Merhabalar, Bilkent Üniversitesi bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Ablam 2 yıl önce evlendi ve yakın zamanda bir yiğenim olacak. Gelecekteki yeğenime hediye olarak bir uzaktan kumandalı, çok fonksiyonlu araç yapmak istiyorum. Bölümüm de kendimi bilgili,yetenekli ve genel anlamda yapmak istediğim şeyleri başarabilen birisiyim fakat elektrik alanında pek bir bilgim yok. Bu yüzden nerelerden başlamalıyım, nelere ihtiyacım olacak, neleri öğrenmeliyim gibi bana yardım etmenizi isteyeceğim. Araçta şuda olsa güzel olur vb. tavsiyelerde beni mutlu edecektir.
NOT: Bu konuda bilgisi olan yada bu tarz bir şey yapmak isteyen birisi var ise, iletişim halinde olup, beraber ilerleyebiliriz.
Araçta bulunması gereken fonksyonlara gelirsek;
1) Hız. ( Güçlü bir motor olmalı, tercihen benzinli) ??- Eski elektrik süpürgesi motoru kullanılabilir mi?
2) Kodlama. - Arabaya müzik çalma,far açma kapatma, kumanda olan kişiyi takip etme vs. gibi bir çok özellik eklemek istiyorum. Bunun ardunio vs. kullanarak bluetooth gibi modüller ile kumanda ile iletişimde tutabileceğimi düşünüyorum.
3) Kontrol
- Kontrol kumandasına sadece yön,gaz değil yukarıda bahsettiğim gibi bir çok özellik eklemek istiyorum. Bunu başarabilir miyim?
feritferitxdF
kullanıcısına yanıt
araştır yaparsın sorduğun herşey mevcut
Araç derken uzaktan kumandalı akülü araba gibimi ?
yoksa kumanda ile oynayabileceği birşeymi ?
Dikkatimi çekti. Sonuç hakkında bilgi alabilir miyim hocam?