Şimdi Ara

RAM sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. yeni bi ram aldım. ocz platinium 2gb ddr2 1066 mhz. ancak başlangıç ekranında şöle bi görüntü oluştu.

RAM sorunu...

del tuşu ile bios menüsüne girip voltaj ve timing değerlerini değiştieyim dedim ama bios menüsüne giremiyorum...

anakart : GIGABYTE GA-MA78G-DS3H

cpu: amd athlon x2 240

önceki ramlerim kingston dd2 533mhz 512mb x 2

yardımlarınz için şimdiden teşekkürler....

• anakart üzerinden bir bios pilini çıkartın derim güc kaynagının fisini cıkarın bu arada 20 dk bekleyip tekrar takın...
  • hocam dediğini yaptım. pili çıkarıp taktım. başlangıç ekranını geçti. bios a da girip kontrol ettim. timing otomatik olarak ayarlanmış. hız 1066mhz da. ama bu seferde windows a girmiyo bu ram ile. verifiyg dmi pool data.... yazısından sonra kalıyo öle... eski kinston ram lerle normal açabiliyorum windowsu... :s
  • arkadaşı elindeki anakrt ancak 1066 mhz lik ramleri oc ile destekler hızı düşürürsen açılacaktır.
  • ddr2 anakartlar max 800 mhz destekler onun üstü 1066 oc ile mümkün ddr 3 lerde ise bu sayı 1333 onun üstü 2133 mhz e kadar oc ile gerceklesir..
  • ram i aldığım arkadaşıda aradım. o da 800mhz de kullanıyomuş. OC yapcam artık.... 2.2V yazıo zaten ram üzerinde. bios ta 2.14v görünüyo. direk 2.2 ye arttırsam olur mu acaba?? yoksa başka bi ayarda yapmalımıyım???
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3r4n

ram i aldığım arkadaşıda aradım. o da 800mhz de kullanıyomuş. OC yapcam artık.... 2.2V yazıo zaten ram üzerinde. bios ta 2.14v görünüyo. direk 2.2 ye arttırsam olur mu acaba?? yoksa başka bi ayarda yapmalımıyım???

2.2 ye artırın dram voltage bölümünden daha sonra dram frequency bölümündede 1066 yapıp kaydetip cıkın... bu kadar isterseniz biliyorsanız timingleride girebilirsiniz elle...
  • eywallah hocam. sorunu çözdüm ama kafamda :S eski ram i çıkar yeni rami tak, yeniyi çıkar eskiyi dene derken, pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyo. sabah bi kaç kere oldu. sonra tak çıkar yaptım düzeldi. şimdi ne kdr değiştrsemde gelmiyor. ramlerde sorun yok. diğer pc de çalışıyor. ram slotu bozuldu desem 4 slot var, hepsini denedim olmuyor. forumlara bakıyorum. kasa temizliği yaptım. herşeyi söktüm taktım. ama yine aynı sonuç... :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: erank06

eywallah hocam. sorunu çözdüm ama kafamda :S eski ram i çıkar yeni rami tak, yeniyi çıkar eskiyi dene derken, pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyo. sabah bi kaç kere oldu. sonra tak çıkar yaptım düzeldi. şimdi ne kdr değiştrsemde gelmiyor. ramlerde sorun yok. diğer pc de çalışıyor. ram slotu bozuldu desem 4 slot var, hepsini denedim olmuyor. forumlara bakıyorum. kasa temizliği yaptım. herşeyi söktüm taktım. ama yine aynı sonuç... :S

anakartın üzerindeki bios pilini çıkarın bir süre bekleyin 10 dk gibi,bu sırada güç kaynagınında fisini çekin.daha sonra takın biosunuz sıfırlanacaktır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.