İyi günler,8 gb rame sahibim ama bunu yükseltmek istiyorum şimdilik 16 ya yükselticek bütçem olmadığı için 4 gb lık ramlerden birini çıkarıp yerine 8 gb ram almayı düşündüm böyle birşey mümkünmü anakartım 16 gb a kadar destekliyor. Eğer böyle birşey mümkünse nasıl bir ram almalıyım.Teşekkürler
+
Mainboard sekmesinin de fotosunu atın.
quote:
Orijinalden alıntı: nacker
Mainboard sekmesinin de fotosunu atın.
Buyrun;
Laptop'un tam modeli yazmıyor ama 16'ya kadar desteklediğine eminseniz sorun olmaz. Ama laptop'da ağır işler (render vb.) yapmıyorsanız 8'den fazlası gereksiz masraf olur. Çünkü üst segment bir laptop değilse 16gb'ı tam verimle kullanamaz-dolduramaz.
quote:
Laptop'un tam modeli yazmıyor ama 16'ya kadar desteklediğine eminseniz sorun olmaz. Ama laptop'da ağır işler (render vb.) yapmıyorsanız 8'den fazlası gereksiz masraf olur. Çünkü üst segment bir laptop değilse 16gb'ı tam verimle kullanamaz-dolduramaz.
Bu bilgisayar masaüstü gtx 1080 var sistemde ramle anakart değiştiremedim bir türlü en azından bir süre götürücek birşey arıyorum.http://urun.n11.com/bellek-ram/corsair-8gb-1333mhz-ddr3-pc-ram-cmv8gx3m1a1333c9-P185279011 Bunu satın alırsam sorunsuz bir şekilde takabilirmişyim 4 lerin birinin yerine uyum sağlarmı?
spearhed9S
kullanıcısına yanıt
Kusura bakmayın dalmışım laptop olarak algıladım casper nirvana görünce.
Eğer 1080 varsa bence alabilirsiniz. İşlemcinize bağlı olarak performans artışı yapar. Ram önerisini ben cevaplamayayım, güncel donanımlara biraz uzak kaldım tavsiye vermek istemem.
quote:
Kusura bakmayın dalmışım laptop olarak algıladım casper nirvana görünce.
Eğer 1080 varsa bence alabilirsiniz. İşlemcinize bağlı olarak performans artışı yapar. Ram önerisini ben cevaplamayayım, güncel donanımlara biraz uzak kaldım tavsiye vermek istemem.
Ne kusuru,tavsiyeden ziyade 2 ramin birbiriyle senkronize çalışması için ddr sürümü ve mhz si nın aynı olması yeterlimidir?
spearhed9S
kullanıcısına yanıt
Evet yeterlidir. Gecikme değerleri (CL) de aynı olursa sorun çıkarma ihtimali iyice azalır. Ama farklı olsa bile %90 sorun çıkarmaz. Burada casper anakart büyük ihtimalle kısıtlı. Eğer ram frekans ve gecikme değerlerini değiştiremiyorsanız, olur da anakart yeni rami otomatik ayarlayamazsa siz de ayarlayamayacağınız için stabilite problemleri olabilir. Ama bu küçük bir ihtimal ve aynı değerde ram alırsanız dediğim gibi sıkıntı çıkma ihtimali çok az. Anakart ayarlamaya izin veriyorsa değerler farklı olsa da sıkıntı olmaz.
quote:
Evet yeterlidir. Gecikme değerleri (CL) de aynı olursa sorun çıkarma ihtimali iyice azalır. Ama farklı olsa bile %90 sorun çıkarmaz. Burada casper anakart büyük ihtimalle kısıtlı. Eğer ram frekans ve gecikme değerlerini değiştiremiyorsanız, olur da anakart yeni rami otomatik ayarlayamazsa siz de ayarlayamayacağınız için stabilite problemleri olabilir. Ama bu küçük bir ihtimal ve aynı değerde ram alırsanız dediğim gibi sıkıntı çıkma ihtimali çok az. Anakart ayarlamaya izin veriyorsa değerler farklı olsa da sıkıntı olmaz.
Tamamdır yardımınız için çok teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme