256 mb 400 mhz lik bi ram elimde. bunu asus p4pe-xte anakart a taktığım zaman ramin hızını 137 ya da öyle bişi görüyo. Bios ta ayarlarla ilgili bi sorun olmadığını biliyorum. donanımda da bi arıza yok.
Niye 400 mhz de çalışmıyo bu şey, anakartta destekliyo 400 mhz i . Bunun çözüm yolunu bilen varmı?
işlemcin 533mhz lik bi bus hızına sahipse normal o şekilde göstermesi hatta fazla bile 133mhz göstermesi lazım..
anakart yeni de olsa rami desteklemiyor olabilir ama başka pc de ram ı dene anakartı dene sonuca ulaşabilirsin
quote:
Orijinalinden alıntı: st_emx
işlemcin 533mhz lik bi bus hızına sahipse normal o şekilde göstermesi hatta fazla bile 133mhz göstermesi lazım..
kesinlikle
arkadaşlar bus hızıyla falan alakası yok polatın dediği gibi ram anakart tarafından desteklenmiyo olabilir,FSB533 anakartta 400 lük ramler 333 mhz hızda çalışıyolar ne 133 ü,ben kendim kullandım 400fsb lik bi işlemcide kingstone 400 ramler ddr266 olarak çalıştılar daha aşağısını göremessiniz zaten
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme