Şimdi Ara

Range Rover HDC fault

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
13.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 2007 range rover sport 2.7 var. araç ara ara HDC transmission fault, devamında Low suspension hatası veriyor. Stop edip çalıştırdığımda kafasına göre sönebiliyor. Arazi modu hatası internette araştırdım aküden yapabiliyormuş aküm sağlam. Şanzıman kartı var çıkarttım temizledim bi cacık olmadı. Başına gelen varmı nasıl çözdünüz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Range Rover HDC Arızası: Nedenleri ve Çözümleri

Range Rover araçlarında görülen HDC arızası, "HDC Sistemi Kullanılamıyor" veya "HDC Sistemi Arızası" şeklinde bir hata mesajıyla kendini gösterebilir. Bu mesaj, aracınızın Yokuş İniş Kontrolü (HDC) sisteminde bir problem olduğunu belirtir.

HDC, engebeli arazilerde güvenli bir şekilde yokuş aşağı inmenizi sağlayan bir özelliktir. Sistem, tekerlekleri bağımsız olarak frenleyerek aracın hızını kontrol eder. HDC arızası, bu sistemin düzgün çalışmaması sonucu ortaya çıkabilir.

HDC Arızasının Nedenleri

• ABS sensörlerinde arıza
    • Tekerlek hız sensörlerinde arıza
    • Fren sisteminde arıza
    • Süspansiyon sisteminde arıza
    • Elektriksel bağlantılarda sorun

HDC Arızası Çözümleri

HDC arızasını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• ABS ve tekerlek hız sensörlerini kontrol ettir. Arızalı sensörleri değiştir.
    • Fren sistemini kontrol ettir. Fren balataları aşınmışsa değiştir, fren hidroliği eksikse tamamla.
    • Süspansiyon sistemini kontrol ettir. Arızalı parçaları değiştir.
    • Elektriksel bağlantıları kontrol ettir. Gevşek veya hasarlı kabloları onar veya değiştir.

HDC Arızası ve Diğer Hatalar

HDC arızası genellikle "Süspansiyon Arızası" veya "Şanzıman Arızası" gibi diğer hatalarla birlikte görülebilir. Bu hatalar, HDC sistemini etkileyen altta yatan bir sorunun belirtisi olabilir.

HDC arızası yaşıyorsan, aracını en kısa sürede yetkili bir servise götürmen önerilir. Sistemi kontrol edecekler ve sorunu çözmek için gerekli onarımları yapacaklardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • S.a bu sorunun aynısını bende yaşıyorum. Çözebildiniz mi acaba bu sorun nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • transfer kutusu var. akünün arkasında. kendiniz de sökebilirsiniz. öncelikle kendiniz sökün kapağını açın tiner ile ucu sert olmayan fırça ile temizleyin.tam kurusun tekrar takın. olmaz ise o transfer box u değiştirmeniz gerekmekte. ben ikinci el 900 tlye maslakta buldum aldım taktım sorun kalktı ortadan.
    özel bilgi isterseniz özelden telefon gönderin yardımcı olayım.
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edis4242 -- 24 Ekim 2021; 16:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.