asus p5pl2 anakartım war ve 1gb x 512mb ramim war.....anakartım 2gb rami kaldırıyor(yani 2x 1gb)..bugün 1,5gb ramimin yanına bi 512mb alıp toplam 2gb yapayım dedim ama rami takınca bilgisayar açılmadı kasa çalıştı ama monitöre görüntü gelmedi...slotlarda bi problem warmı diye kontrol ettim...hepsi ayrı ayrı çalışıyor....eski 512yi çıkartıp yenisini takınca da çalıştı...yani ne ramlerde problem war ne de slotlarda...canımı çok sıktı boşu boşuna werdik parayı rame bu sıkıntıda...:D şimdiden teşekkürler...
arkadaşım hiç canını sıkma eger imkanın varsa nerden nasıl aldın bilemiyorum tabi durumu anlat 512 i ver hatta sendekinide ver tabi alırsa birazda para katarak 1 gb al paşa paşa kullan, ama istersen bir bios default ve farklı slotlara takarak tekrar dene
seventy arkadşım saol.... rami hespiburada dan aldım..ramlerin ikisni de werip 1 gb almam gibi bi ihtimal yok yani.. :(( bios default demişsin.. bios ayarlarından biosu defaultlıcam mı...slotların hepsine de denedim bu arada.. :((
hızları vs doğrumu. uyumsuzluk olma ihtimali var. aynı marka olması iyi olur.
hızları aynı 512mb 533mhz twinmos---512mb 533mhz hi-level---1gb 533mhz hi level ..
anladım, ben olsam şöyle yaparım pc tamircisine giderim yada forumun 2. kısmından 2*512 verip 1 gb alırım 3 5 anlaşırım.. birde bios update deneyebilirsin ama zor.. default için bios da ayar yerini bulamazsan 220 fiş sök pil sök 5 dkk bekle tkrr dene yani hoca hesabı ya tutarsa
ilgilendiğğiniz için tşkler.....satma işini pek tutmadım yani 4 tane slotum war 3 tane rami takamıyorum saçma yani....... biosu denicem...bakalım o pili çıkartınca kullanıcı hesaplarının şifreleri gidiyo diye duydunm doğru mu acaba
hayır bir sorun olmaz , ram işi biraz sıkıntılıdır genelde aynı marka ve aynı mb kullanmanızı tavsiye ederim
Maalesef Mainbord un sadece 533Mhz destegi ve Ram'lerin 'Dual Channel' çalıştıkları için, açılıştada ''Dual Channel Asymetric'' veya "Dual Channel Interleaved" gibi bir yazısı geliyor olması lazım, post ekranında, bunun tam manası dual channel bozulmuş olmasına mantıken ama asimetrik olarak çalışmaya devam ediyorlar gibi birşey oluyor. 2x512 533 mhz ramlerin yanına, 2x512 533 mhz ram daha taksaydınız hiç bir problem olmayacaktı. Ramler Dual çalışsın hemde 2GB olsun diye 1+1GB de yapabilirsiniz, fakat 1+2x512 malesef olmaz. Elinizdeki 2x512 ramleri verip 1 Gb. ile değiştirirseniz, en mantıklısı bu olur...
quote:
Orjinalden alıntı: nihat35nihat
Maalesef Mainbord un sadece 533Mhz destegi ve Ram'lerin 'Dual Channel' çalıştıkları için, açılıştada ''Dual Channel Asymetric'' veya "Dual Channel Interleaved" gibi bir yazısı geliyor olması lazım, post ekranında, bunun tam manası dual channel bozulmuş olmasına mantıken ama asimetrik olarak çalışmaya devam ediyorlar gibi birşey oluyor. 2x512 533 mhz ramlerin yanına, 2x512 533 mhz ram daha taksaydınız hiç bir problem olmayacaktı. Ramler Dual çalışsın hemde 2GB olsun diye 1+1GB de yapabilirsiniz, fakat 1+2x512 malesef olmaz. Elinizdeki 2x512 ramleri verip 1 Gb. ile değiştirirseniz, en mantıklısı bu olur...
:(( üzüldüm bak buna keşke araştırıp alsaydım :(( yani hiç bir çözüm yolu olmaz diosun..neyse artık sağlık olsun..l ilgilendiğiniz için hepinize teşekkürler
hiç denemedim ama bir yerde ram gecikme zamanlarını manuel olarak değiştirdiğinde yani ramlerini aynı ayarladığında çalıştığını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam bunun için ayarını değiştirmek istediğin ram i tek başına takıp öyle yapıyordun internette biraz araştırırsan bu konuda birçok yazı bulursun ben bişey söyleyemiyorum çünkü hiç denemedim en azından bir fikir olsun diye söyleyeyim dedim kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme