Şimdi Ara

Ram uyumluluğu / Ram slotu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bilgisayarımda 2 adet ram slotu mevcut fakat bunların bir tanesine (soldaki) herhangi bir ram taktığımda kasa çalışıyor ama bilgisayar açılmıyor yani görüntü gelmiyor. Daha önceden çalışıyordu ve 512+512 (500+500 de olabilir.) ram kullanıyordum. dolayısıyla şuan 512mb ram kullanmak zorundayım. Ramlerde problem yok (Teker teker denedim.) Bir çözümü varmıdır ?

Bende ram slotunun bir tanesinin bozuk olduğunu düşünüyorum ve eğer daha iyi bir tek parça ram alırsam idare edebileceğini düşünüyorum. Sanırım diğer türlü ana kartı değiştirmem gerekecek. ve tek parça ram kullanmak maddi açıdan daha uygun bir fiyata gelicek.
    Bu yüzden anakartım acaba nasıl bir ram i destekler ?

Anakartım:
    MSI N1996
    MS-7255 V2

Her 2 konuda da yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)

• Merhaba; belirtmiş olduğunuz bilgi doğrultusunda büyük olasılıkla ram soketinizde bir arıza söz konusu. Anakartınızda 2 soket ile toplamda 2GB kapasiteye çıkabiliyorsunuz. 1GB modül bellek için aşağıdaki ürünü önerebilirim.

http://bilendenal.com/Urunler/kingston-1gb-ddr2-667mhz-cl5-masaustu-bellegi-modul---kvr667d2n5-1g-350.html
  • Tek slot ile 2gb olamaz mı? Ve sizce anakartını mı değiştirmeliyim yoksa ram mi almalıyım? Fiyat acısından ram daha uygun ama.. Birde anakart fiyatları nasıldır? Fazla bir beklentim yok ama eskisinden iyi olmalı ve pek anlamiyorum açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.