Şimdi Ara

+RaP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bir taraf çiçekli, bir tarafsa çöl.
    Bir tarafta gökkusagi, öbür tarafsa çöl.
    Sınırda kalmışlardanız biz.
    Hep sınıfta kalmışlardan çok uzaktayız;
    Sıkıntı çekmişlere yakın bir yerde.
    Çölde kazanilan zaferler;
    Hepsi kanla yazilir.
    Ahmak olmasaydın insan;
    Tüm zaferler dostça kazanilirdi.
    Her gün dogumun hergün batimina,
    Her geceden gündüze işlenen bir suç var.
    Her bir yerde bahçemiz var
    Cümleler de ol deva diye dua ederdi günde bin defa
    Fayda yok! bu çok fena...
    Çare yok! bu bir bela...
    Sanki yoktu basta...
    Hepsi kalsın...
    Alemimde sagopa ve ceza,
    Rap için bir pranga...

İlham perilerim,
    Yorgun ellerim
    Ve miskin armağan düşüncemin
    Yaninda bir emanetim bu bedene.
    (zor)
    Yıllarim bir yetki verdi;
    Etki tepki oldu.
    Kendimin hudutlarinda bir çiçektim, mordum.
    Onca tarla doldum.
    Bir şafaktim;
    Askerin duvarda yırttığı bir takvim yapraınnda.
    Geri kalan umutlar oldum.
    İstediğim yerdeyim.
    1-2 dakika verin bu adama konuşamaz.
    Dilim tutuldu.

Fincan kahvem hatrina saydim
    Bir yudumluk askim beni sarhos
    Komplo ordularim gardiyanlarim
    Neyim var ki raptan gayri?

Akar sular bu bahçelerde.
    Kurtulur zebanilerden.
    Akmayan suyun gül çölde
    Çesmeler var her bir yerde; bul!
    Olmaya çalis bir kul!
    İstedigimiz yekti sulh!
    Olmasin altimda çul!
    Olmasin param ve pul!
    Genede gül bir kez be!
    Bir kere gül be!
    Senede bir de olsa,
    Gül bu çölde yeserir elbet.
    Sabah biter ve bizde
    Sinirin ortasinda kaybolup gider de
    Sözlerimizi ve rapimizi
    Miras birakiriz yeter!

Ey rapin sebepsiz anlamı!
    Damarlarımda gezine dur.
    Şakaklarimda kan birikmiş,
    Ben bir cümlelik bir nokta değilim!
    Şiirlerimle gömülecek adım
    Satırlarim ve geçmişim,
    Tokat izlerim...
    (ceza - anlat)
    Ellerimde karakalem,
    Kara gözüm seyirde.
    Yollarimda yolunu gözledigim bir yolcu
    Malum...
    Yaradan allah'im! gençligime mahcubum
    Oyuncak bir tabanca elime hakim oldu,
    Çok alıştım...
    Ben bugünde yaşıyorum;
    Yarında meçhulüm.
    Bin yasak ve bin cezayla ilelebet mi yaşıyorum?
    Bir bal olsam, damlasam.
    Bu yeryüzünde bir kalbim, nefretim
    Ve var olan bin cezam...

Neyim Var Ki?

• ANALIZ VERSE 1 Kralın elleri nasır ve yelleri soğuk günün ve belleri kırık dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yıkar evim, duvarlarım buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayıp ara. Yıllatılmış senelerin nöbetçileri değil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağını ben kestim, katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablası kaçıncı kez yattı sigara altına?, söyle her nefeste kaç adım yanaştım tahtıma? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladın ve cebine tıktın. Bıkıktın, halden anlamazlar ordusuyla aynı yere tıkıktın ah!... Sancılarına karşı sen yıkıktın, hep bakıktın akibetine dürbünle, sürgüne kakıktın, analiz her bedende ayrı ruhtu,sen kayıptın!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanrı, sanrı çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düştü, torba doldu bin yalanla kin üşüştü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin bıçakla harp yaşandı, sin gömüldü in içine, yaramı tuzla sıvadı her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine iğneler batırdı bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldım (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yaşadım yanıldım resmedildi, günahın payını buldum. KORO Analiz ettim kimler arkasında kinler ve inlerin karanlığında güneşi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarının bugünden çıkarı ne? Ve analiz ettim her duada gerçeğin bir payını buldum, kudretinde puslu kişilik ayıpları ve düşene tekme atan o insan kayıpları, çıkara dayalı, pahalı zamanın harcanışı. Bugünün yarından çıkarı ne? Anlamaktı zor olan ki kolaya kaçmak alınmaktı herşeye. Ben aslı buldum, yaslı kalbin paslı kör durumda ilacı oldum. Hep kiracı kaldım verilen her değerde hancı durdum, yıkılan her güvende yolcu düştüm, üşüdüm yalnızlarda, yıldırımla karaya düştüm,sancı buldum, yankılandı bin acımda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimsesizdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçeğin bir payını buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktım yağma etti Tanrı tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatıldı gereği yoktu. Martavalla avunan oldu insanoğlu, çukura gömdü arzularını, tüm günahlarıyla onure etti. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düşer yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avcı gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!...

• RAP 1 Basiretsiz neferlere fener tut ki aydınlansın Kalbim ta derinlerde kaburgalarımda sıkışsın. Gerilim hattında bir hattat Allah adını yazsın. Şevkat muhtaçlarına hilkat pırlantası hiçtir. Dünya gezengenler arasında tek piçtir. Çaçaron benim sessiz kalma hakkına sahipsin. Yakın takipsin. Benim romantizmalarım azdı ,lakin sen felçsin. Fiyasko çıktı alafranga metodlar,cana kıydı despotlar. Kalaşnikof çocuk elinde. Namusu iki paralık zavallının namusu belinde. Reyting kaygılarınız algılarınızı düzmekte !... Hiçbiriniz yeteri kadar fedakar olamadınız kardeşim. Kafadar olmak dostluğun yalan adı. Talan ruhumdan kalan yegane hatıram ’’anı’’. Feragatim kesin ’’-Hakimim Sagoyu tanı!...’Tanıdığım en büyük sürtük kaderdir böyle biline. Tecavüz kurbanları için milyon penis kesile. Artık belli mesajlarım yok yeni nesile. Unsurlarıma sansür koyun, ’’destur!...’’ deyin nafile. Korkularınla yüzleş derhal,vakit nakit umut. Feci suistimal kazaların bir ihmal. Bir ihtimal mi var ? İstikbalin kör topal. Sizler kural tanımadınız,eylemleriniz ihlal. Haydi Sago’nun dudaklarından bal çal!... Güzergahını şaşırmış alem,bildiğim en büyük emeliniz anal. Orda kal!... Önüme koydugunuz yemeklerin tadı yal. Yaşayabilmek kurduğum en büyük hayal. [Nakarat] Felek çemberinden geç,irtihal kapını çalsın,es geç. Edebi ebediyete intikal edin. Çaçaron konuşur,sen yalnızca şık şeç. RAP 2 Yunus sürmenaj oldu ahali. Rap uğrunda akıtılan her ter damlam helali. Faraza, itiraflar huzur evi yakani. Benim rap kilodan düşmeyecek lan sana kajmeran yemini. Kajmeran hizadadır,rap tetik şakaktadır. Evliya-ı Rap ataktadır,ayıp en geniş yataktadır. Toplumum bataktadır.bazı kalpler kaltaklardadır.iyi belle ve kastır!...

