adet olarak sattıgı ramlerden alın.
tek tek alınan ramlerde sorun cıkabılır.
Şimdi anladım hocam çok teşekkür ederim iyi akşamlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X