Şimdi Ara

Razer farelerinde ilginç açık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyun dünyasının önemli isimlerinden Razer’ın ürün ailesinin birisinde önemli bir açık tespit edildi. Kablolu veya kablosuz olması fark etmeksizin ortaya çıkan açık işletim sisteminde risk oluşturuyor. 

Razer farelerdeki tehlike nedir?

Güvenlik araştırmacısı Jon Hat yaptığı incelemelerde Razer farelerinin bir açık barındırdığını keşfetmiş. Farenin kablosunu veya kablosuz adaptörü bilgisayara taktığınız zaman Windows Güncelleme ilgili Razer kurulum dosyasını indiriyor ve sistem yetkileri ile çalıştırıyor. 

Ayrıca Bkz.Reddit’in değeri 10 milyar doları aştı

Sistem yetkisi Windows dosya yöneticisine ve Powershell yetkilerine erişim sağlıyor. Özellikle bilgisayara fiziksel erişim ile bu yetkilerin elde edilebileceği belirtiliyor. Yani uzaktan bir sunucu devreye girmiyor. 

İyi haber Razer’ın açık ile ilgili bilgi sahibi olması ve bir yama için çalışmaların başlaması. Kurulum dosyasını incelemeye alan Razer yamayı kısa süre içerisinde yayınlayacağını belirtiyor ve herhangi bir üçüncü taraf yazılımın dosyaya erişim sağlamadığını da vurguluyor. 

Kaynak:https://www.engadget.com/razer-mouse-windows-10-security-vulnerabliity-141732431.html

• Razer Viper 8KHz mouse'um var ayıptır söylemesi şşşş... Sıkıntı çıkmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 24 Ağustos 2021; 11:26:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

Razer Viper 8KHz mouse'um var ayıptır söylemesi şşşş... Sıkıntı çıkmasın.

Napıyo peki knk oyunlarda aim'i direkt kendisi mi koyyorrr

• quote:

70€ luk şeyle mi övünüyorsun Razer farelerinde ilginç açık 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Görgüsüz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mining yapiyolar

• Nasıl anlatacağımız bilmiyorum ama ateş edince aepyle mesala adam kafasını eğsede gidiyor eğimi kendin koyuyorsun ama

• Sistem uzmanı olarak bir şirkette çalışmaktayım, kablosuz razer mousem var. Domain ortamındaki bir bilgisayarda denedim.

Hakketen işe yarıyor. Büyük bir açık kullanmasını bilene. Allah'tan client lar akıl edemeyecek kadar sefil Razer farelerinde ilginç açık 

• nitroslive kullanıcısına yanıt

Sistem uzmanısın ve clientlar üzerinde işlem yapabilmek için razer'e mi ihtiyaç duyuyosun yani? komik.

• quote:

Orijinalden alıntı: nitroslive

Sistem uzmanı olarak bir şirkette çalışmaktayım, kablosuz razer mousem var. Domain ortamındaki bir bilgisayarda denedim.

Hakketen işe yarıyor. Büyük bir açık kullanmasını bilene. Allah'tan client lar akıl edemeyecek kadar sefil  

Haberde uzaktan erişim mümkün değil local bir müdahale gerekiyor diyor, client'leriniz nasıl müdahale edecek ki?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Hocam 2000hz üstü çalışmıyor diyorlardı son durum nedir

• sacmAdam kullanıcısına yanıt

Yani neredeyse onu yapacak kadar oluyor, sanki kendisi kayıyor. Konumunu saniyede 8000 (sekiz bin) defa bilgisayara raporladığı için gözünden bir şey kaçmaz.

• 70 €'dan çok daha ucuza aldım fakat mesele orası değil, bana hissettirdiği sanki 700 mılyon mılyar oyro.

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt

Ah keşke şu dünyada tek görgüsüz ben olsaydım da hemen saniyesinde kendimi düzeltseydim kral.

• Turtle Punch kullanıcısına yanıt

Nasıl yani, mouse devre dışı mı kalıyor 2000 Hz ve üstünde?

• quote:

Yani neredeyse onu yapacak kadar oluyor, sanki kendisi kayıyor. Konumunu saniyede 8000 (sekiz bin) defa bilgisayara raporladığı için gözünden bir şey kaçmaz.

Neden bu kadar yavaş? Bana uymaz o.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdığımı tam olarak anlayabildiğinizden emin değilim..

• MonacoDoom kullanıcısına yanıt

Adam kendi mousesini getirip takamıyor mu hocam? Razer farelerinde ilginç açık 

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Hocam youtubeda bir sürü video var 2000 Hz üstü takılmalar oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nitroslive

Adam kendi mousesini getirip takamıyor mu hocam?  

Orası öyle. Peki bu açık nasıl bir açık yani neyi kapsıyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.