arkadaşlar asrock p4i65g anakartım var ve buna ddr 400 512 ve 256 mb cl3 kingston value ram taktık fakat bunu biosta 266 mhz olarak görüyor . anakartta yazdığına göre bu ram ler destekleniyo fakat böle çalışıyo . bundan önce albatron pm266 apro anakartım vardı sırf ddr 400 ü desteklemiyo diyo bu anakartı aldım . yardım lütfen sorun nedir acaba ?
ramlarin özellikleri aynı olmadığı için en düşük hızda çalıştırıyor. yerlerini değiştir bi dene , bios ayarlarından ram hızını 333 vey 400 yapmayı dene ,kartın biosunu güncelle
kardeş ramleri tek tek taktığım halde bile 266 olarak görüyor ram hızını oynayamıyorum biosta öyle bi ayar yok cl lerini en fazla 2.5 4 4 8 olarak yapabiliyorum 3 4 4 8 olmuyor yani bu anakarttanmı kaynaklanır bios upgrade yapsam değişirmi yoksa ramlarden olabilirmi
DOSTUN BENCE BİOS GÜNCELLEME REM HIZLARI AYNI OMADIĞINDA 266 - 333 OLARAK GÖRÜYOR AYNI SORUNU BENDE YAŞADIM REM LERİMİ 400 MHZ TWİNMOS YAPTIĞIMDA 400 MHZ GÖRDÜM ANAKARTLA ALAKASI YOK
en son bios güncellemede yaptım bi faydası yok anakarta önce 512 yi taktım 256 yı takmadan bilgisayarı calıştırdım hızına baktım ram 266 olarak gördü yine.Busefer 256 yı taktım 512 yi takmadım bilgisayarı calıştırdım hızına baktım yine ram 266 göründü en son çare başka ramler takmayı deniyecem eğer bi faydası olursa veya bi değişiklik olursa buraya yazarım yardımlarınız için yinede teşekkür ediyorum.
arkadaşlar bugün başka bi 400 mhz lık elixir ram taktım cl3 onuda 266 mhz olarak gördü . yani ramlerde sorun yok anakarttan kaynaklanıyo gibi bu durumda . şimdi yokmu önerisi olan "how can ı do ?" yetkililere duyrulur bu foruma öneri üstüne geldim herşeye nerdeyse çare bulunurmuş lütfen derdime bi çare , yoksa kafayı yiyecem !!!!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme