Şimdi Ara

raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
10.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Konuya fotoğraf ekleyen bazı arkadaşlar simage kodu kullanmamış. Sayfa açılırken bi bekliyoruz ki... Mümkün ise arkadaşlar şu fotoğraflarını [simage][/simage] kodunun başına bir s hafri koyarak [simage][/simage] haline getirseler...
    -
    Flickr'da epey raynox kullanan var
     raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları

bu fotoğrafları siz mi çektiniz hocam? ne ile çektiniz? ellerinize saglık süper olmuş...

• quote:

Orijinalden alıntı: cuang
    bu fotoğrafları siz mi çektiniz hocam? ne ile çektiniz? ellerinize saglık süper olmuş...

Yok yok ben çekmedim. Sadece arayıp buldum ve paylaştım. Bu fotoğrafları konudaki makro adaptörü ile çekmişler "Raynox dcr 250" ile yani. Tabi direk tek poz çekimi değil bunlar. Bunlar 4,5 poz çekilip "focus stacking" işlemi ile böceğin her yanı netlik kazandırılan bir çalışmanın sonuçları. Çünki bu denli yakın çekimlerde net alan o kadar dar bir bölgede oluyor ki böceğin bir kısmı net iken bir kısmı şu arkaplan öldürme olayına maruz kalıyor. Bunu aşmak için de böceğin farklı bölgeleri odaklanarak 3-5-8 yada koz maça (yok bu değildi) fotoğraf çekiliyor her biri farklı bir bölgenin netlendiği ve sonra uygun programla üst üste bindirilerek tüm böcek net hale getiriliyor. Kabaca böyle bir işlem ben de hiç araştırıp denemedim. Yani kolay iş değil, baya emek isteyen bir yetenek. Makina da, lens de iyi olsa yine de herkesin yapabileceği olay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Nisan 2014; 23:17:34 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Bir nevi böcek panaroması yani hocam :)

Şaka bir yana bahsettiğiniz işlem sizin de söylediğiniz gibi çok zor. Ayrı ayrı her yeri netleyeceksin. Her birini fotoğrafyalacaksın. Sonra bunu tek karede birleştireceksin. Tabi bunlar için hayvanın oradan uçmaması dan gerekiyor

Bir ara ben de heves etmiştim bu macro eklentisine ama kullanması öyle pek de basit değil..
    Şuradaki R1 + DCR 250 kombinasyonun ortaya çıkardığı görüntülere bakarak insan heves ediyor doğal olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Şaka bir yana bahsettiğiniz işlem sizin de söylediğiniz gibi çok zor. Ayrı ayrı her yeri netleyeceksin. Her birini fotoğrafyalacaksın. Sonra bunu tek karede birleştireceksin. Tabi bunlar için hayvanın oradan uçmaması dan gerekiyor

Bir ara ben de heves etmiştim bu macro eklentisine ama kullanması öyle pek de basit değil..
    Şuradaki R1 + DCR 250 kombinasyonun ortaya çıkardığı görüntülere bakarak insan heves ediyor doğal olarak.

Bunlar makro'nun hası :) Fakat bu aparat olsa siz de makro çekersiniz elbette bunlar gibi olmasa da... veya bir makro lens alsanız da yine bunlar gibi sonuçlar için aynı bahsettiğim uygulama gerek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Bunlar makro'nun hası :) Fakat bu aparat olsa siz de makro çekersiniz elbette bunlar gibi olmasa da... veya bir makro lens alsanız da yine bunlar gibi sonuçlar için aynı bahsettiğim uygulama gerek.

Eyvallah hocam, şunu satan iyi bir yer bulursam ben de düşüneceğim. Aparatı sayesinde onlarca makina ile kullanılabiliyor bu eklenti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cuang

Yok yok ben çekmedim. Sadece arayıp buldum ve paylaştım. Bu fotoğrafları konudaki makro adaptörü ile çekmişler "Raynox dcr 250" ile yani. Tabi direk tek poz çekimi değil bunlar. Bunlar 4,5 poz çekilip "focus stacking" işlemi ile böceğin her yanı netlik kazandırılan bir çalışmanın sonuçları. Çünki bu denli yakın çekimlerde net alan o kadar dar bir bölgede oluyor ki böceğin bir kısmı net iken bir kısmı şu arkaplan öldürme olayına maruz kalıyor. Bunu aşmak için de böceğin farklı bölgeleri odaklanarak 3-5-8 yada koz maça (yok bu değildi) fotoğraf çekiliyor her biri farklı bir bölgenin netlendiği ve sonra uygun programla üst üste bindirilerek tüm böcek net hale getiriliyor. Kabaca böyle bir işlem ben de hiç araştırıp denemedim. Yani kolay iş değil, baya emek isteyen bir yetenek. Makina da, lens de iyi olsa yine de herkesin yapabileceği olay değil.

tşk ler cevaplarınız için ama yine de ellerinize sağlık diyelim paylaşımlarınız için :))

• HOOORTTT :D

Raynox için ne diyorsunuz lensin optik kaliteyi ne oranda düşürüyor ? ? ?
    1/2 büyütme sağlayan bir lense taktığımız da büyütme oranını 1,25/1 mi yapar 250'lik model ? ? ?
    2,5x büyütme diyor da orada kafam durdu :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 2 Temmuz 2014; 22:13:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: willrock35

Arkadaş sizden de kaçıncı kere rica ettik, söyledik şu fotoları [simage][/simage] kodu ile paylaşın diye... Sizin fotolarınız yüzünden bu konuya girmiyordum. Yine eklemişsiniz yine aynı, sayfayı açıyoruz bilmem kaç megapixel fotolarınızın yüklenmesini bekliyoruz. Onu da geçtik bir de sayfa enine çarşaf gibi açılıyor, git git bulunmuyor ikonlar.

Bu mesajımda alıntılar iken sizin kodları [simage][/simage] ile değiştirdim. Şunu yapmamaktaki ısrarınız niyedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Temmuz 2014; 22:59:06 >

• konu hortlamışken bende yazayım bu konverterden elinde olan varsa satmayı düşünen uygun fiyat tercihim bi denemek istiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35MMUTLU35

OMD E-M10 Olympus 40-150 Raynox 250
     raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları

Taptaze Raynox fotoları !.. Paylaşan arkadaşa saygılarımla...

• Konu tam da soğumadan ,öğrenmek istiyorum..
    Reynox DCR 250 yi Makro lensler ile kullanan var mı?
    Ya da başka herhangi bir mercek..
    Ben canon 100mm makro lens kullanıyorum ,memnunum ,ancak biraz daha büyüterek çekmek istiyorum..
    Bu bağlamda arayış içindeyim..Bazı detaylar tam alınmıyor...
    Bir kaç fotoğraf paylaşayım...
    Teşekkürü peşin ödüyorum..
     raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları raynox dcr 250 ve 150 kullanıcıları

• Raynox DCR-250 arıyorum satmak isteyen varsa PM lütfen
  • Tam bir hayalkırıklığı. Sıfır Canon 100 mm. aldım, L Serisi. Makroya yeni başlıyorum ve gördüğüm üzere hayal ettiğim makroları çekemedim. Raynox DCR250 close up alın, onunla kullanın diyorlar. Raynox alacaksam bu lense boşuna mı bu kadar para verdim?
  • Kimseden cevap gelmedi. Raynox DCR 250 aldım. Canon 100 mm. ile 0,30 cm ile yaklaşıyordum. Bununla ise 0,10 cm'e kadar indim. Halen bu kadar yaklaşmama izin veren bir böcek görmedim. En son bir arı az kalsın sokuyordu. :) Adam gibi bir çekimim olursa paylaşacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClavicuLa NoX

Kimseden cevap gelmedi. Raynox DCR 250 aldım. Canon 100 mm. ile 0,30 cm ile yaklaşıyordum. Bununla ise 0,10 cm'e kadar indim. Halen bu kadar yaklaşmama izin veren bir böcek görmedim. En son bir arı az kalsın sokuyordu. :) Adam gibi bir çekimim olursa paylaşacağım.

O lens ile makro çekmek için hiç Raynox'a gerek yok ki.

Bakın,
    https://flic.kr/p/rv32b8

Water drops on cell phone by Harald Meindl, on Flickr

Makro fotoğraf için de ille de ve sadece böcek gerekmez.

No Nuts by olamorken, on Flickr

Toplu iğneler, zımba telleri, kağıt banknot, bozuk para... hayal gücünüze kalmış. Makro dünyası sonsuzdur... Kala kala böcek mi kaldı bir tek ?

Vitaminosphere by Ciddi iyi1i, on Flickr

20 Turkis Lira Macro by Ciddi iyi1i, on Flickr

Para Macro - Polish zloty by Ciddi iyi1i, on Flickr

Roasted Corn - #m43turkiye.com by Ciddi iyi1i, on Flickr

Bunların birçoğu benim 1:1 makro büyütme özelliği olan eski filmli makinalarda kullanılan tarihi eser bir lens ile elle netleme ile çektiğim fotoğraflar. Ne raynox var ne de böcek. Fotoğraf makinasına + lense o kadar para verip de o aleti kullanmak için uygun şeyi yada şartları beklemek gerekmez. Şartları kendiniz hayal gücünüzü kullanıp yaratın, aleti de kendinizi de boş yere yatırmayın. O lense hiçbirşey takmadan da şahane makrolar çekilebilir.

Mesela şu, kaynar suyu kaseye koydum. Üstünü jelatini gerdirip kapattım ve bekledim. Buharlar damlacık oldu ve makrosunu çektim.
    Micro Drops on nylon - from 50 cm. by Ciddi iyi1i, on Flickr

Bu da bunun 1:1 makrosu
    Micro drops on nylon (1:1 size macro) by Ciddi iyi1i, on Flickr

Raynox falan yok.
    Şeker bu da
    Brown Sugar - 2 - by Ciddi iyi1i, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Ocak 2016; 13:53:11 >

• 1:1 makro özelliği olan lens ile yine... Raynox'a gerek yok. Raynox'u 1:1 büyütme özelliği olmayan lensler ile makro çekimler yapmak için öneriyorlar. Yoksa elinizdeki ekipman 1:1 makro lens ise hiç gerek yok.

Coffe macro by Ciddi iyi1i, on Flickr

Sesame Macro by Ciddi iyi1i, on Flickr

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.