Şimdi Ara

Razer Deathadder v2 Memnuniyetsizliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
12.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Imploser

Ben yüksek hassasiyet, ufak hareketlerle kullandığım için yağ gibi akan bir pad almadım işte. Goliathus Control aldım, o yüzden masaüstünde 1800 DPI çok gelse bile oyunda normal geliyor. Elinizi kaydırmadığınızda dümdüz çizebilmişsiniz birkaç tane zaten, bende öyle bir şey söz konusu değil. Kaydırmadan gayet de güzel çekebiliyorum ama ona rağmen tırtıklanma var işte, muhtemelen sensör sorunlu ama bakalım Firebal ne diyecek. Teşekkür ederim bu arada, zahmet verdim size de

Ne demek her zaman
    Bu arada ışıkla alakası olduğunu sanmıyorum denerim uygun bir zamanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 2 Mayıs 2011; 16:24:31 >

• @Imploser:

Ben de şu an elimde ki A4 Tech X7 ve Arkadaşımın G500'ü ile denemeler yaptım. G500 Razerdan bile daha kötü çizikler atarken A4 Tech (3-4 yaşında) daha iyi sonuç verdi. Ama ben bir deathadder alıyorsam paintdeki perfomansı için almam çünkü çizimden anlamam. Herkes her üründen memnun olacak diye de bir şey yok ama amacın çizimse track ball kullanan mouselar daha iyi olabilir. Razerında sorun olduğunu düşünmüyorum ama değiştirmek istiyorsan firebal iade alır gibime geliyor. Yine belirtmek de fayda var, oyuncu mouse alıyorsam oyundaki perfomansı hariç gerisinin pek de bir önemi olmaz benim için, bunu sana yönelik alma kişisel fikrim ama bu arada G500 ile de yamuk çizip A4 tech ile paintde daha düz çizdiğimizi keşfettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RorshacK -- 3 Mayıs 2011; 10:52:09 >

• Kullanmaya alışık olduğunuz mouse u değiştirdiğinizde ilk kullanımda genellikle eski mouse unuzu ararsınız. Ben değişiklik yaptığımda ilk başta masa üstündeki bir ikonu bile tutturmakta zorlanıyorum. Elim alıştıktan sonra sorun kalmıyor ve yine eskisi gibi süratli kullanabiliyorum. Mouse u yukarıdan aşağıya ne kadar düzgün çizgiler çizebildiğiniz ile değerlendirmek yanlış. MM başına yanyana 140 pixel hassasiyeti olan bir mouse ile TIRTIKLANMA olmadan çizgi çizmek zordur. Hızlı hareket ettirdiğinizde veri iletişim gecikmesini yoksayarsak her 0.007mm lik sapma bir pixel tırtık demektir. Elimizi bu kadar hassas hereket ettirmemiz imkansız. Öyle olduğu halde düz çizilebiliyorsa mouse yazılımı AA benzeri bir işlem yapıyor demektir. Mouse un veri iletim hızı ve DPI hassasiyeti ne kadar yüksek ise iki nokta arasındaki sapma tırtıklanma el hassasiyetinede bağlı olarak fazla olacaktır. Ne kadar düzgün çizebildiğiniz mouse un hareket duyarlılığına, ne kadar alışık olduğunuza ve elinizin hassasiyetine göre değişir.

Yüksek hassasiyet düzgün çizgiler çizebilmek için değil ekranda bir noktadan bir noktaya mümkün olan minimum el hareketi ile en fazla sayıda piksel taranarak imleç batıp çıkmadan gidebilmek içindir. Çizim yapacaksanız grafiker arkadaşlardan tavsiye alabilirsiniz, genellikle çizgi çizmek için mouse kullanmazlar.

