Şimdi Ara

RAM Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gün içerisinde bir anakart yüzünden ram sorunu ile karşı karşıya kaldım malasef.
    Gigabayt GA-78LMT-S2 anakart ram seçiyor ve sadece corsair 3*2(6gb) 2000 mhz ile çalışmakta.
    Anakarta taktığım diğer ramleri 3 farklı pc de denedim ve canavar gibi çalıştı.
    Jumper ve modül sorunu olup olmadığını test ettim ama sonuç normal çıkıyor.
    Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden okuyup cevaplayan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartara32 -- 15 Temmuz 2018; 18:59:57 >

• Up
  • Bios güncelleyin. Eğer çalışmazsa malasef anakartın sitenden uyumlu ramlere bakıp ordan almanız gerekicek.
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
    Biosu güncelledim ve anakartın uyumlu olduğu ramlere baktım elimde listeye olan bütün ramleri denedim sonuç başarısız
  • tartara32 T kullanıcısına yanıt
    Elinizde kaç çeşit ram var. Denediğiniz ramler listede varmı. Aynı marka ve model gibi gözüken ama farklı kodlamalarla kendiliğinden ayrılan ramler var. Dikkatle inceleyin.
    200 küsür ram var elimde ve 13 tanesinin kodu uydu hocam birebir olarak ama corsair dışında hala çalışmadı
    Maşsllah. Baya bi az varmış. bilgisayarcısınız herhalde. Sitesinde max 16 gb ddt3 1333 mh yazıyo. Siz nasıl 2000mhz çalıştırdınız anlamadım.
    GIGABYTE
    GA-78LMT-S2 (Rev. 1.2) | Anakart | GIGABYTE
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-78lmt-s2rev_12#sp
    benmi yanlış bakıyorum. Birde dual channel yazıyor. Emin değilim ama bir slotta ne kadar ram takılıysa diğerindede aynı olmalı diye hatırlıyorum. misal birinde 4 se diğeride öyle olmalı. Birinde 2 diğerindede 4 olmaz. Ama emin değilim. Öyle hatırlıyorum.

Doğru bilgisayarcıyım hocam
    Dowground olayı var hocam bazı anakartlara chipset güncellendikçe gelen bi özellik. Zaten şu an takılı olan ram 3x2 yani 3 tane 2 gb ram’den sadece tekini görüyor. Dual channel a geçemiyor downground olduğu için. Ramlarin gb olayı değil de hızına bağlı birlikte çalışma olayı. Yani 1333 mhz bir ramin yanına 1600 mhz ram takarsanız çalışmaz.
    Anladım. Demekki siteler güncel olamayabiliyor. Ama mhzla alakalı değil bence. Şöyleki 1333 yanına 1066 taksan bildiğim kadarııyla en düşük mhz neyse onda çalışıyo ramler. bendeki ramlerin biri 2400 diğeri 2133 . Ama ramler 2133 de çalışıyo. Neden rsmler öyle dicen. Elimde 2133 vardı. Bi arkadaştan uyguna 2400 aldım taktım yoksa ikisini ayno anda almadım yani.

Soruna gelince aklıma gelenleri yazdım. Aklımada başka birşey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlhyt -- 16 Temmuz 2018; 23:56:54 >

Daha çok türkiye tabanlı siteler aksıyor. Dediğiniz biçimde downground olayına giriyor hocam. Genelde rev2.0 larda düşük mhzli ramle ortak çalışabiliyor ramler. En iyi örneği dizüstü bilgisayarlarda görürsünüz. Yoksa 2-4 veya 2-8 gb ram çok takıyorum.

Sağolun hocam yine de ram ya elimde patlayacak ya da anakart çürüyene kadar benimle yaşlanacak 😅
    Doğrudur. Kısmet artık.
  • Arkadaslar bende de asus k53 sv notebook var 2x2 gb ram var. Eskiden ikiside calisyordu. Simdi sadece 1. Slot calisiyor 2. Slotada takinca ekran gelmiyor hdd gostergesi yanmiyor. Ama tek ramle aciliyor ekran. Anakarrta sikinti yok yeni aldim. Eski anakarttada bu sorun var di. Ramlerde sikinti yok test ettim. Baska ne olabilir ?
  • beratnalcaci88 B kullanıcısına yanıt
    Sadece 2. Slota ram takınca açılıyormu?
  • Hayır 2. Slota takinca ekran gelmiyor. Sadece 1 slotta ekran geliyor. birlikte takinca ekran gelmiyor. Slotlarda sikinti yok cunku ramler ısınıyor laptop çalışıyor hdd ışığı yanmiyor ekran gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratnalcaci88 -- 17 Temmuz 2018; 10:56:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratnalcaci88

Arkadaslar bende de asus k53 sv notebook var 2x2 gb ram var. Eskiden ikiside calisyordu. Simdi sadece 1. Slot calisiyor 2. Slotada takinca ekran gelmiyor hdd gostergesi yanmiyor. Ama tek ramle aciliyor ekran. Anakarrta sikinti yok yeni aldim. Eski anakarttada bu sorun var di. Ramlerde sikinti yok test ettim. Baska ne olabilir ?
    Sorunlu ram slotunu temizleyin. Bendede 1 slotla idare ediyordum. 2.slotu kağıt havlu ile dikkatlice temizledim. Düzeldi.
  • beratnalcaci88 B kullanıcısına yanıt
    Isınma olayı nasıl oluyor 0-5 dakika içinde hissediliyorsa ısınma slotta arıza vardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.