Şimdi Ara

Razer & Corsair Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar aklımda iki ürün var klavye olarak CORSAIR CH-9000221-EU K95 RGB ve razer blackwindow chroma kullanan arkadaşlar kullanım ve uzun ömürlülük ve renk stabilizetiliği açışından
    hangisini tavsiye eder ikisinide öven çok corsair'ın yabancısıyım ancak yurt dışında tutulan bir markaymış yorumlarınızı ve gözlemlerinizi paylaşırmısınız

• Hocam şimdi uzun uzun yazmak istemiyorum ; az çok iki ürünü de araştırdıysanız hangisinin daha iyi olduğunu anlayabilirsiniz..Kısacası Corsair k95 = switch kalitesi , malzeme kalitesi , uzun ömürlülüğü
  • xxtuncay X kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

K95 klavye ile ilgili her hangi bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
  • Razer ve Corsair mekanik klavyede karşılaştırma konusu dahi olamaz. Çakma plastik kir tutan dandik razer'i ancak çin malı klavyeler sınıfında karşılaştırabilirsiniz.

Corsair'den şaşmayın.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Hocam corsair sağlam bi klavye onda hemikiriz ancak ben renk doygunluğu da tatmın etmek ıstıyorum yukarıdan bakılınca alttan aydınlatmalar pek tatmın etmedı az geldı razerın blakchroması bıle doygun renklerle bızı karsılıyo mekanıklerın bı espırısıde renk oldu artıkgkarsımda kanlı canlı gormedım vıdeolarda ızledı hep ve pek renk doygunluğu yok gıbı corsaırın
  • xxtuncay X kullanıcısına yanıt
    Eğer İstanbul'da oturuyorsanız size söyle bir öneride bulunabilirim. Beşiktaş Adeks'te şu anda Corsair K70 RGB klavyemiz teşhirde, oraya gidip klavyeyi kendiniz test edebilirsiniz. K95 klavye ile 1 e 1 aynıdır sadece yanda makro tuşları bulunmamaktadır.
  • up
  • Arkadaşlar corsair k70 aldım ve ıyı bı secım yaptığımı soylebılırım tuşlar kırmızı swıch olmasına ragmen seslı soyleyeyım hanı mavı alıcam ses severım trıbıne bence gırmeyın :) renk olarak tatmın edermı dıyodum ısıl ısıl :) sağlam bı govdesı var
    ıkı sıkayetım var sadece ılkı renklerı ayarlaya bılecegımız corsaır utulaty engıne bayağı karışık geldı profıle açamadım bı turlu :) bırde multımedya tuşları bıraz gomulmus klavyeye hanı sarkı degıstırım felan dersenız numlok tusu vs engellıyo :) ama dert edılcek seyler degıl tabıkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Merhaba,

K95 klavye ile ilgili her hangi bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Hocam k70 rgb blue switch neden yok bulamadım hiç bir yerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere amazon'unda geçen sene vardı bitmiş. Bir arkadaş blue switch versiyonunda bir sorun olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum ama öyleyse niye k70 düz modelinde blue switch üretiyorlar hala çözemedim bence yanlış bir satış stratejisi yapıyorlar.
  • Türkiye'de sadece K70RGB MX red ve Brown switchli ürünler gelmektedir.

Cherry MX BLUE yazı klavyeleri için üretilmiş olan switchlerden olup oyun oynamaya tam olarak uygun ürünler olmaması dolayısıyla mu modeli Türkiye'ye getirilmedi.

MX Brown switchler de aslında yazı ve oyun oynamak arasında kalan bir konumda.

Gerçek anlamda oyun klavyeleri almayı düşünen kullanıcılara Cherry MX serisinden Black, Red, Silent, ve Speed switchleri kullanılması tavsiye edilmektedir.
    Hocam yapmayın madem oyun için değilse neden corsair razer cooler master vs tüm markalar cherry mx blue yi gaming klavyelerinde kullandılar.

• MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Nedeni basit.

Kullanıcıların çoğu mavi switchten çıkan sesi sevdiği için bu switchleri talep ediyorlar performansından dolayı değil. Üreticiler de bu talebi karşılıyorlar sadece. Corsair'in profesyonel ya da o ayarda oyun oynayan kullanıcılara satmış olduğu klavyelerde yoğunluk Cherry MX red, silent, speed switcleri kullanılmakta ki bu switchlerin ortak noktası lineer tactical feedback verebilmesidir.

Kaldı ki şu anda bahsettiğiniz markalardan pek çoğu artık Cherry ürünü kullanmamakta.

Cherry Switchlerin %50lik bölümünü Corsair ürünlerinde kullanırken, geriye kalan bölüm Cherry'nin kendi ürünlerinde ve diğer üreticilerin ürünlerinde kullanılmakta.
    Orası öylede hocam dediğim gibi tercihe bırakılmalı koskoca corsair ne demek cherry blue klavye üretimini durdurur? Kaldı ki millet sırf o daktilo sesi için gidip rgb kailh switch razer blackwidow alıyor yalan mı? Resmen kendi topuğuna sıkıyor corsair bence.

Sırf O Ses ve hissi için BlackWidow Chroma aldım 1 hafta önce Aynen Öyle Kendi topuguna sıkıyor corsaır
    Corsair Cherry Blue klavye üretimini durduruyor diye bir şey söylemedim bunun gibi bir sonuca nasıl vardınız bilmiyorum. Corsair Cherry Switchlerde her türlü modelden üretimi yapmakta ancak Türkiye'ye şu anda her modelden getirmek mümkün olmadığından ağırlık olarak Cherry MX red ve Cherry MX Brown a verilmiş durumda.

İlerleyen zamanlarda diğer modellerden de ürün muhakkak getirilecektir ama bu biraz zaman alabilir.
    Tr stoğunu kast etmedim ki hocam avrupa stoğunu baz alarak söyledim tr ye daha yeni geldi zaten kaç yıllardır. Işte avrupa stoğuna ne zaman baksam ya bitik yada bitmek üzere oluyor yani cherry mx blue bence diğer tüm switchlerden daha önemli konumda rakipleri karşısında. Adamlar 159 dolar bizse 600 700 bu paraları mekanik sesi duymak için veriyor ınsanlar.

Yurt dışındaki stok durumunu detaylı bir şekilde bilmem imkansız o yüzden o konuda bir şey söylemem güç. Türkiye'ye getirecek ürünler konusunda stok bulmakta ciddi anlamda zorlanıyoruz. Bu sıkıntının kaynağı dünya genelindeki Corsair klavyelerine olan aşırı yoğun talepten kaynaklanmakta ve Cherry'nin %50 üretimini Corsair satın alıyor olmasına rağmen bu miktar var olan talebi karşılamakta sıkıntı yaratıyor olabilir. Corsair bu durumun kesinlikle farkındadır ve bu konuyla ilgili muhakkak bir kalıcı çözüm üretme yolundadır.

Bu çözümün ne olacağını ya da ne zaman olacağını ise söylemek güç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.