Şimdi Ara

Ram zamanlamaları ve ram mhz oranı hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşalar sistemim
    -gigabyte ga-p35-ds3l
    -İntel E8400 4.0ghz O/C x9 çarpan 445fsb 1.35volt
    -Ramlerim ocz platinum 2gb 800mhz(standart hali), bendeki hali ise 900mhz zamanlamaları standart olarak 6-6-6-18, bendeki hali 5-5-5-15
    -Nvdia 9600Gt 512mb ekran kartına sahibim

Ram zamanlamalarını 1 kademe aşağı düşürüp 100mhz kadarda yukarı cıkardık +0.1 volt veriyorum ramlere, yani 1.9v da çalışıyorlar sorum şu ki prime95 olsun orthos olsun bu stabilite testlerinde işlemcim sorunsuz geçiyor, ramlerimde sorunsuz geçiyor hatta en son 5 tane orthos açıp hepsini ram'e işkence etmesini sağlamıştım genede 4 saat sorun cıkmayınca kapattım testi.

Fakat ben mmorpg tarzı bir oyunda, oyuncuyum ve bilgisayarım haftada saadece 5 saat kapanıyor. oyuna bu sistemle oyuna girdikten sonra eski 3.0 sistemimde görmediğim takılmalarla karşılaşıyorum bazen kilitleniyor vs hatta genelde geceleri pc reset atıyor cpu soğutucum olmasına rağmen. Sizce ram zamanlamalarını geri mi almalıyım mhz düşüremiyorum cünkü fsb düşürmem gerekir ozaman. yada ram'e birazdaha volt mu vermeliyim ?

Son olarak sormak istediğim birşey var CPU-Z de gördüğüm ama ne olduğunu bilmediğim bir-iki şey var ''Row Refresh Cycle Tİme (tRFC) '' ve ''command rate (CR) '' teşekkürler. Kolay gelsin arkadaşlar

• ram bloklardan oluşuyor,ram'in içinde bulunan data'nın kaybolmaması için refreshlenmesi gerekiyor,her blok komut -> işleme başlama -> işlemi yapma -> bloğun deaktive olması -> bir sonraki bloğun aktive olması şeklinde çalışıyor,bir blok deaktive olmadan diğeri aktive olmuyor

trfc deaktive olan bloğun tekrar komut alabilecek hale gelmesi için geçen süre

command rate ise cpu'nun içerisindeki ram kontrolörünün bir ram bloğu seçip komutu yollaması için geçen süre,tCL-tRCD-tRP-tRAS düşürüldüyşe bunun da düşürülmesi lazım,latency azalmış ram'e daha yüksek latency'de komut göndermek sıkıntı yaratır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonkeySpeed -- 15 Temmuz 2011; 21:10:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.