Şimdi Ara

Raspberry Pi 4 bazı USB-C kablolarla sıkıntı yaşıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam yani giriş düzeyinde bir bilgisayar kadar iş görür öyle mi, bir dönem araştırdım ancak filmleri kasacağı açmayaağı yönünde geri dönüşler okumuştum. tabiki 4k gibi abartılı sevdalarımız yok. google'a dizi adını yaz rahatça o sayfayı açsın ve rahatça izlemeye başla hepsi bu
  • csh kullanıcısına yanıt
    Bendeki Rasppi'de Kompozit Video çıkışı var. 2012 de kimse artık o video çıkışını kullanmadığı halde koymuşlardı örnein o da gereksizdi fakat sonuçta $35 old için önemli değildi. Bu cihaz $35 ise 2 HDMI olması o kadar önemli değil. Raspberry vakfının sabit $35 ilkesi vardı; o ilke devam ediyorsa problem yok. USB kablodaki sorun ise cok kritik değil.

benim Rasppi 'yi coğu kez monitöre bile bağlamadan kullanıyorum, üstünde yaklaşık 10 ağ programı var: FTP, VNC, Nginx, PHP, SSH, Bind (DNS server), DHCP, Torrent server... Bu programlarla, kenarda 7x24 calışıyor. Yani DHCP gibi modemin yaptığı şeyleri bile Rasppi'ye yaptırıyorum, tam kontrol sağlıyor. Biraz o yüzden de 2 HDMI iyice yersiz geldi bana şahsen.

Yukarda bi arkadaş RAM'leri ayrı modül olsaydı demiş, Rasppi'nin tasarım ilkelerine uymaz o. Modül RAM bir kere daha pahalı olur ve muhtemelen daha cok ısınır (= daha cok enerji tüketimi) benim Rasppi ilk model old için grafik RAM dahil 256MB ve yine de sorunsuz kullanıyorum :)

• 35 dolar ilkesi hala devam ediyor. 1GB model 35$, 2 GB 45$, 4GB 55$.

Firmanın ana stratejilerinden birisi 35$. Baz modeller 35$ olacaktır, yükseltilmiş modeller bu fiyatı aşabilir sıkıntı yok.
    Vakfın ana amacı programlama öğrenmek isteyenlere kurcalayabilecekleri, ufuklarını açacak bir şley sunmak. 35$'a satılan baz model bu iş için uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Temmuz 2019; 16:48:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel cihaz. Kurcalaması zevkli olacak. Varsın bu küçük sorunu da oluversin. Neyin sorunu yok ki...
  • usb 4.0 beklesinler
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Hayır. İlke bozulmuş. 2012'de aldığım Rasppi en üst model olarak $35'ti. Ethernetsiz modeli $25'ti. Yani maks fiyat $35'tı. Şimdi maks fiyat $55. Kâr amacı gütmeyen gerçek vakıf işiydi. Şimdi kâr veya "fırsattan istifade" hedefli bir yer izlenimi verdi.
  • Ram fiyatları malumken 4 GB ramli modeli 35$'a satmalarını beklemiyorsunuz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Temmuz 2019; 19:7:51 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Benim RAM 'le ilgili beklentim yok. Sadece Raspberry vakfının sıradan bir firma gibi fiyatlandırmaya başlamasına tepkim var. Yakında SSD'li modelleri de çıkarır 8GB SSD'li model $35, 16GB modeli $45 falan bir bakmışsın Raspberry vakfı Çin pazarına dönmüş :)
  • Raspberry pi 4 sahibiyim. Bahsedilen sorundan etkilenmedim. Uygun volt ve amperde adaptörle sıkıntı yaşamadan kullanıyorum.

Benim bildiğim cihazda m2 portu yok. Acaba display ve kamera için olan portları m2 olarak mı düşündünüz?

• quote:

Orijinalden alıntı: burgamer

Benim bildiğim cihazda m2 portu yok. Acaba display ve kamera için olan portları m2 olarak mı düşündünüz?
    Rock Pi 4 ile karistirmisim. m2 portu yokmus malesef. Duzeltme icin tesekkurler. Rock Pi 4 ile karisip aklimda oyle kalmis.
    Ne demek lafı mı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevgen06

hocam yani giriş düzeyinde bir bilgisayar kadar iş görür öyle mi, bir dönem araştırdım ancak filmleri kasacağı açmayaağı yönünde geri dönüşler okumuştum. tabiki 4k gibi abartılı sevdalarımız yok. google'a dizi adını yaz rahatça o sayfayı açsın ve rahatça izlemeye başla hepsi bu
    Sorun olacağını hiç sanmıyorum. Sinema sistemi yapanlar var.
  • yaklaşık 9 aydır RockPro64 (rk3399)ve 3 aydır Odroid N2 kullanıyorum.

20 yıldır PC tv'ye takılı, SBC ile tanıştıktan sonra maddi manevi hamallık yaptığımı keşfettim.

Andorid, Kodi (LibreELEc veya CoreELEC), Ubuntu veya Debian kurulu kullanıyorum.

günlük kullanımda 2-3 bin TL'lik PC'ler kadar hızlı ve kullanışlı. Elektirik faturamın 40-50 TL düşmesi de cabası. Oyun oynamıyorsanız W10 pclerden aşağı kalır bir tarafı yok, fazlası var.

SBC'lerin değeri daha anlaşılamadı ama dünya bu yöne kayacaktır, üstelik fakir çocuğuna pc alamayacak aileler için çok güzel bir fırsat ve imkan veriyor.

Biraz Linux öğrenmek gerekli ama kullandıkça öğreniyor insan.

RP4 yerine Odroid N2 tavsiye ederim 4k ve hdr'yi çatır çatır oynatıyor, Linux kısmında biraz sıkıntı var GPU hızlandırması henüz hazır değil ama önümüzdeki haftalarda, yeni güncellemeler ile çözecekler diye düşünüyorum.
    Şu an Odroid-N2'yi Armbian ile kullanıyorum Chromium oldukça akıcı youtube 1080p de idare eder hatta baya baya iyi sayılır.

RP4 ile N2 arasında 20$ civarında bir fark var ama bu farkı ödemek fazlasıyla değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 29 Temmuz 2019; 11:57:18 >

• Arkadaslar merhaba odroid n2 aldım ama emmc android calısıyor coreelec yuklu micr sd kartı takıp boot baslangıcını spı cevırıp actıgımda maalesef boot ekranında kalıyor ne yaptıysam yukleyemedim birde android coreelec ve atv boot ekranından nasıl secebilirim yardımcı olurmusunuz lutfen
  • gkghçnçö G kullanıcısına yanıt
    Konu başlığı , mesaj uyumsuzluğu.

• gkghçnçö G kullanıcısına yanıt
    Telegram
    ODROID-N2 SBC BİLGİ PAYLAŞIM GRUBU
    https://t.me/joinchat/LoUCVU3RKUjcWYUssyxNBg

Telegramda Odroid N2 kullanan arkadaşlar arasında bir grup oluşturduk.

Buyur aramıza katılın, elimizden geldiğince yardımcı olalım.
    spi de boot etmeme sebebi güncel petitboot kulanmaman.

Konu başlığıyla uyumlu arkadaşları rahatsız etmeyelim, bilgi kirliliği yapmayalım. buyurun katılın aramıza...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.