Şimdi Ara

RAR dosyasında CRC Hatası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
168.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son sürümü bende deneyim bakalım düzelecek mi.Ne başa bela bir hataymış yıllardır çözülemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patriot Ayhan

Ne bela bir şeymiş bu CRC hatası.

Arkadaşlar bendeki durumda şu.
    1 ay önce başladı CRC hatası bende.

İlginç olan kısmı ise şu:
    10 partlık bir dosya olsun.
    Extract ettiğimde hata veren partlar 4,5,8 olsun.
    Hiç birşey yapmadan tekrar extract ettiğimde ise 3,5,9 partları hata veriyor.
    Ve tekrarında yine farklı partlar hata verebiliyor.
    Böyle birşey neden olabilir.

Bir saçmalık var bu işin içinde.

Aynen arkadaşım bendede aynı sorun var nedendir anlamadım..Birde bazen oyunun tüm partları sağlamken son partta yanlış parola dıyor cıkarırkende hata veriyo ama bazen bi kaç denemeden sonra hatasız çıkarıyor ramleri söküp denedim olmadı acaba ram harddisk uyuşmazlığından faln mı kafayı yiycem..

• arkadaşlar bu rar crc hatası benim canıma yetti oyüzden yabacı bir siteden bulduğum winrar orjinal crack ini buldum yükledikten sonra tamamen tam sürüm oluyor yanlız ingilizce almanca fransızca dilleri mevcut isterseniz indirip deneyin bunu amacı bu hataları engellemek ve internette artık düzgün dosya paylaşımı sağlamak bu yüzden.. denemek isteyen olursa bu linki herkes paylaşsın ve denesinderim

buyrun link: http://hotfile.com/dl/51788231/6c04675/WinRAR_All_Versions.zip.html
  • quote:

BOZUK DOSYALARINIZI NASIL KURTARA BİLİRSİNİZ ÖĞRENİN.. öncelikle dizine çıkart diyoruz. sonrada şıklarda görüne sol taraftaki dosyaları koru diyoruz. yükleyeceğimiz yeri belgelerim olarak belirliyoruz.ve tamamı tıklıyoruz. dosyalarınız otomatikmen belgelerime aktarılıyor. aktarırken hatalar verecektir buna aldırmayın. kapatın devam edin. işlem bittikten sonra dosyalarınız belgelerim klasöründe sorunsuz açılmış olacaktır.bende aynen böyle oldu. dosyalarımı kaybedince şok olmuştum aklım başımdan gitmişti ama bazı şeyleri kurcalayarak dosyalarımı aynı bu yöntemle kurtardım.yemin ederimki hala çok mutluyum.

Selamın Aleyküm.Abi pek part part olan dosyaları nasıl çıkartacağız?.Hepsini dizine çıkart seçeneği gibi birşey yok.:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj Rapix -- 9 Temmuz 2010; 21:34:19 >
  • BU SORUNUN Bİ ÇÖZÜMÜ VAR BUDA BENİM BULDUĞUM Bİ SİSTEM HEMDE FULL SÜRÜMÜ İNDİRMENE GEREK YOK DOSYAYI YÜKLEME EKRANI AÇILDIĞINDA DOSYALARI KORU DE OLUR VEYA DİZİNE ÇIKAR DE SOL ALTTA DOSYALARI KORU VAR ONU İŞARETLE YÜKLE HATA VERSE BİLE O DOSYALARI DÜZGÜN Bİ ŞEKİLDE YÜKLER HATA VERİRSE KORKMAYIN O GENEDE YÜKLER

BİR TEŞEKKÜRÜ AZ GÖRMEYİN SAYGGILAR HCKD
  • çok basit sağ tıklayım dizine kaydet diyoruz açılan ekranda kaydetcemiz yeri seçiyoruz ve sol köşeden bozuk dosyları koru diyoruz olay bu kadar
  • Hocam by söylediğin her dosya için geçerli olmuyor maalesef.
  • rar dan çıkarma ram e özelliklede işlemciye bağlı olabilir çünkü çözünme işlemi işlemcide gerçekleşiyo
  • Arkadaşlar bu konuda çok sorun çektim, evet RAM yada HD kaynaklı olabilir, bağlantılardaki sorunlardan ve modemden kaynaklı da olabilir. Tabii bunu internet üzerinden indirilen rar dosyaları için söylüyorum, CD/DVD'deki sorunda modemin bir etkisi olmayacaktır, DVD-ROm'dan kaynaklanabilir. Kısacası bu sorunun nedeni bilginin aktarılırken karışması durumudur, rar dosyası aktarılırken herhangi bir noktada sorun olabilir, bu tıpkı elektrik kaçağına benzer ve nerede olduğu bulmak çoğu zaman zordur, RAM mi, HD mi, bağlantı kablosunda mı, modemde mi bulmak zor ama size netten indirdiğiniz rar dosyaları hakkında küçük bir yardımda bulunayım.
    Çok oyun indirmişliğim vardır, part1 part2 derken 30 küsür rar indirirsiniz, sonra birinde crc çıkar, sizde tam oyunu oynayacağım diye heveslenirken keyfiniz kaçar, artık kaçmasın, biraz sabırla bu işi çözeceğiz. Şimdi öncelikle biz bunları açmaya başladık diyelim ve bir baktınız ki part5 ve part12 crc hatası verdi, böyle bir durumda bu RAR dosyalarını açıp arşivi onar seçeneğinden onarıyoruz. bir sürü yazı geçti dosya kurtarıldı yazıları gördük ve sonunda bitti. Part5 ile işimiz bitti şimdi aynısını part12 için yapıyoruz, ama o da ne? Bazı dosyaları kurtaramadı yazısı geliyor, ve sonunda yeniden yapılandırılsın mı diye soruyor. İşte can sıkıcı nokta burası.
    İlk durumdaki hatanın nedeni şu; bilgiler netten indiriliyor ama dosyalar kendi içinde karışıyorlar ve olması gereken yerde olmadığı için eksik yada bozuk dosya olarak algılanıyor, ama arşivi onar dediğimizde tıpkı disk birleştirme denilen olay gibi bilgiler tekrar yazılıyor ve düzenleniyor ve sorun ortadan kalkıyor. Ama WinRAR bunu düzeltemiyorsa dosyayı indirirken eksik yada bozuk olarak kaydedildiği anlamına geliyor. Peki şimdi bu part12 ne olacak, bu artık bozuk bir dosya ve yazılımla düzeltilemez. Öyleyse bunun aynısını netten bulup indirmeniz gerekiyor. Torrent ile indirseniz bile, aynı isimle ararsanız aynı partı dosya paylaşım sitelerinden bulabilirsiniz. Sadece o partı indirin ve tekrar deneyin, olmazsa tekrar indirip tekrar deneyin, eninde soununda olacaktır, tabi sitedeki dosya bozuk değilse ama bu çok küçük bir ihtimaldir. Dosyayı indirdikten sonra kolayca açabilirsiniz.
    Bu arada arşivi onar dedikten sonra yeni bir fixed.******part05 dosyası oluşacaktır. Eski bozuk dosyayı silin ve bu yeni rar dosyasının başında yer alan fixed. kısmını silin, yenisi gibi taptaze ve sorunsuz olarak rar dosyanız hazır.

• Arkadaşlar indirme sunucularından indirilen rarlı dosyalarla ilgili bir sorum olack bna yardımcı olabilecek olan varmı...????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasSZG -- 12 Nisan 2011; 18:10:30 >
  • Sorunun ne olduğunu belirtirsen yarımcı olmaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: katagore

BOZUK DOSYALARINIZI NASIL KURTARA BİLİRSİNİZ ÖĞRENİN.. öncelikle dizine çıkart diyoruz. sonrada şıklarda görüne sol taraftaki dosyaları koru diyoruz. yükleyeceğimiz yeri belgelerim olarak belirliyoruz.ve tamamı tıklıyoruz. dosyalarınız otomatikmen belgelerime aktarılıyor. aktarırken hatalar verecektir buna aldırmayın. kapatın devam edin. işlem bittikten sonra dosyalarınız belgelerim klasöründe sorunsuz açılmış olacaktır.bende aynen böyle oldu. dosyalarımı kaybedince şok olmuştum aklım başımdan gitmişti ama bazı şeyleri kurcalayarak dosyalarımı aynı bu yöntemle kurtardım.yemin ederimki hala çok mutluyum.

