Arkadaşlar bu sistemi 3 senedir kullanıyorum.. benzer kullanan varmı acaba ya da yardımcı olabilecek?
Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım(anakart chipset fanı dışında.. bozuldu yeni fan taktırdım)
Ama son zamanlarda biraz yavaşladı gibi geliyor... Anakart dual ram kullanabiliyor bildiğim kadarıyla... Kullandığım ram in aynısından DDR 400 kingston 512 mb ram alsam acaba sistem daha hızlı çalışırmı? Ya da daha damı yavaşlar .. Ram in birinin eski birinin yeni olması etkilermi uyumlarını.. bi de ramlerde cl2,5 cl 3,0 gibi özellikler gördüm ne anlama geliyorlar acaba? yeni alacağım da eskisinden mi olacak(eskisinin cl sini bilmiyorum) Yardımcı olursanız sevinirim...
Şimdiden tşkler tavsiyeleriniz için..
Sonradan biraz yavaşladıysa bi format atıp yeni sistem kurmak öncelikle iyi olur. RAM şu an 512 ve tek ise bunu 2x512 ile 1 yapmak rahat bi 3/1 hızlandırır sistemi. Evet Dual Channel (Çift Kanal) olanağı var işlemci Soket 939 olduğundan (AMD'de işlemciye bakılır).
CL 2.5 ile 3 olmasının (küçük olan hızlı) etkisini OC yapmadıkça hissetmezsiniz. Yani 3 olunca hissedilir bir yavaşlama olmayacaktır sorun değil. Dual çalışırken her zaman diğer RAM' de düşük olana ayak uydurur, sorun çıkartmazlar. RAM'lerin eskisi yenisi sorun yapmaz. Yenisini de Kingston 512 MB DDR400 alırsınız yine.
Disk 200 SATA olsa da eski 7200.7 ya da 7200.8 serisinden olmalı. Yavaş sayılmaz ama bugünün disklerine göre teknoloji olarak eski kalır. Mümkünse yeni bir 250, 320 almak iyi olur. Hem alan büyür. 250 GB Seagate 16 MB cache'li 410AS modeli iyi bir seçim olur. Veya uygun fiyata 16 MB bellekli bir Samsung da alınabilir. Fark önbelleğin 16 olmasından çok 3 senede değişen teknolojide olacaktır. Disklerin hızını arttıran farklı şeyler de var, yeni diski alıp ona sistem kurunca ne demek istediğim hemen anlaşılır.
belli sürelerde format atıyorum... Hard diskim yanlış hatırlamıyorsam 7200 rpm idi...
Bugün bir adet kingston ddr 400 512 mb ram aldım... Ancak taktıktan sonra pc ram hatası verdi açılmadı.. yerlerini değiştirdim eskisiyle ama faydası olmado bu kez de inglizce 'sistem failed' diye bir ses duydum.. herhalde sisteme uymadı gene eskisini taktım bilmiyorum yarın götürüp geri mi versem:S
Diskin 7200 zaten, Türkiye'de 200'lük 5400 satmıyorlar. Konu dönüş hızı değil 2005'den bu yana değişen teknoloji. Yeni alacağın 250 ve daha büyük 16 veya 32 MB cache'li bir diskle hızlanma yaşarsın.
İki RAM'i de mavi renkli yuvalara takacaksın. Anakartının yanında gelen kılavuz kitabında (Manual yazan) 2-11 sayfasında uygun RAM'lerle ilgili bir tablo var, bu tablounun yenisinihttp://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=375&l1=3&l2=15&l3=148 adresinde soldan QVL Download'a tıklayarak indirebiliyorsun.
kardeş bi 512lik ram daha al keyfine bak pc bileşenlerini bi degiştirmeye başladınmı sonu gelmez. önce hdd dersin sonra anakarta dikersin gözünü zaten nasıl oldugunu anlamadan kendini ekran kartı karmaşasının içinde bulursun