sistem sahibi birisiyim sistemi ilk aldığımdada ramleri 3000mhz hızında kullanamıyordum bios ayarlarından biraz oynarak 3000mhz kullanabiliyordum ama geçenlerde farkettim 16gb Ram'in 8gb i Donanım'a ayrılmış Ram olarak gözüküyor diğer konuları hortlarmak istemedim oradaki işlemleri yaptım sayılır.
Şimdi en büyük sıkıntım 8 Gb ram kullanmam. 16 olmasını istiyorum yani. Yaptığım ve yapamadığım işlemleri aşağıya listeliyim.
Sorunu ben ise Anakart kendini koruma almış işlem yaptırmıyor diye düşünüyorum çünkü benim ayarlar ile oynamama izin vermiyor anakart yani artık Voltaj ile yükseltemiyorum bazı yerlerde auto yazan yeri manuel yapabiliyorum ama M.I.T kısmında ayarları değiştiremiyorum yapabileceğim varsa yardımcı olursanız sevinirim yada İstanbul Anadolu yakasında bu adam senin pc'yi yapar dediğiniz kişi varsa onada götürebilirim iyi forumlar
anakart pinlerinde eğilme bükülme varsa oluyor çoğunlukla bu durum iyice kontrol ettinizmi cpu sökünce
Merhaba;
Sorununuzdan bir çok kişi muzdaripmiş...
Yapmanız gerekenler;
1- Önce 1.ram slotuna ram takarak memtest ile kontrol etmeniz sonra diğerini ve aynı işlemi 2.ram slotunda da tekrarlamanız ramlerin tek tek sorunsuz çalıştığından emin olun. Daha sonra her ikisini takarak tekrar test edin. (1-2. slotlara takın sonra 3-4. slotlarda deneyin) (Destek listesinde sizin kullanıdığınız ram'i ben bulamadımhttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ab350-gaming_3#support-doc
2- Yazdıklarına bakılırsa işlemciyi hiç sökmemişsin ve "sistemi ilk aldığımdada ramleri 3000mhz hızında kullanamıyordum bios ayarlarından biraz oynarak 3000mhz kullanabiliyordum ama geçenlerde farkettim" belkide ilk montajı sırasında pinlerde bir sorn oluştu! İşlemciyi söküp kontrol etmelisin.
3- Bazı formlarda işlemci uzun süreli %100 kulanımından sonra düzeldiği yazılı belkide bu pin sorununa başka bir çözümdür.
Yukarıdaki işlemlerden sonra sorunun kaynağı ram veya anakart çıkacaktır.
Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme