Şimdi Ara

Rc aracın hayata dönüş projesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tanıdıktan bi rc araç geldi biraz yıpranmış topluyorum sanwa saber kumanda ve alıcısı var alıcının içindeki bi entegrede lehim çatlağı vardı buldum kumandayla alıcı birbirini görüyor fakat devreye aldığımda servolar tek tarafa dönüp kalıyor araç tam gaz geri gidiyor direksiyonda sağa dönüyor bunu nasıl ayarlıcam yardımcı olurmusunuz alıcı ayar potlarıyla oynanmış bende kurcaladım ama bitürlü düzelmedi 😔
     Rc aracın hayata dönüş projesi yardım Rc aracın hayata dönüş projesi yardım Rc aracın hayata dönüş projesi yardım Rc aracın hayata dönüş projesi yardım Rc aracın hayata dönüş projesi yardım Rc aracın hayata dönüş projesi yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan4075 -- 22 Mart 2016; 21:24:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• en kısa yoldan bir kumanda ve alıcı alıp sorununuzu halledebilirsiniz. bahsettiğiniz lehim çatlağı devredeki diğer elemanlara da zarar vermiş olabilir. cihaz elimde olmadan pek bir şey diyemem.
  • Receiver üzerindeki küçük potları Kurcalarken bi kısmı oldu yani alıcının servo bağlanan uçlarından biri çalışıyor yani hangi servoyu takarsan tak komut veriyor fakat kumandanın sadece yön sağ sol kısmı çalıştırıyor ileri geri kısmı çalıştırmıyor acaba sorun kumandamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan4075 -- 23 Mart 2016; 23:51:39 >
  • dogan4075 D kullanıcısına yanıt
    bağlantıların yerini değiştirin öyle deneyin. böylelikle kanalda sorun olup olmadığını anlamış olursunuz.
  • Yani bağlantı değiştirdiğimde diğer servo aktif oluyor kastettiğiniz oysa eğer

kumanda uzerinde de trim ayarı var onları da denediniz mi?
  • Evet denedim hangi servo aktifse onu trim ayarı yapabiliyorum sıkıntı ne yaparsam yapayım kumandanın ileri geri kolu çalıştırmıyor

• öncelikle hangi kol hangi alycy kanalyny kontrol ediyor onu bulun.
    alycy ustundeki servolary sökun. sadece yönu kontrol eden servo ilk olarak birinci kanala ba?layyn. kumandadan önce gaz koluna sonra yön koluna basyn. servo hangisinde hareket ettiyse o kol birinci kanaly kontrol ediyordur.hiç hareket yoksa gaz koludur ve gaz kolunuz kesinlikle bozuktur. servoyu sa?lam kolun kanalyndan bozuk kolun kolun kanalyna takyn. sonra kumandanyzy sökun. içinin resmini koyun ona göre ne yapabilece?inizi söylemeye çaly?ayym.
  • Tamam eve gidince yapıcam tekrar konuşuruz teşekkürler arkadaşım

• Servoları tek tek bağladığımda tepki yk birini ters birini düz bağlıyorum alıcıya titriyo bitanesi kumandadan hiç tepki yk dün akşam bitanesi çalışıyordu ayar vidalarınla oynadım diğerini ayarlamak için oda gitti
    Bu mesaja eklenen görseller:

Rc aracın hayata dönüş projesi yardım Rc aracın hayata dönüş projesi yardım Rc aracın hayata dönüş projesi yardım

ne yazık ki elektronik sorunlar fotoğraftan çözebilecek kadar iyi bir tamirci değilim henüz :)

yeni bir kumanda arayışına girmişsin gördüm. model elektroniği konusunda çok bilgim yok ve bunu atmayı düşünüyorsan alıp tamirini denemek isterim.
  • Aynen 127 liraya buldum uyarmı sence aracıma bakarmısın bi ikinci el daha ucuz bulursam onu alıcam bitane buldum tutturdu 100 lira diye bnde almadım 20 daha veririm sıfır alırım dimi ama
    Flysky FS-GT2B 2.4G 2CH KUMANDA SETİ
    İlan No: 248121169
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-flysky-fs-gt2b-2.4g-2ch-kumanda-seti-248121169/detay

önceki mesajda dediğim gibi model elektroniği konusunda pek bilgim yok ama resimlerden anladığım üzere ana motoru çalıştırmak için bağladığın escye ya ayrı bir pil daha bağlıyorsun ya da aynı pilin iki tane bağlantı ucu var. bir bağlantı alıcıya gidiyor ve oradan verdiğin komuta göre servolara elektrik yolluyor. bu arada servoların kaç volt ve alıcından kaç volt çıkıyor onu da bilmiyorum. mekanik escyi hareket ettiren servo çalıştığı zaman ana motora güç göndermesi gereken pilin voltajını ayarlıyor bu şekilde hareket sağlanıyor. buraya kadar yazdıklarım doğru ise ilanda gösterdiğimiz kumandanın alıcı voltajı 3.7v diyor bu da çalıştırabileceği en büyük servonun 3.7v olması gerektiği anlamına geliyor.

üstüne basa basa söylemek istiyorum. model elektroniği ile ilgili neredeyse hiçbir bilgim ve tecrübem yok. paylaşmış olduğun resimler ve anlattıklarından çıkarım yaparak teorik bir bilgi aktarıyorum sadece. bilgisi olan birileri cevap yazana kadar emin olamayacağız...

• 3.7 kumandanın voltajı alıcı voltajı 4-6 sanıtım

biraz araştırdım. aracın çok eski bir araç. bunu hayata döndürmek çok sıkıntılı olabilir. bu araca çok fazla yatırım yapmanı tavsiye etmem açıkçası. bu hali ile kurtarabilirsen kurtar. kumanda ve alıcıyı bana gönderebilirsen bir bakayım ne yapabileceğime.
  • Bu araca yapacağım en fazla 150 lira olur lastik buldumda ebatı 1/10 mu aracımın onu nası anlarım kumanda ve alıcıyı şuan kurcalıyorum işim bitince yollayabilirim ama olcak gibi durmuyor benim biraz elektronik bilgim var kendimde elektrik teknikeriyim ztn

aracın bir yerlerinde marka model filan yazıyor mu? model araçlarda tekerlek numarası oluyor sizinkinde bir şey yazıyor mu. aracı dikkatli şekilde inceleyin mutlaka bir yerlerde model bilgisi vardır.ben de bir oyuncak mağazalar zincirinin teknik servis elemanıyım. oyuncak elektroniğini biliyorum ama dediğim gibi rc model konusunda tecrübem yok. rc model elektroniği konusunda kendimi geliştirmek istiyorum.
  • Hocam aynı kitten aracım ve aynı kumandadan ve alıcıdan var ve aynı serinin yandan pistonlu modelide var iki kumanda ve alıcı sağlam çalışıyor isterseniz ücetsiz verebilirim kargolarım kargoparasını ödersiniz. kumanda ve alıcı eski tip ve sanwa kumandaların alıcılarındaki + bölümü terstedir yani en sağdadır yeni nesillerde standart gereği + bölüm ortadadır. buyuzden kullanacağınız esc ve servoların + yönlerini en sağa almanız gerekmektedir.

iki kumanda ve iki alıcısı sağlam şekilde duruyor isterseniz gönderebilirim satmamanız karşılığında :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.