Şimdi Ara

Rayzen 7 5800x3d yük altında 85-90 derece (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sistem geldi inan değişen hiç bir şey yok hatta fanları içten dışa takmış 75 derece oynadığım bf5 tekrar 80 e çıkmış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhamm2t b1la M kullanıcısına yanıt

O kişi ile de olmamış demek . Anlayan dediniz gerçi ama tabi çokta bir şey diyemem. Neyse gerçi siz fanları ve radyatörü dedimiz gibi de taktınız olmadı demiştiniz galiba.

Siz istiyorsanz bütçede varsa önerdim msi yı veya pahalı olmayan yine yazdım markalardan kasanıza göre bir tane alın ölçülere dikkat edin. Sıvı soğutma nasıl takılır detaylı videolara bakarak veya artk takmada tecrübe kazandıysanız yeni aldınız macunla montajı yönüne dikkat ederek siz yapın.

Muhtemelen her şey doğru yapılırsa iyi marka bir sıvı soğutma ile istenen ısı dereceleri alınacaktır. Kendi adıma konuşuyorum tabi bir kere fiyatı ucuz diye game booster mı game power mı bu ucuz markaların gece indiriminden 3 lü rgb fan setini aldım pişman oldum :)

Arkadaş hiç mi hava üflemez 3 tane fan önden takıpta geriye doğru . Hava sirkülasyonu sıfırdı çakmak tuttum hiç mi kıpırdamaz en sonda dönmesine rağmen Rayzen 7 5800x3d yük altında 85-90 derece 

Sonra dedim ucuz etin yahnisi... yani sizn durumda aynı ucuz sıvı soğutucunun sonu bnce. Çünkü kaç kere montaj yapıldı sonuç aynı ve kasanızda iyi bir model bnce. Kasa ile ilgisi yok yani bu işin.

Markaları bir daha ufaktan sayim Msi , nzxt , corsair , arctic , phanteks , lianli , coolermaster bazı modelleri asusun da aşırı gereksiz yere pahalı olmayan modellerin den birini kullanıcı yorumları veya incelemelere bakarak alabilirsiniz bütçenize göre.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Hocam az evvel tepeye montajı yaptım Ram lere baskı yaptığı için boruları olabildiğince az baskı yapacak konuma getirdim ve ram e az nebze dokunuyor uzun ömürlü kullanımda zararı olacak biliyorum 2 3 ay süre idare etmesini umuyorum ve bf 5 69 70 derece yük altında 80 dereceye düştü sonuçtan anladığımı kesinlikle radyatör tepeye monte edilmeli

Bak şimdi hocam fanlar gamebooster acaba mı demedim değil şimdi çok yoruldum ama ilerleyen zamanda fan değiştirip de denicem 😁

Tepeye üste montaj en verimli diye parçaladık zaten kendimizi :) boru hortum larda sağa diye ...

Bf5 te yük altında 70 ler iyi güzel sıkntı olmuyorsa rame değme konusunda bu şekilde devam edilebilinir .

Tabiki sessiz ve rpm hızı yüksek fanlar dereceyi dahada düşürür :) fark biraz da oradan oluşuyor.

Evet montaj ve kafa patlatmak yorucu olmuştur biraz dinlenin bu şekilde bırakıp , oyunlarda 85 lerden tabiki iyidir 70 lerde olması 👍

Evet tepeye monte etmem gerektiğini biliyordum ama söylediğim gibi Ram lere aşırı baskı yağıyordu hortumu kelepçeledim vs bir şeyler yaptık artık en başında dediğim gibi ramler yük altındaydı ama hallettik bir miktar

• Evet sorunum çözülmüştür sevinçli bir şekilde yazıyorum voltaj ayarlarında biraz düşüş yaptım ve yük altında 57 oyunlarda ise 40 derece gibi rekor bir ısı ile kullanıyorum

Dezavantaj olarak ortalama 5fps düşüş yaşadım ama inanın buna değerdi

Aynı sorunu yaşıyorum da şu an... Sadece 5 fps düştüğüne emin misiniz hocam?

• Noir Guy kullanıcısına yanıt
    Evet hocam

• Yazılan tüm cevaplar ezbere ve alıntı şeyler.Şu forumun şu hale gelmesi gerçekten çok üzücü.

Aynı kasa ve aynı işlemci bende var.DeepCool LS720 & MX4 maksimum 72 derece %100 de görüyorum.Oyunlarda ortalama 60 derece,ayrıca işlemci UV li.

Senin sorununa gelecek olursak ilk önce bir UV yap,o işlemci çok ısınan ve gereksiz yere oto voltajı yüksek bir işlemci.Elindeki sıvı soğutucu ne olursa olsun işini görecek bir parça.Arctic öneren var ey Allahım :) Ne yapacak -20 derece mi düşürecek ???

