Merhabalar, evde eski bir bilgisayarım var 2 çekirdekli celeron işlemcili 1.0 ghz hızında harddisk ile 2GB bellekle çalışan. Bilgisayara ne kursam tarayıcıda gezerken sıkıntı yaşıyorum. Hemen hemen her masaüstü ortamını denedim. Arch, Debian, Ubuntu tabanlı dağıtımların popüler olanlarının çoğunu da denedim. Beni memnun edecek bir sistem kuramadım. Sonra acaba rami mi yükseltsem, SSD mi taksam derken bi baktım ikisinin toplamı 500 TL'yi geçiyor. Biraz daha koysam daha iyi özelliklere sahip güncel donanımlı bir Raspberry Pi 4 alabiliyorum. Sonra aklıma takıldı, acaba Raspberry'ye bir dağıtım kurup akıcı bir şekilde kullanabilir miyim? Tek istediğim Gnome, KDE gibi daha görsel ağırlıklı masaüstlerini rahatça kullanıp takılmadan internetten video falan izleyebilmek. Sadece aklıma takılan kısmı Raspberry'nin görüntülerde takılma veya yırtılma yapma durumu olup olmadığını bilemediğim için cihazı almadan önce fikir almak istedim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etnctn -- 25 Kasım 2020; 15:22:50 > |
Bildirim