sistem bu...arkadaşlar athlon xp1700+@xp1900 1.58 ghz (cpu ısı:38 normal...42.5 max..) 256 ddr kingston 2100 tornado geforce4 mx440( @ 300/450 ) epox 8k5ae asus 52x 3dmark:6375 ramları 2/5/2/2 falan yapıyomuşsunuz bu performansı arttırıyomuş bunu nerden yapabilirim..?????(yani biosta nerden??) teşekkürler...
biosda advanced chipset features a gir(biosa gore deisir tabi bu isimlendirmeler) orda memory timings ya da dram timings i manuel e (user defined da olabilir) getir. manuel yapinca SDRAM Cas latency SDRAM Ras to Cas delay SDRAM Ras precaharge delay SDRAM Active precharge delay seceneklerini manuel olrak ayarliyabilirsin.
iyi olmasina iyide ramler o kadar agressive calisirmi bilemem.anakartin kendi katagorisinde en iyilerden aslinda. pc2700 ramin olsa daha guzel seyler yapabilirdin. 2-2-5-2 dene. olmazsa ramin voltajini biraz arttir. o anakart cok yuksek voltaj degerlerine cikabiliyo. ram e 2.9V dan fazlasini verme.daha fazla voltaj veripte rami cozlatirsan ben sorumluluk almiyorum ona gore.
peki siz ramları nası çalıştırıyosunuz??benim makinaya en iyi uyacak olan hangisi...ona göre yapayım...?? ilginize teşekkürler..