Detaydaki tırtık meselesi dışında çizilen çizgilerdeki başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki eğim farkının fazla olması ergonomi, tutuş alışkanlığı, mousa olan alışıklık sebebi ile farkında olmasanızda mouse u X Y ekseninde hafif eğik tuttuğunuzu gösteriyor. Mouse u ne kadar düz bir hat üzerinde hareket ettirsenizde eğer ekseni eğik tutuyorsanız bu sonuç kaçınılmaz. Problemin mouse ta olduğunu düşünmek en kolay yol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 3 Mayıs 2011; 12:34:09 >

• Akşamları karanlık odada kullanıyorum evet ama ben de bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, neresinden ışık alacak ki sonuçta. Ergonomik yapısının bana uygunluğu dışında, sensör yapısının da benim için uygun olmadığını düşünüyorum. Şöyle ki: kullanım tarzım ufak mouse hareketleriyle fazla hareket olduğu için Goliathus Control almıştım daha önce bahsettiğim gibi. Razer bu padin optik mouse altyapısı altında da iyi çalıştığını iddia etse de benim iddiam bu mouse'un daha kaygan padler ile daha iyi çalıştığı yönünde. Yani bu mousepad'i lazer mouse ile kullanmanın daha uygun olacağını düşünüyorum.

Grafik işiyle de uğraşmıyorum, oyun amacıyla aldım mouse'u ancak oyun içinde de beni tatmin edebilir düzeyde değil. Bu yüzden mouse'un iadesini zaten talep etmiştim. Biraz önce Firebal ile konuyu görüştüm, mouseta sorun tespit edemediklerini ancak müşteri memnuniyetsizliği kapsamında iade alınabileceğini söylediler. Ben mouse'u Inventus'tan aldığım için Inventus'un cevabını bekliyorum, farkını verip Razer Imperator alacağım kısmetse...

• Deathadder ve Imperator aynı sensörü kullanıyor. İkiside aynı firmanın ürünü ve harekete tepkilerinin farklı olacağını sanmıyorum. Aynı kişiden ikinci ürünü eğri ve tırtıklı çizgiler çiziyorum gibi geçersiz bir sebeple iade alacaklarını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 3 Mayıs 2011; 14:52:03 >
  • Deathadder ve Imperator aynı sensörü kullanmıyorlar, araştırabilirsiniz. Deathadder optik altyapılı infrared sensörünü, Imperator ise lazer sensör kullanıyor. Kastettiğiniz sensör yapısı 3G ise evet ikisi de 3G kullanıyor. Şu an Imperator elimde, sitesinde sürücü problemi vardı, başka yerden indirdim. Kesinlikle Deathadder'da yaşadığım sorunlar söz konusu değil, sorunsuz bir şekilde gayet güzel çalışıyor. Deathadder'a göre biraz daha kısa ama şişkin yapısından dolayı avuç içime daha iyi oturuyor, dolayısıyla benim açımdan ergonomisi de daha iyi. Yazılımı ve tuş kullanımı daha başarılı. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
  • Değiştirdin mi hocam mouseyi ?
  • görecez bakalım 3v3 de
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Değiştirdin mi hocam mouseyi ?

Evet değiştirdim, farkını verip Imperator aldım.

quote:

Orijinalden alıntı: oem84

görecez bakalım 3v3 de

Görelim baba
  • Hayırlı olsun,elinize uygun olması ve o sorunları artık yaşamıyor olmanıza sevindim.
  • Teşekkür ederim, darısı başınıza artık
    quote:

Hayırlı olsun,elinize uygun olması ve o sorunları artık yaşamıyor olmanıza sevindim.
  • quote:

Teşekkür ederim, darısı başınıza artık
    quote:

Hayırlı olsun,elinize uygun olması ve o sorunları artık yaşamıyor olmanıza sevindim.

x7 kullanıyorum 1.5 yıllık oldu ,değiştirmeyi düşünüyorum gene x7 alırım sanırım

• quote:

x7 kullanıyorum 1.5 yıllık oldu ,değiştirmeyi düşünüyorum gene x7 alırım sanırım

Tabi alıştın mı bırakamıyorsun dimi
  • 10 TL'lik mousepad'de deniyorsunuz ve pad'siz deneyip aşırı seçici diyorsunuz, o da güzel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

10 TL'lik mousepad'de deniyorsunuz ve pad'siz deneyip aşırı seçici diyorsunuz, o da güzel...

Denediğim pad 20-25 TL idi. Konunun tamamını okudunuz mu bilmiyorum ama şu an kullandığım Imperator'un ne kullandığım eski pad ile ne de padsiz herhangi bir sorunu yok. Keza Deathadder'ı Goliathus Control üzerinde de beğenmedim, belki de elimdeki örnekte sorun vardı bilemiyorum tabi. Sizi bilmem ama ben Razer da olsa bundan sonra optik mouse almam.
  • A4Tech?.. A4Tech x7'de kullandım bir süre DeathAdder'ı Razer Goliathus ile kullanınca x7'yi çöpe atacaktım ben bu zamana kadar ne kullanıyormuşum diye. En çok Razer DiamondBack'i kullandım çok güzel bir mousetu o da. Razer'ın rakipleri Steelseries , Logitech gibi markalar olabilirA4Tech gibi kalitesi düşük markalar olmamalı. x7'yi DeathAdder ile karşılaştırmak komik olur. Ayrıca böyle üst düzey bir mouse'u alırken ona göre de mousepad alınması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 6 Temmuz 2011; 20:38:57 >
  • Yeni konu açmaktansa buraya yazayım dedim konuları araştırken bende artık eski g9'dan kurtulup almaya karar verdim bu konu cidden kafamı karıştırdı.Fps oyunlarında şuana kadar hep lazer mouse kullandım ve deathadder bu konuda kafamı karıştır.Alırsam razerin Goliathus Speed modeli ile alıcam ama şaunda g9 ve khan'ın dual sided mousepadnin speed yüzeyini kullanıyorum ve mousepad tatmin etmedi ve g9 sol tuşu çok sorun çıkarmaya başladı deathadder mousepad ile daha uygun bir fiyatta ama arkadaş çok şikayetçi olmuş bu konuda bende kararsız kaldım açıkcası Imperator mu yoksa deathadder mi alsam.
  • Tercih senin, benim şikayetlerim biraz da kişisel denebilir. Çünkü benim kadar bu mouse'tan şikayetçi olan görmedim ama Deathadder alacaksan mousepad kesinlikle önemli, kaygan yüzeyli bir mouse pad olmalı. Dinamik olarak DPI değiştirme ihtiyacın varsa Deathdder yerine Imperator tercih edebilirsin ama Imperator ile de sorun yaşamıyorum değil. Müzik sesini açtığınız zaman mouse manyetik olarak etkileniyor ve imleç dans etmeye başlıyor. Mouse'u sabit tutsanız bile bu durum devam ediyor, müziği kıstığınızda yada kapattığınızda ise belli bir süre sonra normale dönüyor. Mouse ile hoparlör arasındaki mesafe 30 cm! Firmware Update yada DPI- Polling Rate ayarlarını düşürmem pek bir şey farkettirmedi çünkü sorun titreşim kaynaklı değil gibi geldi bana.
  • quote:

Tercih senin, benim şikayetlerim biraz da kişisel denebilir. Çünkü benim kadar bu mouse'tan şikayetçi olan görmedim ama Deathadder alacaksan mousepad kesinlikle önemli, kaygan yüzeyli bir mouse pad olmalı. Dinamik olarak DPI değiştirme ihtiyacın varsa Deathdder yerine Imperator tercih edebilirsin ama Imperator ile de sorun yaşamıyorum değil. Müzik sesini açtığınız zaman mouse manyetik olarak etkileniyor ve imleç dans etmeye başlıyor. Mouse'u sabit tutsanız bile bu durum devam ediyor, müziği kıstığınızda yada kapattığınızda ise belli bir süre sonra normale dönüyor. Mouse ile hoparlör arasındaki mesafe 30 cm! Firmware Update yada DPI- Polling Rate ayarlarını düşürmem pek bir şey farkettirmedi çünkü sorun titreşim kaynaklı değil gibi geldi bana.

