Merhaba, Notebook bilgisayarımda 2GB.2Rx8.PC2-5300S-555-13.F1.667 yazılı Ram var. Bu aralar nedense bilgisayar yavaşladı ve birtakım sorunlar (siyah ekran açma gibi) oluşunca Ram i yükseltmeyi veya eskisi arızalı ise eğer değiştirmeyi düşünüyorum. İnternette biraz baktım ve aynısını bulmaya çalıştım ama pek başarılı olamadım. Başka bir tane buldum ve Ram in üzerinde aynen "2GB.2Rx8.PC2-6400S-555-13.F1.800" yazılı. Şimdi sorum: Ben bu Ram i alırsam eğer ikisini birden bilgisayarımda kullanabilirmiyim? Bilgisayarın özellikleri: Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit System Manufacturer: Phoenix/SiS System Model: M7X0SU BIOS: BIOS Revision: 1.00.04CA Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5850 @ 2.16GHz (2 CPUs), ~2.2GHz Memory: 2048MB RAM Available OS Memory: 2046MB RAM Page File: 1807MB used, 2283MB available DirectX Version: DirectX 11 DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
yokmu ram den anlayan kimse?
Merhaba, Bilgisayarınızda takılı belirttiğiniz ram özelliği 2GB DDR2 667MHz SO-DIMM, diğeri ise 2GB DDR2 800MHz SO-DIMM, yan yana takıldığında muhtemelen çalışacaklardır (bilgisayarın marka ve model bilgisi ile netleştirilebilir) fakat işletim sisteminiz 32Bit olduğu için 2+2 toplamda 4GB yerine 3GB kullanılabilir olarak göreceksiniz. Yeni ram konusunda ise orjinal distribütör ürünlerini tercih etmenizi öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek
Merhaba, Bilgisayarınızda takılı belirttiğiniz ram özelliği 2GB DDR2 667MHz SO-DIMM, diğeri ise 2GB DDR2 800MHz SO-DIMM, yan yana takıldığında muhtemelen çalışacaklardır (bilgisayarın marka ve model bilgisi ile netleştirilebilir) fakat işletim sisteminiz 32Bit olduğu için 2+2 toplamda 4GB yerine 3GB kullanılabilir olarak göreceksiniz. Yeni ram konusunda ise orjinal distribütör ürünlerini tercih etmenizi öneririm.
Cevabınız için teşekkür ederim. Formatla bilgisayara 64 bit win7 kurabilirim. Endişem sadece iki ram arasında Mhz farklarının olması. Uyum sağlayıp sağlayamayacağı konusunda tereddüt ediyorum. Elixir markası, bilgisayarımda takılı orjinal ram. Bende özellikle aynı marka Ram olmasını tercih ettim. Yani bilgisayar belki farklı markayı kabil etmeyebilir diye düşündüm. Alacağım Ram'ı internetten baktığım için deneme yanılma imkanım da yok.
Merhaba; Farklı MHz ramler takıldığı zaman yüksek MHz değerine sahip olan ram yanında takılı düşük olanın değerinde çalışacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek
Merhaba; Farklı MHz ramler takıldığı zaman yüksek MHz değerine sahip olan ram yanında takılı düşük olanın değerinde çalışacaktır.
Çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme