O yapıcaklarını bılse gelıp burda Dh da soru sormaz.... kullandıgınız ram listede yok. ama bu tabı degıltırkı calısmayabılır. calısır. ugrasıp kudurup durunuz.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 4 Haziran 2023; 5:23:12 > |
Ram sorunu 4800 Mhz üstü çalışmıyor (2. sayfa)
-
-
Ramleri anakart uyumlu olarak değiştirdim GSKILL F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR
-
Pardon ama millete cozum önerisi yapmak ya da yorumsuz birakmak yerine ergen çocuklar gibi etrafa stres atmaya gerek yok. Amazon de den uygun fiyata bukdum öncelikli olarak onu dinleseydin atmadan önce
-
Merhabalar. aynı sorunu ben de yaşadım. power değişimi ile kurtuldum. 1000w msi yeni seri aldım ve sorun sıkıntı kalmadı. bu arada hızlı açılmaya da başladı. garip bir şekilde. memory content montent vs de yapmadım. biosta birkac ayar yaptım. expo 2 ye aldım ve işlemci curve pbo ayarlarını yaptım. şimdi sorunsuz kullanıyorum.
-
Guc kaynagimda yeni ama eski powerla deneyeyim birde -
Cahil daha web sayfasindan ne bulabilecegini bile bilmiyorsun millete atıp tutuyorsun
KF560C36BBEAK2-16 olarak bak yıllardır konusmak yerine sistem toplarım param varsada benim suçum değil çalışıyorum ve kazanıyorum
Resimdeki 3 satıra bakabilirsin ve bence bu konudan da uzaklasmalisin belli ki alabilene de lafın var neden alabiliyorlar diye anlamadım gitti uzun süredir formda gezerim senin gibilere denk gelmek bu zamanaymis.
-
hocam amd sistemlerde genelde 4 parça ram takılmaz. hele yeni ddr5 lerde acaip boot yavaşlaması ve uyum sorunu yaşanır. kendileri zaten döküman paylaşmıştı. 2 ramle 6400 çalışıyorsa 4 ramle o mhz leri desteklemiyor asla. satıp 2x yapmanızda fayda var.
-
Sistem hic bir turlu 4800 ustu acmiyor parcaları sokup yarin servise gonderecem -
hocam bendeki sorun dedigim gibi power ile çözüldü. anakart arkasındaki bios resetleme dügmesine basın ve bi biosu sıfırlasın. sistem açılsın. f5 ile default ayarlara dönün. sonra sadece expo2 ye alın. ve kaydeip başlatın. sistem artık o şekilde kullanabilirsiniz. ben eski bozuk halinde böyle çalıştırıyordum.
not: eger açılırsa ve düzgün calisirsa son biosa güncelleyin
-
Denedim olmuyor :( -
ramler 2 ve 4. slotta değil mi. işlemciden tarafı saymaya başlayınca bu sırada olcak
son olarak tek ram deneyin.
-
eyvallah hocam daha öncekiler de de yani eski ddr4 te de 4 lü kurulum yapmıştım ama direk docp açık olduğu için farketmemiştim. B dokümana sahipseniz paylaşırsanız sevinirim. Zaten iade de sıkıntı olmaz daha 1 aylık zamanım vardı. geri iade edip 16*2 alabilirim. Teşekkürler.
-
googleden bakabilirsiniz hocam. 4 ram slotunda ram frekansı vs düşüyor. açılış hızı çok yavaşlıyor vs. iyi forumlar.
redditr/Amd on Reddit: Filling all 4 RAM slots on AM5?https://www.reddit.com/r/Amd/comments/yto6oy/filling_all_4_ram_slots_on_am5 -
bios guncellemesinden sonra benim ramler de 4800 calisiyor sadece. isin ilgin yani expo profili secili biosta her yerde 6000mhz yaziyor fakat windows a girince 4800 goruyorum...
anakart: msi b650-p pro wifi. Son surum bios yuklu
-
Dostum ne yaptin 2 hafta gecmis. Kurtulabildin mi sorunlardan.? Asus malesef su aralar hem pahali hemde cok sorunlu... hep asus kullansam da sanki artik farkli markalara bakmak gerekiyor.
Bu yuzden almadan once artik malesef arastirmak gerekebiliyor.
Birde ilk seri ddr5 sistemlerde sorunlar olabilir bir nevi beta gibi bisey. Nasil x99 ilk ciktiginda sorunlarla bogusuyordu ise. Umarim en kisa surede sorunu cozebilmissinizdir..
-
bir onceki surume gectim tekrar, duzeldi.
-
Sorun Çözülmedi yeni bios güncellemesi beklıyorum onunla çözülmezse servise verecem beklıyorum bende.
-
Farkli bir cpu ile denediniz mi? Belki cpu kontrolcusunde sorun olabilir.
-
Onu deneme imkanim olmadi cevremde kullanan kimse yok ayni seriyi guncelleme sonrasi ayni sorun devam ederse zaten islemciyide servise verecem tahminim asusta sorun yasayan var diger markalarda sikayet çok az -
Servise cpu ile verip denemelerini istemek lazim aslinda. Yada aldiginiz yerin magazasi var ise rica edip baktirmayi deniyebilirsiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X