arkadaşlar mevcut sistemimin ram ini arttırmak istiyorum. ama nasıl bişey alacağımı bilemedim. şu anda kullanmakta olduğum ramler a-data 800 mhz ddr2 extreme ramler bunlara ek olarak 2 gb yada 4 gb daha ram almak istiyorum. ram uyuşmazlığı olmasın diye nasıl bişey almalıyım. hangi marka ve modeli önerirsiniz... şimdiden teşekkürler.
Şu anki 1 Gb mı 2 Gb mı? DDR2'ye yatırım yapmak pek akıllıca olmaz bu saatten sonra. O nedenle yeni alacağın belleğin kapasitesi 2 Gb'tan yüksek olmasın. Zaten toplamda 3 ya da 4 Gb olur ki bu da günlük kullanım için yeterlidir. Uyumsuzluk çıkma ihtimalini en aza indirmek için bilindik kaliteli markalara yönelmelisin.
anakartım bildiğim kadarıyla ddr3 desteklemiyor. şu anda kullandığım 2x1 gb. 2 tane boş slot var onlarada 2x2 gb daha almak istiyorum toplamda 6 gb a çıkarmak istiyorum o yüzden. bilgisayarı ram için değiştirmek pek akıllıca olmaz o yüzden sormak danışmak istedim uygun ramler hagileridir.
Önerdiğim modelden 2 tane alabilirsin o zaman.
@LUZz un yazdığı ramden iki tane almak en kolay çözüm hocam, yoksa yeniden sistem toplanmayacaksa fazladan masrafa hiç gerek yok