Hepsini denedim, bütün forumları gezdim laptop'Im i5 işlemcili 4 gb ramli ve yeni.. Dediğini yaptım oldu.. Allah Razı olsun..

Hayret bişey ama oldu.. puhaa... Saka gibi ama oldu vallaha..

Çok teşekkürler katagore.. çok saol..

• quote:

Bu bazı durumlarda işe yarıyor olabilir ama çözüm değildir. Çünkü bu hata iki sebeple ortaya çıkıyor; birincisi bilgilerin karışması. Yani dosyada bir eksiklik olmuyor, bozuk bölüm olmuyor, durum bu ise sorun en az seviyededir. Ama ikinci olarak şöyle bir durum var; eğer dosyada bir kısım bozuk ise bunu düzeltmek mümkün olmuyor.

Eğer film yada müzik indiriyorsanız sorununuz çok büyük olmaz, belki filmin birkaç karesi olmaz ve bunu seyrederken farketmezsiniz yada hafif bir atlama olur. Müzikte de küçük bir bozulma olabilir bir kısımında. Ama eğer bir exe dosyası ise, bir program varsa, oyunsa sorununuz olabilir. Örnekse; eğer CRC hatasının sebebi dosyanın bir kısmında bozuk olması ise, oyun yada programı kurarken dosya hatası alırsınız. Tabii bunu ignore edebilirsiniz ve sonra programı çalıştırınca program hata verir çalışmaz yada bazı özelliklerini kullanamazsınız programın çünkü eksik dosya vardır. Çünkü yüklerken o dosyayı yükleyememişsinizdir. Bu yüzden bu yöntem küçük işlerde kullanışlı olmakla birlikte asla güvenilir değildir. Bu işlemi yaparken, aslında dosyaların bir kısmının bozulacağını göz önünde bulundurun.

• Arkadaşlar bu sorun 1 aydır benim başımdada var. Ne yaptıysam olmadı, bundan 4 ay Pc' min Anakartı yandı ve bende o ara bilgisayar teknik servisinde çalışıyodum pcnin anakartını ram ini ekran kartını değiştirdim değişmedik işlemci ve powersupply kaldı her neyse yani o zamanlar öle bi sorunum yoktu şimdi hangi dosyayı indirirsem indireyim sürekli crc hatası veriyo hatalı partları tekrar indiriyorum yine olmadı pcyi formatladım rami çıkartıp başka slota taktım hdd kablolarını değiştirdim ethernet kablosunu değiştirdim driverleri güncelledim pcyi kompler virüs programıyla tarattım İDM, Cryptload programlarını kullanıyodum başka programlarla denedim sonuç yine aynı sizce neden kaynaklanıyo olabilir lütfen bi yardımcı olun. Saygılarımla...
  • quote:

Olay budur, olay budur teşekürler :D mkv formatında sorun yok 9 gb film boşa inmedi :D

• 2.bi pratik yöntem de ben yazayım. Hatalı partı açın hataya tamam diyin, sonra içindekine sağ click arşivi onar diyin akabinde bozuk partın başına rebulit sıfatı ekliyerek aynı klasöre atıyor. Sonra bozuk partı klasörden başka bir yere atın, sonra tüm partların olduğu yerde cildi açın dostlarım %90 düzelir.
  • Bende crc vs. hata veren dosya olunca bakarım hatalı dosyayı tekrardan indiririm. Şayet aynı dosya yine hata verirse bi alt dosyasını indirir öyle telafi ederim. Tabi bu söylediğim partlı dosyalar için geçerli.

Filmlerde ise zaten arkadaş anlatmış.

quote:

Onarım işlemlerini yaptım desem yalan olur yanlız daha önce denediğim olmuş ama bir netice almamışımdır.

• merhaba,arkadaslar,benim 3 gb şifreli rarlı resim dosyamı acamıyorum,forumu okudum ama acamadım,ne yapabilirim.üst biilgi bozuk crt hatası yazıyor..yardm lütfem
  • quote:

Orijinalden alıntı: huysuzadam

merhaba,arkadaslar,benim 3 gb şifreli rarlı resim dosyamı acamıyorum,forumu okudum ama acamadım,ne yapabilirim.üst biilgi bozuk crt hatası yazıyor..yardm lütfem

Ben bu zamana kadar çok denedim ama çözemedim. İnternette repair yapan programlar var onları dene şansına artık.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.