Şimdi Ara

ram zamanlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ram zamanlaması diye bişeyler duydum bu ram zamnalaması ne işe yarar benim ramlarde 5.5.5.24 yazıyor bu rakamların anlamı nedir

• ben de bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama frekans ne kadar yüksek ve gecikme zamanları ne kadar düşük olursa o kadar performans artıyor. çok kafana takma benim zamanlamalar 10-15-15-31
  • ddr2 ram kullanıyorsan o gecikmeler default değerde gerçekten performanslıdır. üzerine güzel frekans kasılır o değerler sabit tutularak
    eğer ddr 1 ya da ddr400 ramin varsa o gecikmeli ramler pekte performanslı olmaz

şu anda dd2 lerde en iyi gecikme CL4 tmingleridir 4 4 4 12 dir

eğer elinde ddr2 ramin varsa gecikmeler manuelde cl4 tmingleri girmeyi dene kabul ederse performansı bariz artar

ramin özellikleri nelerdir

tRCD (RAS to CAS Delay = Row Access Strobe to CAS Delay) Sıralı Giriş Erişimi’den Sütun Adres Erişimi’ne Gecikme Süresi’dir.
    tRP (RAS Precharge = Row Access Strobe Precharge) ıralı Giriş Erişimi Önyükleme Süresi’dir.
    tRAS (Row Access Strobe) Türkçe’si Sıralı Giriş Erişimi Süresi

bu gecikme hepsinin ortak süresini aşağıdaki değer ifade eder ve bunda gösterilir.

CL (CAS Latency = Column Address Strobe Latency)Sütun Adres Erişimi Gecikme Süresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 30 Temmuz 2010; 22:01:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

ben de bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama frekans ne kadar yüksek ve gecikme zamanları ne kadar düşük olursa o kadar performans artıyor. çok kafana takma benim zamanlamalar 10-15-15-31

yine gecikmeleri fırlatmışın
    bunun nedeni de triple kit olsa gerek değiştirebildin mi o kitleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: highgen

quote:

ben de bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama frekans ne kadar yüksek ve gecikme zamanları ne kadar düşük olursa o kadar performans artıyor. çok kafana takma benim zamanlamalar 10-15-15-31

yok hocam ya değiştirmedim hala aynı. 275 liraya veriyoruz 4 aylık tertemiz kingston hyper x leri kimse almıyor.

• quote:

quote:

quote:

yok hocam ya değiştirmedim hala aynı. 275 liraya veriyoruz 4 aylık tertemiz kingston hyper x leri kimse almıyor.

ben de x58 anakart olacaktı o ramleri kaçırmazdım valla süper ramlerin var dostum

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben de x58 anakart olacaktı o ramleri kaçırmazdım valla süper ramlerin var dostum

teşekkürler fiyatta baya uygun ama neyse zararı yok 1600 den 2200 e oc olabilen ram az bulunur piyasada zaten (ufaktan reklam)

• sen söylediğinde şaşırdım o frekansa çıktığını duyunca gerçekten güzel o.clik ramler herkese tavsiye ederim(benimde referansım olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 30 Temmuz 2010; 22:43:01 >
  • beyler ozaman cl nekadar düşük olursa okadar iyi ?

benim eski bilgisayarda ddr2 800mhz cl2.5 ramler var.

ama şimdiki ramlarda cl9 bile görüyorum. neden acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

beyler ozaman cl nekadar düşük olursa okadar iyi ?

benim eski bilgisayarda ddr2 800mhz cl2.5 ramler var.

ama şimdiki ramlarda cl9 bile görüyorum. neden acaba?

hocam Cl3 ten altı ddr 533 ve ddr 400 e gider

gecikme düşük olacak frekasnta yüksek olacak elden geldiğince

ddr3 ramlerin default frekansı yüksek olduğu için gecikme değerleri de yüksektir

ramin frekansı yükseldikçe gecikmelerde artar hatta fırlayabilir
    10 13 15 89 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 30 Temmuz 2010; 23:11:10 >
  • quote:

sen söylediğinde şaşırdım o frekansa çıktığını duyunca gerçekten güzel o.clik ramler herkese tavsiye ederim(benimde referansım olsun)

evet hocam muhteşem gerçekten 2.0 voltla 4 aydır çatır çatır kullanıyorum bir kere bile mavi ekran görmedi. tabi bu stabilitede ankart ve kasanın hakkını vermek lazım anakart maximus 3 extreme ve kasa da haf922 ve üzerinde tam 8 tane 12cm, 1 tane 14cm ve 1 tane de 20cm fan takılı ve efil efil esiyor ve ayrıca ocz xtc 2 ile ramleri soğutuyorum.
  • quote:

quote:

sen söylediğinde şaşırdım o frekansa çıktığını duyunca gerçekten güzel o.clik ramler herkese tavsiye ederim(benimde referansım olsun)

evet hocam muhteşem gerçekten 2.0 voltla 4 aydır çatır çatır kullanıyorum bir kere bile mavi ekran görmedi. tabi bu stabilitede ankart ve kasanın hakkını vermek lazım anakart maximus 3 extreme ve kasa da haf922 ve üzerinde tam 8 tane 12cm, 1 tane 14cm ve 1 tane de 20cm fan takılı ve efil efil esiyor ve ayrıca ocz xtc 2 ile ramleri soğutuyorum.

Peki normal 2200 mhz den Performansli olur mu? Bende pc toplayınca bir miktar oc yapıcam artık farz oldu. :D

mesela 2000mhz alıp anakartin üst sınırı olan 2200 mhz de calistirabilirmiyim? Anakartin kaliteli olduğunu farzedelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 31 Temmuz 2010; 1:04:44 >

• quote:

quote:

quote:

Peki normal 2200 mhz den Performansli olur mu? Bende pc toplayınca bir miktar oc yapıcam artık farz oldu. :D

mesela 2000mhz alıp anakartin üst sınırı olan 2200 mhz de calistirabilirmiyim? Anakartin kaliteli olduğunu farzedelim.

2000MHz lik rame fazladan para bayılmaya gerek yok. tamam fazla oc yapınca gecikme zamanları da fırlıyor ama yüksek frekans daha önemli.

• quote:

quote:

quote:

alacaksanız 1333 mhz alın 2200 hz de ki ramlere hiç akmayın fabrika çıkışı zorlanmış o.c li ramlerdir. bu değerin üstüne o.c yapmak zordur.,
    ayrıca ramlerde performans olarak yüksek frekansa karşılık düşük gecikme olması her zmn performanslıdır
    örn
    cl3 te 533 mhz ram cl6 800 mhz den daha performanlı olabilir.

anakartın 2200 o.c frekansa kadr destekliorsa ramde o değere kadr o.c olabiliyorsa 2200 mhz de çalıştırabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 31 Temmuz 2010; 17:41:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.