Açıkcası güldürdün beni cidden zor beğenen bir insansın.Hemen 300 m dibimde razer ürünlerinin tamamını satan mağaza varmış hep geçerdim yanından ölesine bir bilgisayar mağazası sanardım bugün araştırınca öğrenmiş oldum.Yakın zamanda gidip bakıcam hem oyun açık bir şekilde deneme imkanıda sunuyorlarmış.Burada isim vermek istemiyorum reklam olmasın çok övdüm çünkü. G9'da şuanda 2800 dpi oynuyorum 6 speed 0 acc ile senin bahsettiğin o tırtıklanma olayı masada oluyordu ama khanın speed mousepadini aldım ve %70'lere kadar azaldı çok sıkıntı yaşamıyorum şuanda.Kullandığım mousepad çok sert ve karbon bir mousepad ve deathadder ile kullanmam oldukça güç hatta alırsam çöp olacak gibime geliyor.Razer bile bu ürün için kullanlara soft pad önermiş.Benim zaten en büyük sıkıntım palm grip kullanmam ve parmaklarımın uzun ve ellerim kısa oluşu o yüzden elimi tam oturtmuyorum ve palm grip tarzı kullanıyorum belkide yeni mouse aldığımdan değişecek bilmiyorum.Mağazaya gidince goliathus üzerinde deneme yapıcam her iki mouse'uda eğer oynayış ve kontrol bakımından farklılık yoksa önemli olan tutuş şekline bakıcam G9 cidden çok beğendiğim bir mouse fakat ergonomi bakımından malasef sınıfta kaldığını söyleyebilirim 1.5 senelik bir kullanım sonrası tutuş şeklim bile belli değil şuanda.Müzik seti olayıda normal bir şeydir yada titreşimden yapıyor olabilir hiç kısık sesle dinledin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirciler -- 13 Temmuz 2011; 2:14:14 >

• Hocam sana şöyle söyleyeyim: o uyduruk kalitedeki 30-40 liralık A4 Tech X7 serisindeki Anti Vibrate teknolojisi var ya gerçekten mükemmel bir teknoloji, Razer'da yok böyle bir teknoloji. Benzer sorunları X7'de hiçbir şekilde yaşamadım, ben hayatımda ilk defa mouse'a ve klavyeye bu kadar para verdim. O da profesyonel bir oyuncu olduğumdan değil aslında, sırf donanım merakımdandı.

Deathadder'da da bu müzikteki sapıtma olayı yoktu diye hatırlıyorum mesela, sensör yapısıyla alakalı heralde. Müziği duyulabilecek kısıklıkta dinlediğinde problem yok, aşırı açmak da değil sesi yarıma getiriyorum ve sonuç küçük çaplı bir deprem, bu ses aile üyeleri tarafından yüksek olarak algılanabilen ama gençler tarafından normal algılanan bir ses aşırı değil yani Ben sırf bu konuda Razer'ı eleştirdim diye bana aşırı tepki gösterenler oldu, Razer hakkında olumlu yazacağım şeyler de olmasına rağmen inceleme yazmaktan sırf bu yüzden vazgeçtim. Mouse'a elimle baskı uyguladığımda(oyun oynarken bu kadar baskı uygulanmaz bile) yine sallanıyor, çok ilginç bir durum yani.

Deneme şansın varsa mutlaka denemelisin, Palm kullanım için Deathdder da Imperator da uygun. Başparmak kıvrımı sayesinde Imperator'un ergonomisi bana göre daha iyi. Deathadder'ın tırtıklanma testini sırf Firebal'a mouse'ta sorun var şeklinde gösterebilmek için yaptım. Yoksa o tarz bir kullanımım olmuyor tabi ki ama istediğim noktaya götüremiyordum imleci sorunum buydu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.