• (Ben yine anlatmak istiyorum HADİ !!!) Batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar(GÜNAH),evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa benliğim mi idam anlarında terlemekteki? kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizse bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz.Dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm piç oldu, özür için dilekçe ver!...ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü kimliğimden utanır oldum, Türkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lü çevirir sen-ölüm-kalım!... (NAKARAT) Dünya kerhanesinde bakire değilsin,tecavüz edenler var gözlerim de sağanak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş Yak ta ver sigarama derdimi anlatayım duman olsun bu rapim ben çaresiz avare gezerken,gözyaşlarım yaşlanır oldu. Bakışlarımda kara ifade,istifade edilemeyen o masumiyetim, yüzünde meymenet göremediğiniz tüm liriklerimle bir bütün ben,tüter tütün yazar çizer stilo.sadakatim gömüldü dilime. sus!...dedirtmedim. kus!... günahların sevabı bulunamaz yunus.Prangalarda raks ederken ağlamaklı bakışın öncüsü, kısır döngüsünde tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde,tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde. civarda depremin korkusu ve bilgilerini yokla,fazla soru da sorma zaten halim kalmadı, hasta adamı yatağa yatırın artık, bin asırlık bekçi ülkemin damarlarında kan bırakmadı, bazı bazı bazılarımız,tepeden izlerken kakılmışları, çalınmış hırsları,sessiz yalvarışlarını duy gözlerimin,bak hadi!!!...

• elinize sağlık benim de aklıma geldi bunları yazmak ama üşendim...

RaPToR-eXelans
  • En son koyduğunu daha önce koyduydun
  • Al 1de Burdan Yak, kapasite meselesi bak
    Perde kapanmış lak lak, başlar az sonra
    Dedikodu kazanına kepçe olsan kaç yazar?
    Çatlak seslere alıştı her kulak
    Beni update edin,
    Rapi şadettim kulaklara download edin
    Rapin evi çıtasını tepelere çaktım kontrol edin,
    Teknoloji bugün yine jön
    Dinmiş bakışlar bön
    Yüzünü kendine dön
    Çabalamalı ve bulmalı yön
    Sago rapte en ön,
    Nizam mayın malzeme mayın
    Rahat tespit edin ta kendisi hayat
    Kim kaldı bir şakayla sakat?
    Beş kişi kalmış canavar sagokat
    Biz karagöz siz hep hacivat,
    Piri watı takarak robota bağlasak tamı saklasak?
    Kendimizi yemesek de yanında mı yatsak? yo
    Kime trip atsak? bugünlerde herkes aksak
    Kısa dönemeçten yolumuzu bulsak
    Herkes işini bilir kişi maksat takdir dünyalı dostum yo yo yo yo
    Bana iyi rol verin
    Amacı var yapılan her eylemin,
    Nihayetinde boşa akmasın terin
    Hediyesi paketli her emeğin göz nuru
    Nedirse ettiğin odur ki bulurun
    Galaksilerde raks ederken şuuruna dostum
    Hay aksilerde dolup taşar umudum..

Hadi gazla..!

Al 1de buradan yak
    Sadrazamın ikram
    Ben dilenci şayet hicvin sonu idam
    Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam x2

Dünya malı uçan halı bin ve de düş
    Bitecek ol emin kurduğun her düş
    Çok rüküş düşünce modaları gülüt
    Fiyasko dolu aklımın odaları
    Güç birimlerini devreye sokun hadi
    He-man misali şahlanat bi matrix tanıdım benim ki matrax
    Atraksiyonlarımın tamamı durmaksızın markaj
    Gözlerin sulu boya kıvamı makyaj
    Uzaklaş yanı başımdan işin yaş
    Geceleri yüzde kırkımız ayyaş
    Hip hop bala gora yelken fora ileri rota
    Bağdat ı bulmuş emmim sora sora
    Bazen kaderi belirler yazı yada tura
    Moral düşünce zora
    Komiklikler şakalar yetişir imdada,
    Ustura misali keskin zekaların dansını izle
    Acaba kaç cambaz yürür aynı ipte?
    Emekler misin koşmadan önce?
    Bilip de bilmezden gel
    Dilinci linç eder dilenci oh çeker
    Dilenci ahkam keser..

Hadi gazla..!

Al 1de buradan yak
    Sadrazamın ikram
    Ben dilenci şayet hicvin sonu idam
    Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam

• quote:

Orjinalden alıntı: .KafKef.

En son koyduğunu daha önce koyduydun

dalgınlık ıste kusura bakma aga
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.