Şimdi Ara

★ RAM ve PSU (Güç Kaynağı) hakkında detaylı bilgiler ★ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
9
Favori
12.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim notebookun adaptöründe bu korumaların hic biri yok o da psu sayılmazmi :) üstünde bi ton işaretler var neyse onlar bilen varsa yarin ekleyimde söyleyin
  • teşekkürler biosu berakla bekliyorum ama baya geniş kapsamlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Yeni aldığım Power' da tüm korumalar varmış vay be çok iyi.

SCP ( Short Circiut Protection )Kısa Devre koruması
    UVP (Under Voltaje Protection )Düşük Voltaj Koruması
    OVP ( Over Voltaj Protection )Yüksek Voltaj Koruması
    OCP ( Over Voltage Protection )Aşırı akım koruması
    OPP ( Over Power Protection )Aşırı güç korumasıdır.
    OTP ( Over Temperature Protection )Aşırı sıcaklık koruması

Artık her PSU da var yaklaşık o korumalar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dan-ger

quote:

Orijinalden alıntı: artcraft35

çok güzel ve olabildiğince detaylı anlatmışsınız hocam teşekkürler. benim sorum ise bu power suppylin sahip olduğu korumalara nerden bakabilirim ve 80+ sertifakası olup olmadığını nasıl anlarım

http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page541.htm

Linki inceleyiniz

@makedonn
    Hocam linki PSU konusunun altına eklerseniz kullanıcıları daha fazla bilgilendirmiş oluruz özellikle 80+ konusunda

Link için teşekkürler, konuya dahil edildi.

• Yararlı bir kaynak. Teşekkürler..
  • bu ramların zamanlamaları nasıl hocam ve neden iki tane
     ★ RAM ve PSU (Güç Kaynağı) hakkında detaylı bilgiler ★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 16 Ağustos 2011; 14:23:13 >
  • Hocam, o bellek zamanlamaları altındaki değerler JEDEC verileridir. Yani BIOS'ta ve CPU-Z programındaki SPD sekmesindeki değerler tablosudur.

Bu arada değinmişken zannediyorum sormak istediğinizi anladım. Zamanlamaların farklı olması mümkünde olabilir. Mesela Ganged ve Unganged modları mevcuttur.

Çift kanal RAM'ler için Ganged Mod olarak tanımlanırsa BIOS üzerinden, 128 bit veri yolu ile aynı hız ve zamanlamalarda çalışan RAM kanalları elde edilir.

Ancak Unganged Mod olarak ayarladığınızda 64 bit veri yolu altında çalışacaktır ancak birbirinden farklı zamanlamaları ayarlamak mümkün olur. RAM'ler dual olarak çalışır ancak bu genelde 3 slotta aynı RAM markaları ile ya da birbirinden farklı RAM'ler içindir. Bu ayarlar BIOS'tan yapılandırılabilir.
  • makedonn, ellerin kollarina saglik kardesim cok guzel olmus..
  • Konuya destek yapalım biraz.

Bu resimde güç kaynağının sigortası görülüyor. Kapsül cam olan

Burada da sanırım güç kaynağı yandığı zaman ne hale gelebileceğini gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Ağustos 2011; 15:22:01 >

• alttaki anakartı mahvetmiştir yaa
  • Çok güzel bir konu olmuş.

Elinize, emeğinize sağlık...
  • hocam benim bellek hızında DDR2 667 (333 mhz) yazıyor, yani bu 667 bellek hızı, saat hızı ise 333 mhz mi oluyor doğru anladıysam? ayrıca cpu-z dan baktığımda 332.4 mhz görünüyor kafam karıştı biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makarov -- 16 Ağustos 2011; 20:57:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makarov

hocam benim bellek hızında DDR2 667 (333 mhz) yazıyor, yani bu 667 bellek hızı, saat hızı ise 333 mhz mi oluyor doğru anladıysam? ayrıca cpu-z dan baktığımda 332.4 mhz görünüyor kafam karıştı biraz

hayır ram dual oldugu ıcın 332.4*2=667 oluyor
  • şimdi anladım yhackup hocam teşekkürler, biraz geç bastı
  • Ayrıntılı rehber için teşekkürler, oldukça yararlı olacaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Ayrıntılı rehber için teşekkürler, oldukça yararlı olacaktır...

Herkese değerli görüşleri için teşekkür ederim. Diğer bileşenler için de konuları en kısa zamanda paylaşacağım.

Herkese iyi günler.
  • Bilgi dolu güzel bir yazı olmuş teşekkürler... bende yeni bir kasa ve güç ünitesi aldım, okuduklarımdan sonra güç ünitesi aklıma takıldı, web de pek birşey bulamadım, bross atx 500 adında bir psu galiba pek iyi bir psu değil, sistemim de overlock yapmayacağım yada üst seviye bir ekran kartı kullanmıyacağım ama yinede değiştirmem gerekiyormu teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skycsar -- 15 Eylül 2011; 22:15:41 >
  • Sisteminizin detayli ozelliklerini yazar misiniz?
  • amd athlon x4 640 işlemci 2x2gb kingston dual ram, ati 5750 ekran kartı, dvd rw, 500gb sata2 hdd bunlar almayı dusunduklerim, aldıklarım coolermaster 2 fanlı kasa, Asus M4A78LT-M LE anakart, bross atx 500 psu
    Sistemi watt hesaplamasını yaptığımda 240 watt çıkıyor, umarım yeter simdi psu'yu iade etmek sıkıntılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skycsar -- 19 Eylül 2011; 22:40:23 >
  • Hic bir problem yaratmaz. Yetecektir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.