Şimdi Ara

RAM Yükselttim ama MHZ tam değil ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün RAM yükseltmesi için bir bilgisayarcıdan MSI Notebook'uma RAM aldım
    Modelim: MSI CX61 2OD-231XTR

Şimdi sorum şu; 2 RAM'de 1600 MHZ özellikte, 2 Ram'de DDR 3. Özelliklerine AIDATA64'ten baktım.

Fakat; biri Kingston, diğeri Hynix diye bir marka.

Memtest86+ ile test yaptığımda RAM'lerin 800 MHZ hızında çalıştığını gördüm.Ve AIDATA64'te de şuanki geçerli hız olarak 800 MHZ gözüküyor.

Bu RAM'lerin ikiside 1600 MHZ olmasına rağmen neden 800 MHZ'de çalışıyorlar ?

Bunun sebebi ne sizce arkadaşlar ? Ben anlamadım bu işten bişey. Aydınlatabilecek arkadaşlara çok minnettar kalırım, eğer sıkıntı RAM'deyse iade edeceğim :(

CPU-Z ve AIDATA64 SS'leri ektedir ..

• 1600de calısıyor

"Double Data Rate synchronous dynamic Random Access Memory"

Çift bantlı 800x2 olarak hesaplanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

1600de calısıyor

"Double Data Rate synchronous dynamic Random Access Memory"

Çift bantlı 800x2 olarak hesaplanıyor

Yani 4 slotum olsaydı bu sefer her ram 400 mhz frekansında çalışcaktı, 4*400=1600 MHz olacaktı toplam.
    Bu şekilde çalıştığını görmedim hiç bi yerde

Öyleyse bir sıkıntı yok o zaman :) Teşekkürler hocam :)
  • Tek bazina cift bant tasiyor bellek yani 1x4gb bile olsa 800mhz 4x4gb olsada 800mhz olacak o :)

Rica ederim bir problem yok aynen :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tek bazina cift bant tasiyor bellek yani 1x4gb bile olsa 800mhz 4x4gb olsada 800mhz olacak o :)

Rica ederim bir problem yok aynen :)

Şimdi anladım hocam her halükarda 800 mhz :)

Hazır sizi bulmuşken bir soru daha sorayım, Ram'lerden biri 1,35 volt; diğeri ise 1,5 volt gözüküyor CPU-Z'da

Anakartta bir sıkıntı yaratır mı hocam ileride ? Yada bir avantaj/dezavantaj yaşar mıyım ? :)

Teşekkürler tekrar
  • Bak bu problem iste biri 2400mhz biri 1333mhz olsa bile bisey olmaz ama voltaj olayi dert bellek 1.35 ve sen onu suan 1.50de calistiriyorsun sana tavsiyem ramleri 1333mhz cl10 degerine dusurup iki ramide 1.35v da calistirman olacak veya 1.35lik rami satip 1.50lik bellek almalisin takasda edebilirsin birebir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 24 Ağustos 2016; 13:04:41 >
  • quote:

Bak bu problem iste biri 2400mhz biri 1333mhz olsa bile bisey olmaz ama voltaj olayi dert bellek 1.35 ve sen onu suan 1.50de calistiriyorsun sana tavsiyem ramleri 1333mhz cl10 degerine dusurup iki ramide 1.35v da calistirman olacak veya 1.35lik rami satip 1.50lik bellek almalisin takasda edebilirsin birebir

Hay allah Bu dediğiniz bayağı bir kafamı karıştırdı.

Fakat AIDATA64 Resimlerine bakarsanız Kingston olan RAM'in voltaj kısmında 1,35/1,5 volt yazıyor, burada denmek istenen "her ikisini volt'ta da çalışır" mi acaba ?

Diğer RAM'de de sadece 1,5 yazıyor.

Bugun 2. gün hocam tavsiyeniz önemli bir sıkıntı olursa iade edeceğim RAM'i

Teşekkürler
  • Iade etmeni tavsiye ediyorum yeni aldiysan hatta biraz daha ver 30tl falan 8gb al 12gb a tamamla

• quote:

Iade etmeni tavsiye ediyorum yeni aldiysan hatta biraz daha ver 30tl falan 8gb al 12gb a tamamla

Hocam öğrendim, benim eski RAM Dual Voltage RAM'miş, 1,35 ve 1,5v her iki voltajdada çalışabiliyormuş, Ürün Spesifkasyonlarından baktım direk, Dual Voltage olarak geçiyor.

Bir kaç kişiye daha sordum öyle dedi

Bu durumda değişime gerek yok gibi gözüküyor :)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim sizede
  • No problemo o zaman

• mhz veya watt değeri karışık ram almayın 2 ramda aynı hızlarda aynı marka ve modelde olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.