Pompa düşük hızda çalışıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeezy kullanıcısına yanıt
    Deepcool ls520 aldım bende 5800x3d ile aftermarket bir macun düşünüyorum (tg kryonaut, mastergel maker nano veya başka bişey)

%100 kullanımda 72 görüyorum demeniz gözlerimi parıldattı. Oyunlarda 70 i bulmadan oynuyorsanız 5800x3d ile valla borç harç kredi ne varsa girer almak isterim o işlemciyi

Sadece bazı sorularım var
    -Ppt,edc,tdc ayarlarınız ney?
    -Curve optimizer all core negative -30 mu kullanıyorsunuz?
    -Bu iki ayar haricinde voltaja ellediniz mi?
    -Macunu hangi yöntemle sürdünüz?
    -Pompa devri ve fanlar hangi devirde?

Teşekkür ediyorum

Soğutucunun üzerinde gelen macunada güvenmek istiyorum aslında ama deepcool onda ucuza kaçmışmıdır bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 20 Aralık 2023; 4:37:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam merhaba arctic neden önermesinler bi problemimi var yoksa fiyatindan dolayimi ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

PPT : 100

EDC : 70

TDC : 100

*Tüm çekirdekler -30 da stabil.Ama her CPU aynı olmuyor denemen lazım sıra sıra.20 den basla 25,30 diye dene.

*Diğer hiçbir voltaja ellemedim hepsi def.

*Macunu direk ortaya sıkıp bırakıyorum,pompa üstüne koyduğumda yayılsın diye.Genelde her türlü denedim sanki böyle daha iyi ya da bana öyle geliyor.

*Pompa %100 devirde,CPU sıcaklığı %60'a kadar %35-40 arası yapıyorum kendim.

DeepCool bende çok önyargılı idim ama gerçekten kaliteli ürünleri.Rayzen 7 5800x3d yük altında 85-90 derece 

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

Hayır canım Arctic tartışmaya kapalı bir marka öncelikle onu söyleyeyim :) Şu sebepten ötürü önermelerine şaşırdım;sanki Arctic aldığı zaman tüm sorunları çözülecek.

Yoksa bir 360MM Arctic mis gibi olur ayrı bir konu,ama sonuçta 20 derece fark etmeyecek ve adamın elinde zaten soğutucu varmış.

Ekstra maliyet olacağını düşündüğüm için böyle bir yorumda bulundum,bütçesi esnektir tabi ki alsın.İleride upgrade yaptığı zamanda kullanmış olur Rayzen 7 5800x3d yük altında 85-90 derece 

Ayrıca tekrar söylemek istemiyorum ama forumda kalite kalmadığı için herkes çözümden ziyade ezbere önerilerde bulunuyor.Para basıp sistem kurulunca bilgi sahibi olunmuyor,ama maalesef forum şuan böyle.

Para bastım sistem kurdum,ben bilgiliyim.Bu zihniyet var ne yazık ki...

Yıllardır bu sebepten yazmamaya gayret ediyorum.

Geri dönüş için teşekkürler. İyiki deepcool almışım. O zaman üzerindeki macunla denerim. Sizden ricam;

PPT: 122
    TDC: 82
    EDC: 124

Dener misiniz?

Bu değerlerle deneyip cinebench çoklu çekirdek 10 dakika test ve bir kaç oyundaki sıcaklıklarınızı söylerseniz çok ama çok memnun kalırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yorumunuza aynen katiliyorum bende almanyada arctic baya ucuz diye aldimda okadarda fark etmedi 7800x3d deki spikeleri baska yontemle çözdüm
    Thermalright diye bi firma 56 euroya 360 aio satiyor avrupada aşiri uygun arctice 77 euro verdigime pişman oldum biraz 280mm icin 🥲

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ne demek rica ederim :)

Bahsettiğin değerleri denedim çok önceden,en ideali benim için yazdığım değerler.Diğer değelerde sıcaklıkta artışlar oluyor baya.

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

Valla AM5 baya sıkıntılıymış baya duydum ve okudum.En azından sorununu çözebilmişsin Rayzen 7 5800x3d yük altında 85-90 derece 

cinebench puanı 15000 mi yoksa 14000 civarı mı? 5800x3d alırsam şu 3 değerden birini deniycem. 5800x3d için çalıştırma fonksiyonlarını bu yazmışlar. Heavy multi workte fena değilmiş

Rayzen 7 5800x3d yük altında 85-90 derece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bahsettiğin değerleri bende bir deneyeceğim.Oyun ise BF 2042,sistem mahveden türden.Anlık yükleme esnasında iken 71 buluyor daha görmüyor.Afterburner BF 2042 son güncelleme sonrası açamadığı için HWİnfo paylaşıyorum.

2K Ultra DLSS Kalite

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.