arkadaşlar suan twinmos (m-tec) 2x256mb DDR400 kullanıyorum. ramlerin suan idare ediyor ama özellikle dvd yazdıktan sonra veya başka bazı işlemlerden sonra bilgisayar baya yavaşlıyor. Bunun ramlerden kaynaklandıgını düşünüyorum.
sizce bu upgrade yapmaya deger mi? şöyle yaya yaya bilgisayarı kullanabilirmiyim
bellek miktarın iki katına çıktıktan sonra illa ki "yaya yaya" kullanırsın. Ama DDR 500'ün tercih edilme nedeni daha çok, düşük bellek zamanlarına ayarlamak ya da o/c yapmak diye biliyorum. Düşük bellekl zamanlaması ne kadar fark ettirir bilemiyorum.. DDR 400 (CL 2,5)de alsan işini ziyadesiyle görür.
quote:
Orjinalden alıntı: denostar DDR 400 (CL 2,5)de alsan işini ziyadesiyle görür.
şuan kullandıgım ramler zaten DDR 400 timingleri 2.5-3-3-8
benim istegim sadece ram miktarını 2 katına çıkartmak degil. daha hızlı ve daha stabil ram almak istiyorum. Viestaların fiyatları benim bütçeme uygun ama acaba istedigim perfonması da verebileçeklermi?
Şunlara bi göz at sonra da almaya karar ver o zaman. Sen kaşındın.
arkadaşlar suan twinmos (m-tec) 2x256mb DDR400 kullanıyorum. ramlerin suan idare ediyor ama özellikle dvd yazdıktan sonra veya başka bazı işlemlerden sonra bilgisayar baya yavaşlıyor. Bunun ramlerden kaynaklandıgını düşünüyorum.
sizce bu upgrade yapmaya deger mi? şöyle yaya yaya bilgisayarı kullanabilirmiyim
bilgisayarının yavaşlaması ram hızından kaynaklanmaz. olsa olsa hdd'den kaynaklanır. veya sistem belleğinin çabuk dolmasından dolayı hdd fazla çalışmaya başlayacaktır. arka planda çalışan gizli proğramlar veya senin varkında olmadığın birsürü proğram açıksa onlar senin bellekleri çabuk dolduruyor ve hdd ye abanmasına neden olabilirler. ddr500 ram senin hiçbir işini görmez. bi kere sen o ramleri defaultta ddr500 kullanamayacaksın. sen bu rami alacağına git 1gb ram al daha iyi. hatta sana 2*256ram neden yetmiyor anlamadım. emini spyware tarzı biçok proğram vardır sende onlar yavaşlatıyordur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme