Şimdi Ara

rampage III extreme & x58a ud7 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaslar ay sonunda ram cpu ve anakart degistircem. anakart olarak Asus Rampage III extreme yada Gigabyte X58A-UD7 den birini dusunuyorum. linkler assagida:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rampage-iii--extreme-rampage-iii-extreme-intel-x58-soket-1366-ddr3-2200mhz-%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=46469

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-x58a-ud7-x58a-ud7-intel-x58-ddr3-2200mhz-e-sata-&-firewire-anakart/productdetails.aspx?I_ID=41882

hangisini tavisye edersiniz, artilariyla eksileriyle birbirelerinde farklari seklinde. birde rampage ile alakali kuzey koprusunun altinda kotu bir termal macun kullanildigi ve yuksek sicaklik olustugu soyleniyor genelde bu durumdan muzdarip arakdaslar sogutucu blogu sokerek mevcut termal macunu temizleyip kaliteli bir uygulama ile sorunu cozmusler, aslinda bu benim icin sorun degil bende ayni methodu deneyebilirim ancak genede bir (-) Asus icin. Neyse bunlarin disinda her iki model icinde bildiginiz arti yada eksi yonleri paylasirsaniz bende saglikli bi kara verebilirim. simdiden tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happy_warrior -- 15 Eylül 2010; 20:46:00 >

• yok mu arkadaslar bir bilgisi tavsiyesi olan??
  • UD7 Yİ BİLMİYORUM AMA UD5 VARDI BENDE

RAM PROBLEMİ COK OLUYOR GİGABYTE
  • ASUS P6X58D-E, X58, LGA1366, DDR3-2000, USB3.0, Anakart

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=29532

Extreme Overclocking yapmıyorsanız, bu kartın üstteki katlardan bir farkı yok. 300 TL'lik X58 ve 900 TL'lik X58 arasındada performans farkı yoktur çünkü köprüleri aynıdır.

İlla paraya sokağı atacam diyorsan bu ürünü al, yukaridakilere para verme;

http://www.pcdepo.com/asp/product/76282/MSI-BIG-BANG-X-POWER-X58-DDR3-GLAN-SATA3-16X

• aslinda oc yaparim ancak cok extreme bir oc yapmam zaten okadar da tecrubem yok oc konusunda. onun disinda benim icin uzerindeki pasif sogutmalarin etkili olmasi cok onemli yani kasa icinde ekran karti zaten cok isi ortaya cikardigindan anakartin pasif sogutmalarin sayesinde dusuk sicaklik degerlerinde kalmasini istiyorum. Giagabyte ram sorunlari var denmis, anladigim kadariyla ya anakart yeterli voltaji vermiyor yada cakisma olusuyor. Nedir, kingstone gskill, ocz yada mudavili kaliteli ramlar ile dahi sorun cikabiliyor mu?

cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar.
  • gigabyte ram sorunu şehir efsanesidir.
    ekran kartının yaydığı ısının köprülere etksi yok.varsada çok az. (max. 2 derece)

ve No Way Out'a +1
  • ustad

gigabyte ram sorunu sehir efsanesi diyorsun ama ud5 te basıma gelene bak

corsair xms ddr3 1600 mhz ve 1866 ram leri desteklemedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mywin1646

gigabyte ram sorunu şehir efsanesidir.
    ekran kartının yaydığı ısının köprülere etksi yok.varsada çok az. (max. 2 derece)

ve No Way Out'a +1

Benim yasadigim sorunlarda aslinda bu efsanenin bir parcasi !!!

Evet rem sorunlari var ama uyan remi bulursaniz hic bir sorun kalmiyor !!!

Bu arada tavsiyem egerki overclock yapmayacaksan ud3 versiyonunu oneririm gigabyet'in asusun ise zaten yukarida arkadas onermis !!

Yok ben bu ikisinden birini istyiyorum diyorsan Asus oneririm bir giga ud7 kullanicisi olarak !!

• yok ya oc yaparim, sanirim asus alicam ama daha zaman var arastirmaya devam
  • 5Ghz+ yapıcaksan al R3'ü :)

@bankolik_üye
    Evet şehir efsanesi.100 kişiye sorsan 1-2 kişi ram uymadı der.Bu zmana kadar hep destek vermediği ram leri kullandım gigabyte'ta tık demedi..
  • quote:

5Ghz+ yapıcaksan al R3'ü :)

@bankolik_üye
    Evet şehir efsanesi.100 kişiye sorsan 1-2 kişi ram uymadı der.Bu zmana kadar hep destek vermediği ram leri kullandım gigabyte'ta tık demedi..

pardon ama arkadasim x58 cipseti ile de kullandin mi? Eger kullandin ise sanslisin diyecem yok kullanmadin ise su linke bir goz at !!

http://forum.donanimhaber.com/m_38334384/mpage_1/key_Gigabyte%2Cx58a-ud7/tm.htm

Bu sadece acilan konulardan birtanesi ....

• X58 ud3r ile 2x2 ocz ram ile kullandım 3kanal bile değil,
    aynı ramleri x58 extreme ve p55 ud5,ud7 anakartlarda kullandım.Listesinde yoktu hiç birinin.Bilmiyorum belkide şans denk geldi bana.Ama arkadaşlarımad kullanıyor x58 p55 hiç duymadım sorun yaşayanı
  • quote:

X58 ud3r ile 2x2 ocz ram ile kullandım 3kanal bile değil,
    aynı ramleri x58 extreme ve p55 ud5,ud7 anakartlarda kullandım.Listesinde yoktu hiç birinin.Bilmiyorum belkide şans denk geldi bana.Ama arkadaşlarımad kullanıyor x58 p55 hiç duymadım sorun yaşayanı

Simdi soyle birsey var, x58 chipset 3 kanal rem destegi ile geldigi icin onemli ozelliginden biride 3*2gb rem kullanabilmekti ama gigabyte kartlarda sorunun buyuk paydasi burada yatiyor zaten . Bizim kullanmak icin aldigimiz triple remler uyumluluk saglamiyor ya remleri yarim yada hic algilamama gibi durum sozkonusu bir diger sorunsa mhz'leri tam olarak kulanamamak 1600 mhz remleri 1066 olarak goruyor bios ayarlari kapatip acma sonunda yine default ayarlara 1066mhz'ye donuyordu. gerci bu mhz sorununa ben rastlamadim diger arkadaslarin sorunu idi.

Bu mesajindan anladigim kadari ile giga x58 kartlari triple degil dual remler olarak kullanmisin. Oyle olunca sorunsuz demen normal. Ama isin ozu farkli....

• GIGABYTE ' yi kötülemek için elinizden geleni yapıyorsunuz.Ram problemi var mış güya (!). Ne problemi arkadaşım hiçbir sorun yok 4 - 5 tane ram denedim hiçbir sorun olmadı.Hatta bir ara ocz ramlerde çok sorun oluyor diyorlardı sırf onun için gittim aldım test amacıyla denedim hiçbir sorun yok.

Gıgabyte x58a-ud7 al yeter o sana.
  • Eminim sende dual kullanmisindir !!! + Gigabyte'a dusmanligimiz yada Asus, Asrock vs. gibi firmalarin sahibide degiliz !!!

Daha oncede dedigim gibi, Ister alirsiniz ister almazsiniz bu sizin bileceginiz is biz sadece burada yasadigimiz sorunlari dile getirdik tavsiye istenmis tavsiyemizi verdik !!!

Bundan sonrada kimseye tavsiye falan vermemek kararim var...
  • dualda kullandık , triplede ikisindede sorun çıkmadı !
  • arkadaslar maalesef gigabyte ud7 deki ram sorunlari efsane degil.

arkdasa 2 gun evvel mediamarktan i7 930 + gigabyte ud7 + 2*2 GB kingston hyperx ddr3 1600 MHz ram aldik. Arkadas once ramlarin 1066 da calistigindan bahsetti simdide sadece 2 gb olarak calistigindan bahsediyor bakalim pazartesi gunu gidice mediamarkta baska ramlarla degisim talep edicez. Ancak kingston ramlar kaliteli ramlardir eger gigabyte kingstonlarla uyumsuz ise garip bir durum tabi direk anakarti suclamamak lazim belki ramlarda sorun vardir ama baska ud7 ve ram uyumsuzlugu sorunlari da duyduktan sonra ben supheyle yaklasmaya basladim bu ud7 ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: happy_warrior

arkadaslar maalesef gigabyte ud7 deki ram sorunlari efsane degil.

arkdasa 2 gun evvel mediamarktan i7 930 + gigabyte ud7 + 2*2 GB kingston hyperx ddr3 1600 MHz ram aldik. Arkadas once ramlarin 1066 da calistigindan bahsetti simdide sadece 2 gb olarak calistigindan bahsediyor bakalim pazartesi gunu gidice mediamarkta baska ramlarla degisim talep edicez. Ancak kingston ramlar kaliteli ramlardir eger gigabyte kingstonlarla uyumsuz ise garip bir durum tabi direk anakarti suclamamak lazim belki ramlarda sorun vardir ama baska ud7 ve ram uyumsuzlugu sorunlari da duyduktan sonra ben supheyle yaklasmaya basladim bu ud7 ye.

Bilader sorun ud7'de degil sorun x58 chipsetli giga kartlarda !!! Eger arkadasinin makina 1600 mhz remleri 1066 algiliyorsa onu manuel olarak 1600 cikarabilirsiniz tabi remlerin calisma voltajinida vererek. Eger kapatip actiginizda yine default ayarlara donuyorsa bu problemi yasayan arkadaslardan biri daha oluyor kendisi. 2.si ise 4gb remleri 2 gb algiliyorsa sittin sene o kart o remleri 4gb full olarak algilamaz istersen butun bioslari dene !!

Sana tavsiyem arkadasina soyle burada bu sorunlari asmis arkadaslarin kullandigi remleri arasin !! Ben kendi tecrubemden ve sorunsuz kullandigim GeiL value, Patriot ve Team remleri tavsiye ederim...

• valla olabilir tabi egerki gigabyte ramlarle duzgun calisan ramlar bunlar ise onlarda denenir. ancak arkadasin bahsettigine gore cpu soketindeki pinlerden bir kac tanesi feci sekilde bent down durumunda. ve ramlari farkli slotlarda denediginde 4 gb calistigini soyluyor kendisi, ancak 1066 mhz sorununu bilmiyorum heralde o su siralar 2 gb - 4 gb sorununa odaklandigi icin onu goz ardi etti. Neyse yarin anakarti mediamarkte goturup iade talep edicez bende bu arada asus rampage 3 extreme almaya karar verdim gibi, oc de yapacagim icin ve 4 sene civari kullanacagim icin bunu almaya karar verdim. gskill ram alicam marka olarak tavsiye eder misiniz? oc icin uygun mudur? su anda ddr2 hyperx 900 var pek oc yatkinligi yok o yuzden kingston almayi dusunmuyorum artik. ocz yada gskill var aklimda ancak ocz repear ddr3 lerin fiyatlari cok yuksek, geilde olabilir, uzernde iyi pasif sogutma olan modelleri varsa oc icin, dusunebilirim onlarida.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.